مشاوره تصادفات رانندگی

تصادفات رانندگی

 

برای اینکه تعریفی از تصادفات رانندگی داشته باشیم بهتر از بر اساس قانون آن را شرح دهیم. 

براساس ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی:هر گاه بی‌احتیاطی، بی‌مبالاتی، عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده (اعم از وسایط نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی). یا متصدی وسیله‌ی موتوری منتهی به قتل غیرعمدی شود. مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه‌ی اولیای دم محکوم می‌شود.

تبصره:

اظهار نظر کارشناسی در خصوص تشخیص بی‌احتیاطی یا بی‌موالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت در مورد سوانح مربوط به وسایل نقلیه‌ی زمینی، آبی و هوایی حسب مورد اداره راهنمایی و رانندگی، شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و کشتیرانی و سازمان هواپیمایی کشوری

مرتکبین جرم موضوع این ماده رانندگان یا متصدیان وسیله نقلیه محسوب می شوند. وسیله نقلیه اعم است از موتوری و غیرموتوری لذا دوچرخه هم وسیله نقلیه محسوب می شود.

راننده و متصدی شخصی است هدایت وسیله را به عهده دارد، و در عرف به آن شخص راننده گفته می شود. به طور مثال اگر چند نفر ماشینی را هل دهند و تصادف رخ دهد این عمل رانندگی اطلاق نمی شود.  یا اگر شخصی با دستگاه کنترل هدایت وسیله نقلیه یا موتوری را به عهده داشته باشد مشمول ماده ۷۱۴ قانون مجازات نمی شود.

بی احتیاطی:

 به خطای گفته می شود که یک فرد محتاط مرتکب آن نمی شود

بی مبالاتی:

بی میالاتی و غفلت نوعی بی احتیاطی به صورت ترک فعل و خودداری از انجام عملی است که انجام آن شرط احتیاط محسوب می شود.

نظامات دولتی:

منظور از نظامات دولتی در این ماده انواع قوانین، آیین نامه ها، تصویب نامه ها و بخشنامه های دولتی هست. هر چند که ممکن است عدم رعایت نظامات دولتی خود به تنهای جرم تعزیری می باشد.

عدم مهارت:

عدم مهارت به صورت مادی و معنوی مطرح می شود، عدم مهارت مادی یا بدنی شامل: نداشتن تمرین و ورزیدگی کافی در اموری که انجام آن مستلزم یادگیری و تمرین است مثل رانندگی و عدم مهارت. و مهارت معنوی شامل: عدم آگاهی نسبی یا مطلق در شغل و حرفه مثل پزشکی

 

مطالب مرتبط: جرایم پزشکی

مطالب مرتبط: دیه و اقسام آن

 

برای اطلاعات بیشتر در زمینه تصادفات رانندگی میتوانید با یک مشاور حقوقی کاردان و  یا وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور حقوقی مشورت کنید. با انتخاب یک وکیل پایه یک می توان این مشکلات حقوقی را حل کرد، خواه او یک وکیل آنلاین باشد یا یک وکیل خانواده.

 

وکیل آنلاین
وکیل آنلاین

 

جنبه عمومی و خصوصی

جرایم ناشی از تخلفات رانندگی در ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی که هم واجد جنبه عمومی و هم خصوصی می باشد. در این جرایم بدون توجه به شکایت شاکی خصوصی تعقیب پرونده بر عهده رئیس حوزه قضایی است.

بنابراین چنانچه شخص مصدوم قادر به شکایت و ادای توضیح نباشد این وضیعت خاص وی مانع از تعقیب موضوع توسط رئیس حوزه قضایی نخواهد شد. و دعوای مطالبه دیه پس از روشن شدن وضعیت وی نیز قابل رسیدگی خواهد بود. مراجع قضایی باید با اعلام مراتب شروع به رسیدگی نماید و در صورت مراجعه ذینفع و اولیاءدم شکایت ایشان نیز شنیده شود.

براساس ماده ۷۱۵ قانون مجازات اسلامی: 

هر گاه یکی از موارد ذکر شده در ماده‌ی ۷۱۴ موجب مرض جسمی یا دماغی که غیرقابل علاج باشد. و یا از بین رفتن یکی از حواس یا از کار افتادن عضوی از اعضای بدن که یکی از وظایف ضروری زندگی انسان را انجام می‌دهد. یا تغییر شکل دایمی عضو یا صورت شخص یا سقط جنین شود مرتکب به حبس از دو ماه تا یک سال و به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه مصدوم محکوم می‌شود.

امراض دماغی بیماری های روانی محسوب می شود، و منظور از حواس ظاهری حواس پنچگانه است. به طور کلی تمام اعضای بدن دارای وظایف ضروری می باشند ولی در اینجا منظور اعضایی است مثل دست و پا و صدمات مغزی و کیفری که نقصان در یکی از آنها یا از کار افتادن یکی از آنها موجب فلج شدن زندگی انسان شود. به هر حال اعضایی را که در قانون برای آن دیه کامل مشخص شده اعضایی هستند که وظایف ضروری بدن را انجام می دهند. سقط جنین نیز در مواردی صدق می کند که جنین نیز در مواردی صدق می کند که جنین تلف شود یا قابل زیستن نباشد.

 

مطالب مرتبط: وکیل کیفری

 

اگر به دلیل عدم اطلاع از ریزه‌کاری‌های تصادفات به دنبال یک وکیل کیفری و خبره هستید می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین به صورت تلفنی یا حضوری بهره بگیرید.

 

فرار راننده مقصر از صحنه تصادف

بر اساس ماده ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی:
هر گاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی و یا استمداد از مأمورین انتظامی از این کار خودداری کند و یا به منظور فرار از تعقیب، محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند حسب مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در همان مواد محکوم میشود. قاضی نمی‌تواند در این مواد از تخفیف استفاده کند.

تبصره ۱:

راننده در صورتی می‌تواند برای انجام تکلیف مذکور در این ماده وسیله نقلیه را از صحنه حادثه حرکت دهد که برای کمک رسانیدن به مصدوم استفاده از طریق دیگر امکان نداشته باشد.

تبصره ۲:

در تمام موارد مذکور هرگاه راننده مصدوم را به نقاطی برای معالجه و استراحت برساند و یا مأمورین مربوطه را از واقعه آگاه کند. و یا به هر نحوی موجبات معالجه و استراحت و تخفیف آلام مصدوم را فراهم کند. دادگاه مقررات تخفیف را درباره‌ی او رعایت خواهد نمود.

اگر مصدوم بلافاصله بعد از وقوع تصادف رانندگی فوت کند دیگر موضوع رساندن کمک از بین می رود و حضور راننده در محل تصادفات تاثیری در نجات مصدوم از عوارض تصادف نمی باشد. و در چنین مواردی تشدید کیفر متهم به عنوان ترک محل حادثه به منظور فرار از تعقیب بر اساساین ماده مخالف با مفهوم ماده می باشد. 

 

ماده ۷۲۲ فانون مجازات اسلامی این چنین مقرر کرده است: چنانچه وسیله‌ی موتوری یا پلاک آن سرقت یا مفقود شود، کسی که وسیله در اختیار و تصرف او بوده است اعم از آن که مالک بوده یا نبوده پس از اطلاع باید بلافاصله مراتب را به نزدیکترین مرکز نیروی انتظامی اعلام نماید، متخلف از این ماده به جزای نقدی از پانصد هزار تا یک میلیون ریال محکوم خواهد شد.

 

مطالب مرتبط: وکیل آنلاین

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در زمینه جرایم و تصادفات رانندگی نیاز به مشاوره به صورت تلفنی یا حضوری با وکیل کیفری یا مشاوره حقوقی داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369