روابط نامشروع و خیانت

 

ماده ۶۳۴ قانون مجازات اسلامی در خصوص روابط نامشروع این چنین مقرر کرده است: اگر زن و مردی که بین آن‌ها علقه‌ی زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند. به نود و نه ضربه شلاق محکوم می شوند و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌ کننده مجازات می‌گردد.

با توجه به عبارت “ازقبیل” در این ماده اینگونه برداشت می شود که مصادیق روابط نامشروع در ماده از جمله مضاجعه(همبسترشدن) و تقبیل(بوسیدن) تمثیلی هستند. و مشمول موارد مشابه عمل منافی عفت هم می شوند.

عبارت قابل توجه دیگر در ماده “علقه زوجیت” است که به معنی رابطه زن و شوهری است. بنابراین اگر زن و مردی شرعا ازدواج کرده باشند. ولی ازدواجشان را به ثبت نرسانده باشند و در دادگاه وجود رابطه زوجیت را بر اساس عقد ازدواج موقت یا دائم با اظهار طرفین ثابت و صادق بدانند. مجازات ماده ۶۳۷ بر آنها اعمال نمی گردد.

 

بیشتر بدانیم: وکیل پایه یک دادگستری

 

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با یک مشاور حقوقی کاردان و  یا وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور حقوقی مشورت کنید. با انتخاب یک وکیل پایه یک می توان این مشکلات حقوقی را حل کرد، خواه او یک وکیل آنلاین باشد یا یک وکیل خانواده.

 

روابط نامشروع و خیانت

 

مطالب مرتبط: وکیل کیفری

 

ارتباط حجاب با روابط نامشروع

ماده ۶۳۸ قانون مجازات اینگونه مقرر کرده است: 

هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر مجازات عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی‌باشد ولی عفت عمومی را جریحه‌دار نماید فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. 

تبصره: زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند. به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.

عبارت “عمل حرام” در این ماده عنوانی مبهم دارد و مقصود و هدف قانونگذار مشخص نیست چه نوع حرامی است. به قاضی اختیار داده هر عملی که حرام باشد با توجه به میل و تشخیص شخصی خودش تعقیب و مجازات کند.

این موضوع مخالف اصل قانونی بودن جرئم و مجازاتها است. نظریه دکتر هوشنگ شامبیاتی در این خصوص، لمس بدن خانم اجنبی در ملاء عام را مصداق فعل حرام تلقی کرده است.

با توجه به قید “علنا” حتمن باید فعل حرام در منظر و معابر عمومی باشد. اعم از اینکه محل ارتکاب از محل های عمومی باشد با نه و یا ارتکاب آن در مکان های که آماده برای پذیرش عموم باشد.

منظور از “حجاب شرعی” در تبصره این ماده این است که بدن خانم ها غیر از کفین و صورت پوشیده باشد ولی پوشش موضوعیتی ندارد. حجاب در قران به معنی جدایی است، در واقع حجاب وسیله جدایی زنان مومن(آزاد) از زنان برده بوده است تا زنان آزاد مورد تعرض، تجاوز و اهانت قرار نگیرند.

 

روابط نامشروع مجازی

ارتباط تلفنی، پیامکی و چت در دنیای مجازی(تلگرام، اینستا و غیره) بین زن و مرد نامحرم طبق قانون ایران چه مجازاتی دارد؟ این سوالی است که اغلب افراد از وکلا و حقوقدانان دارند. پاسخ به این پرسش بستگی به متن گفتگوی فی مابین طرفین دارد که فقط شامل سلام و احوال پرسی ساده باشد یا فراتر از آن.

صحبت در مورد مسائل جنسی از تن و بدن یا ارسال عکس و فیلم مبتذل از خودشان یا دیگری. و مسئله مهم بار اثبات این موضوع است، در صورت اثبات این گونه موارد همل ارتکابی جرم و مشمول مجازات است.

 

رابطه نامشروع و مهریه

بر اساس نص صریح قانون به محض جاری شدن صیغه عقد زن مالک مهر می شود. و اگر مرد بخواهد همسرش را به دلیل رابطه نامشروع با فرد یا افراد متعدد طلاق بدهد و حتی بتواند رابطه جنسی همسر خود را با مردان دیگر به اثبات برساند باید مهربه همسرش را به نحوی که دادگاه تعیین می کند پرداخت کند. در کل باید اینگونه عنوان شود که رابطه نامشروع مانع پرداخت مهریه زوجه نمی شود.

 

مطالب مرتبط: تهدید و اکراه

 

روابط نامشروع

 

تفاوت زنا و روابط نامشروع

رابطه نامشروع به معنی هرگونه عملی که منافی عفت عمومی جامعه باشد. به طور مثال اگر بین زن و مرد نامحرم عکس، فیلم و پیامک مبتذل و مستهجن رد و بدل شود. یا مکالمات آنها از این نوع باشد هر دوی آنها مرتکب رابطه نامشروع شده اند.

زنا یک جرم حدی است و مجازات آن را شرع مشخص کرده و به معنی رابطه جنسی و عمل دخول مرد با زنی که بر او زاتا حرام باشد هرچند که در دبر باشد.

قانون ایران که بر گرفته از شرع است به حرمت های مذهبی و اخلاقی جرائم بر ضد حیثیت و شرافت انسانی توجه خاصی دارد. به همین دلیل است که این قوانین بر اساس موازین مذهبی و اخلاقی با اعمال منافی عفت و اخلاق به عنف اعم از علنی و غیر علنی در صورت اثبات برخورد شدید می کند. تا از این طریق نظم و امنیت در جامعه حفظ شود.

راههای اثبات زنا در دادگاه:

چهار بار اقرار شخص عاقل بالغ مختار نزد قاضی به صورت صریح

مجازات زنا: زنای محصنه صد ضربه شلاق حدی مجازات رابطه نامشروع تا نود نه ضربه شلاق تعزیری 

به دلیل پیچیده بودن روابط نامشروع بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل کیفری یا مشاوره حقوقی آنلاین مشورت بگیرید تا به آسانی بتوانید این موضوع را در دادگاه به اثبات برسانید.

 

رابطه نامشروع و دادخواست طلاق از طرفه زوجه

دادخواست طلاق به استناد عسروحرج یکی از دادخواست های رایج خانم ها برای طلاق است. یکی از مصادیق عسر و حرج ازدواج مجدد و رابطه نامشروع مرد یا زن نامحرم است. که بعد از اثبات این موضوع در دادگاه زوجه می تواند حکم طلاق خود را بگیرد. به عنوان مثال اگر مرد متاهلی با زن نامحرم در کافی شاپ دیده شود. و بعد از آن به منزل این خانم رفته و ساعت ها در منزل ایشان باشد نمونه رابطه نامشروع محسوب می شود. 

 

مطالب مرتبط: وکیل خانواده

 

اداره کردن مراکز فساد و فحشا

بر اساس ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی:

افراد زیر به حبس از یک تا ده سال محکوم می‌شوند و در مورد بند الف علاوه بر مجازات مقرر محل مربوطه به طور موقت با نظر دادگاه بسته خواهد شد:

الف- شخصی که مرکز فساد و یا فحشا دایر یا اداره کند.

ب- کسی که مردم را به فساد یا فحشا تشویق نموده یا موجبات آن را فراهم نماید.

تبصره: هر گاه بر عمل فوق عنوان قوادی صدق نماید علاوه بر مجازات مذکور به حد قوادی نیز محکوم می‌گردد.

هدف قانونگذار از این ماده عادت و حرفه قراردادن این نوع مشاغل است و برای اینکه فرد مشمول این ماده قرار بگیرد تکرار عمل وی لازم است و با انجام یک دفعه مشمول مجازات این ماده نمی شود

 

ماده ۶۴۰ قانون مجازات اسلامی اینگونه مقرر کرده است: 

اشخاص ذیل به حبس از سه ماه تا یک سال و جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا شش میلیون ریال و تا ۷۴ ضربه شلاق یا به یک یا دو مجازات ذکرشده محکوم می شوند:

۱- هر کس نوشته یا طرح، گراور، نقاشی، تصاویر، مطبوعات، اعلانات، علایم، فیلم، نوار سینما و یا به طور کلی هر چیز که عفت و اخلاق عمومی را جریحه‌دار نماید. برای تجارت یا توزیع به نمایش و معرض انظار عمومی گذارد یا بسازد یا برای تجارت و توزیع نگاهداری کند.

۲- هر کس اشیای مذکور را به منظور اهداف فوق شخصاً یا به وسیله‌ی دیگری وارد یا صادر کند. و یا به نحوی از انحا متصدی یا واسطه‌ی تجارت و یا هر قسم معامله‌ی دیگر شود یا از کرایه دادن آن‌ها وجه نقد دریافت کند.

۳- هر کس اشیای فوق را به نحوی از انحا منتشر نماید یا آن‌ها را به معرض انظار عمومی بگذارد.

۴- هر کس برای تشویق به معامله اشیای مذکور در فوق و یا ترویج آن اشیا به نحوی از انحا اعلان و یا فاعل یکی از اعمال ممنوعه‌ی فوق و یا محل به دست آوردن آن را معرفی نماید.

تبصره ۱:

مفاد این ماده شامل اشیایی نخواهد بود که با رعایت موازین شرعی و برای مقاصد علمی یا هر مصلحت حلال عقلایی دیگر تهیه یا خرید و فروش و مورد استفاده متعارف علمی قرار می‌گیرد.

تبصره ۲:

اشیای مذکور ضبط و محو آثار می‌گردد و جهت استفاده‌ی لازم به دستگاه دولتی مربوطه تحویل خواهد شد.

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در زمینه روابط نامشروع و خیانت نیاز به مشاوره به صورت تلفنی یا حضوری با وکیل کیفری یا مشاوره حقوقی داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369