طلاق توافقی چیست

 

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق ها محسوب می شود که در آن زن و مرد به یک نتیجه قطعی می رسند که دیگر نمی توانند با یکدیگر زندگی مشترکی داشته باشند و تصمیم به جدای از یکدیگر را می گیرند. و در مورد تمام موارد توافق می کنند و قاضی وارد بحث در مورد حق و حقوق زوجین از جمله مهریه، نفقه، اجرت المثل و حضانت نخواهد شد و همچنین الزامی هم نیست که حق و حقوق مالی زن بخشیده شود.

درمواردی که زن و مرد تفاهم دارند برای دادگاه محترم و مسلم است و موارد توافق شده از جانب زوج و زوجه در گواهی عدم امکان سازش قید می شود. البته در این زمینه زوجین میتوانند از یک وکیل آنلاین و یا مشاوره حقوقی تلفنی کمک بگیرید.

توافقات زوجین در طلاق توافق

۱- مهریه: زوج و زوجه توافق می کنند که زوج چه اندازه از مهریه را پرداخت کند، زن می تواند کل یا قسمتی از مهریه را ببخشد، و یا اینکه کل مهریه را دریافت کند اما برای پرداخت ممکن است به زوج مهلت داده شود. اگر زوجه بخواهد بخشی از مهریه را دریافت کند باید به صورت مشخص و بدون ابهام در توافقنامه زمان و مهلت آن را ذکرکند.

مطالب مرتبط: وکیل خانواده

وکیل طلاق توافقی
وکیل طلاق توافقی

 

۲- نفقه: اگر در طول زندگی مشترک زوجه ناشزه نباشد، نفقه زوجه به عهده زوج می باشد که مقدار آن به صورت مشخص شده ای نمی باشد و بستگی به شان و شخصیت زوجه و میزان درامد و دارای زوج دارد. در توافق نامه طلاق توافقی باید مشخص شود که هنوز نفقه ای به عهده شوهر است یا خیر، مقدارو شرایط پرداخت نفقه و زمان پرداخت باید مشخص شود. اگر زن و مرد در ارتباط با نفقه موافقت نداشته باشند طلاق توافقی امکان پذیر نمی باشد.

۳- اجرت المثل: طبق تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی که عنوان دارد: چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده وی نبوده و عرفاً برای آن کار اجرت‌المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت‌المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می‌نماید. اجرت المثل ایام زوجیت یکی از حقوق مالی زوجه محسوب می شود که برای دریافت آن زوجه باید ثابت کند که مستحق دریافت این اجرت المثل است و اگر نتواند استحقاق خود را به اثبات برساند ادعای زوجه در محاکم ترتیب اثر داده نمی شود.

۴- حضانت فرزندان: زن و مرد هنگام طلاق توافقی باید در مورد حضانت فرزند یا فرزندان به توافق برسند. طبق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی نگهداری فرزند یا قرزندان که پدر و مادر از یکدیگر جدا زندگی می کنند تا سن هفت سالگی با مادر و پس از آن با پدر است تا سن بلوغ شرعی، بعد از سن بلوغ شرعی فرزند به صورت کلی از حضانت خارج و خودش تصمیم میگیرد نزد کدام یک از والدین به زندگی ادامه دهد.

۵- جهیزیه: یکی دیگر از مواردی که برای صدور گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی لازم می شود جهیزیه است. زن برای دخل و تصرف در جهیزیه هنگام طلاق باید مالکیت خود را به اثبات برساند، راههای اثبات مالکیت جهیزیه یک سیاهه یا همان لیست از وسایل تهیه شده توسط زوجه و خانواده اش است که به امضای خانواده های هر دو طرف و همچنین زوج رسیده است. راه دیگر اثبات مالکیت زن بر وسایل منزل یا همان جهیزیه فاکتور خرید جهیزیه است. که نام زوجه یا خانواده اش به عنوان خریدار ذکر شده است.

مطالب مرتبط: طلاق از طرف زن

بیشتر بدانیم: وکیل حقوقی

به دلیل پیچیده بودن مبحث طلاق بهتر است قبل از تقدیم دادخواست با یک وکیل پایه یک دادگستری یا مشاوره حقوقی آنلاین مشورت بگیرید تا به آسانی بتوانید این موضوع را در دادگاه به اثبات برسانید.

طلاق توافقی
طلاق توافقی

 

مراحل طلاق توافقی در استان تهران

الف_ زوجین که قصد طلاق توافقی در استان تهران دارند باید در اولین مرحله به سامانه نوبت دهی طلاق به نشانی  http://www.zaman.behzisti.net   مراجعه و مشخصات خود را وارد کنند تا زمانی مشخص شود تا در مرکز مشاوره خانواده به آنها داده شود و پس از انجام مشاوره با مشاورین مرکز غربالگری، گواهی عدم امکان سازش توسط این مرکز صادر می شود.

ب_ در مرحله دوم زوجین یا وکیل ایشان با مدارک شناسایی باید در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه می کنند و دادخواست توسط دفاتر خدمات الکترونیک به دادگاه خانواده صالح تقدیم می شود. و بعد از آن شعبه، زمان و ساعت جلسه دادگاه توسط ابلاغ الکترونیکی در سامانه ثنا به اطلاع زوجین یا وکیل شان می رسد.

مدارک لازم جهت طلاق توافقی

۱_عقد نامه یا سند ازدواج، اگر هم عقد نامه در دسترس نباشد هر یک از زوجین با شناسنامه به دفترخانه ای که عقد خود را در آنجا به ثبت رسانده مراجعه و تقاضای رونوشت سند ازدواج را دارند.

۲_ شناسنامه و کارت ملی زوجین

۳_ توافقنامه حاکی از چگونگی پرداخت یا بخشش مهریه، نفقه و حضانت فرزند یا فرزندان مشترک

۴_ گواهی عدم امکان سازش از واحد مشاورین

۵_  گواهی عدم بارداری و یا گواهی پزشکی قانونی و تایید دوشیزه بودن زوجه یا همان گواهی بکارت

۶_ وکالت نامه وکی دادگستری در صورتی که طلاق توافقی توسط وکیل انجام می پذیرد

مطالب مرتبط: وکالت در طلاق

 

نکته قابل توجه: پس از صادر شدن رای طلاق توافقی، زوجین یا وکلای آنها ظرف مدت ۳ ماه فرصت دارند تا با رای طلاق توافقی به دفتر خانه طلاق مراجعه و صیغه طلاق جاری شود. در غیر این صورت و با گذشت مدت ۳ماه رای طلاق توافقی از اعتبار ساقط است.

همچنین: توافقی که معمولا براي طلاق توافقی نوشته می شود اگر منتهی به ثبت طلاق نشود و یکی از طرفين پشیمان شود اثر حقوقی ندارد و هیچ اعتبار قانونی ندارد.

نکته: در حالت عادی وقتی زن و مرد به هر دلیلی به اختلاف برخورد می‌کنند، حداقل یک ماه زمان نیاز است تا ریکاوری شوند و به زندگی عادی برگردند اما در طلاق توافقی، سریع حکم صادر می‌شود و از سوی دیگرنیز برخی دلال‌ها از موقعیت سوء‌استفاده می کنند اجباری شدن جلسات مشاوره به همین دلیل است.

بیشتر بدانیم: وکیل پایه یک دادگستری

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در زمینه طلاق توافقی نیاز به مشاوره به صورت تلفنی یا حضوری با وکیل خانواده یا مشاوره حقوقی داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشیم.

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مهسامومنی
    فوریه 16, 2021 5:37 ب.ظ

    سلام من ۳ساله عقدم اما بعد یکسال رابطمون خراب شد.
    پسره بیماریع صرع دارع ینی تشنج .
    من میخوام طلاقم بگیرم
    و بخشی از مهریم میخوام
    و اینم بگم ک ما باهم رابطه جنسی ان چنانی نداشتیم ینی من دخترم زن نیستم.
    عایا میتونم مهرم بگیرم
    یا مثلا سرویس طلا و انگشترو بهش پس ندم؟
    ایا دادگاه پشته منه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      به دلیل اینکه شما دوشیزه هستید نصف مهریه به شما تعلق می گیره ولی چگونگی پرداخت مهریه بستگی به درآمد و دارای همسر شما دارد.
      در خصوص هدایای داده شده به شما برای اینکه همسرتون دادخواست باز پس گیری هدیه علیه شما ندهد و طلاها را از شما نگیرد بهتره طلاها را تبدیل به پول یا طلای دیگرید کنید تا نتواند از شما بگیرد.

      مشاوره حقوقی تلفنی مهریه

      پاسخ
  • سلام اگر زن و شوهر توافقی کنند برای طلاق و دادخواست ثبت کنند و بعد شوهر پشیمون بشه زن میتونه چیکار کنه؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369