وکیل خوب

وکیل خوب چه شخصی است؟

تعریف وکالت: براساس ماده ۶۵۶ قانون مدنی: وکالت عقدی است که یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام کاری نایب خود می نماید.
اصل ۳۵ قانون اساسی در خصوص وکالت اینگونه مقرر کرده: در همه دادگاه ها طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند. و اگر توانایی انتخاب را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد.
بر اساس ماده ۶۶۰ قانون مدنی: وکالت ممکن است مطلق و برای تمامی امور موکل باشد. یا مقید و برای کارهای خاص، در صورتی که وکالت مطلق باشد فقط برای اداره کردن اموال موکل است.

 

وکیل در مقابل موکل وظایفی دارد از جمله:

انجام تعهدات بین وکیل و موکل
انجام قوانین و مواد قرارداد فی مابین آنها 
ارائه حساب وکالت و استرداد دارایی موکل
انجام تعهدات به نحو احسن
در اولویت قراردادن مصلحت موکل تحت هر شرایطی
رعایت تعهدات ناشی از ماهیت امانی رابط بین انها
رازنگهدار بودن
ارائه مشاوره صحیح در ارتباط با مواد قانونی و موضوع پرونده
ارائه شواهد، مدارک و ادله محکمه پسند برای دفاع از موکل
مشخص کردن متن و مواد قرارداد وکالت
حضور در دادگاه برای دفاع از حق و حقوق موکل

 

بیشتر بدانیم: وکیل پایه یک دادگستری

 

انواع وکالت

وکیل دادگستری(قضایی): افراد برای امور قضایی و مراجعه به دادگستری فقط می توانند به شخصی وکالت دهند که پروانه وکالت داشته باشد. اخذ پروانه وکالت مراحلی دارد از جمله؛ تحصیل در رشته حقوق و قبولی در آزمون وکالت از کانون وکلای دادگستری یا مرکز امور کارشناسان قوه قضائیه و اخذ پروانه وکالت. افراد باید توجه داشته باشند که فقط این افراد می توانند در دادگاه از حق و حقوق آنها دفاع کنند.

وکیل اداری: ایشان شخصی است که با یک قرارداد وکالت اداری که اغلب در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم می گردد. وکیل کاری محسوب می شود تا بتواند در ادارات گوناگون کارهای اداری موکل خود را انجام دهد.

باید این نکته را مد نظر داشت که وکیل اداری می تواند هر شخصی با هر نوع تحصیلات و یا ویژگی های خاص دیگری باشد. نکته قابل توجه دیگر در مورد موضوع این است که او به هیچ عنوان نمی تواند کارهای قضابی و دفاع از موکل را در دادگاه ها به عهده بگیرد. و در صورت مداخله در کارهای قضایی طبق قانون مجازات می شود.

 

وکیل خوب

 

 بیشتر بدانیم: وکیل آنلاین

بیشتر بدانیم:  وکیل تسخیری

 

درجه بندی و عناوین وکلا

وکلای پایه یک:

وکیل پایه یک شخصی است که پس از قبولی در آزمون سخت و دشوار وکالت و گذراندن یک دوره کارآموزی و پس از آن قبولی در آزمون های گوناگون تشریحی و مصاحبه های علمی تحت عنوان اختبار، موفق به کسب عنوان وکیل پایه یک می شود.

این وکلا بهترین و مجرب ترین وکلا در بین انواع دیگر محسوب می شوند. که می توانند در تمامی دعاوی حقوقی و کیفری و همچنین تمامی دادگاه ها و تمام مراحل مختلف قضایی شرکت کرده و هیچ گونه محدودیتی برای این وکلا در طرح انواع دعاوی مطرح نیست.

 

کارآموزان وکالت:

در اینجا لازم است ذکر شود که بین کارآموزان وکالت کانون وکلا دادگستری و کارآموزان وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه(ماده۱۸۷) تفاوتی وجود ندارد. از جمله اینکه مدت و طول دوره کارآموزی مرکز وکلا و  کارآموزی کانون وکلا پس از گذشت حدود دو سال و پایان دوره اختبار، مجاز به گرفتن پروانه وکالت پایه یک می شوند.

همچنین کارآموزان کانون وکلای دادگستری و مرگز وکلا پس از اخذ پروانه کارآموزی می توانند در اغلب پرونده های قضایی به جز دعاوی که آراء صادره در آنها قابل تجدید نظر در دیوان عالی کشور و یا فرجام است. و همه دعاوی که خواسته آنها بیش از مبلغ مشخص شده از طرف کانون و مرکز باشد وکالت کنند.

 

وکلای رایگان(وکیل معاضدتی):

ماده ۲۴ قانون وکالت مقرر دارد: کسانی که قدرت پرداخت حق‌الوکاله را ندارند می‌توانند از کانون تقاضای وکیل معاضدتی نمایند مشروط بر اینکه دعوی با اساس و راجع به شخص‌ تقاضاکننده باشد.
همه وکلای پایه یک دادگستری موظف هستند سالیانه سه پرونده حقوقی به صورت رایگان برای افراد بی بضاعت به عهده بگیرند. وکیل معاضدتی به وکیلی گفته می شود که به صورت رایگان برای افرادی که توانایی مالی ندارند بدون گرفتن هیچ گونه حق الوکاله، وکالت می کنند. و نه تنها تمامی مسئولیت های که به عهده وی عادی است را دارا می باشند بلکه حق استعفا از وکالت را هم ندارند.

 

وکلای تعینی:

وکیل تعینی، به وکیلی گفته می شود که اشخاص با توجه به شرایط خاص خود از میان وکلای که پروانه وکالت دارند به اختیار خودشان یک شخص را انتخاب می نمایند و پس از تنظیم قرارداد با وکیل و مشخص شدن حق والوکاله و حیطه اختیارات وکیل پرونده قضایی خود را به وی می سپارند تا در دعاوی کیفری و حقوقی از حق و حقوق آنها به نحو احسن دفاع کند. این نوع وکالت رایج ترین روش برای استخدام وکیل خوب در کشور ما محسوب می شود.

وکلای تسخیری:

وکیل تسخیری هم شرایطی مثل وکیل معاضدتی دارد. با این تفاوت که وکیل معاضدتی برای دعاوی حقوقی است ولی وکیل تسخیری برای دعاوی کیفری است.

وکیل تسخیری برای پرونده های است که مجازات آنها حبس ابد، اعدام، رجم یا قصاص نفس است و شخص متهم به این گونه جرایم وکیل به دادگاه معرفی نکرده در این جا دادگاه موظف است برای احقاق حق متهم وکیلی برای ایشان تعیین کند.

 

چگونگی انتخاب وکیل خوب

در انتخاب یک وکیل خوب باید دقت لازم را داشته باشید. چرا که یک سری افراد سودجو وارد این حرفه شده و گاها باعث فریب اشخاص می شوند.

بهتر است برای بهره گیری از این گونه خدمات به سراغ دفاتر وکالت و موسسات حقوقی رفته که در درجه اول به شما چند وکیل خوب معرفی کرده با آنها مشاوره به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری داشته باشید. و از تخصص و تجربه آنها در زمینه مورد نظر اطمینان حاصل کنیم و با مقایسه آنها با توجه به شرایط خاص خود بتوانیم از بین آنها یک وکبل خوب متعهد و امین را انتخاب کنیم.

 

وکیل خوب تهران

 

ویژگی های یک وکیل خوب

وکالت و قضاوت از جمله مشاغل شریفی هستند که افرادی که در اینگونه مشاغل مقدس ارائه خدمت می کنند اغلب افراد عالمی هستند که علم، معنویت، اندیشه و تفکر در این مشاغل پررنگ است.
بر اساس آموزه های دین اسلام و عقل و منطق اجتماعی و انسانی، صلح و سازش مورد تشویق و تائید قرار گرفته است. و افرادی که در این زمینه ها فعالیت می کنند مورد احترام قرار می گیرند.

وکیل خوب بر اساس ماهیت شغلی که دارد اگر به امور تسلط داشته و مسئولیت پذیر باشد و مصلحت واقعی موکل و مردم را همیشه در نظر داشته باشد، در درجه اول باید سعی داشته باشد که صلح و سازش را فراهم آورد.

البته باید توجه داشت شغل وکالت، شغلی احساسی نیست و وکیل خوب نباید از روی احساس تصمیم بگیرد. یک وکیل خوب می تواند با حل و فصل قضیه و کمی تدبیر و درایت به روش معقول موضوع را به خوبی و خوشی به پایان برساند و مانع از این شود که افراد ماه ها و سالها درگیر مراجع قضایی شوند. این اقدامات مصلحت جویانه یکی از خصوصیات مهم وکلای خوب به شمار می رود. هر چند که تاثیر آن فوری نباشد، البته نباید اجر معنوی آن را نادیده گرفت هرچند که قابل مقایسه با مادیات نیست چرا که روزی افراد مقدر شده و رساننده آن خالق بی همتاست.

به هر حال وظیفه اخلاقی، شرعی و قانونی یک وکیل خوب مقتضی این است که به طور متعارف در جهت اصلاح طرفین دعوا کوشا باشد.

 

ویژگی های وکلای شجاع

یکی دیگر از خصوصیات بارز شغل مقدس وکالت شجاعت است. وکیل شجاع شخصی است که اگر لازم باشد برای احقاق حق مظلوم بر خلاف جهت آب شنا می کند. و حتی ممکن است گاهی از مخالفین حکومتها دفاع کند، و یا از کسانی دفاع کند که مغضوب دولتها، دولتمردان و قدرتمندان جامعه شده اند.

یک وکیل شجاع باید همیشه و تحت هر شرایطی مدافع آزادی، آبرو، مال و جان مردم مظلوم باشد. و حتی در این راه از جان خویش هم مضایقه نکند. این نوع از وکلا در جامعه همیشه سعی دارند به شغل وکالت به دید مادی و کسب درآمد و شغلی برای امرار معاش نگاه نکنند بلکه نیت اصلی و هدف آنها احقاق حق و اجرای عدالت است. و دفاع از مظلوم و دفع ظلم و حلال مشکلات مردم سرزمین خود باشند که این کاری بسی با ارزش است.

وکیل خوب باید از این اختیار و توانایی که جامعه در اختیار او قرارداده کمال استفاده را ببرد.

 

بیشتر بدانیم: وکیل خانواده

بیشتر بدانیم: وکیل تلفنی

 

ویژگی های وکلای متخصص

در دنیای امروز هر کاری تخصص خاص خودش را نیاز دارد. در امور مهمتر مثل وکالت این تخصص هم مهمتر و هم تخصصی تر می شود، از ویژگی های مهم یک وکیل خوب و موفق تخصص وی است.

وکالت شغلی محسوب می شود که هم دقیق و هم پیچیده است. اگر وکیل مورد نظر شما در پرونده ای که به او سپرده شده است تخصص لازم را داشته باشد و علاوه بر تحصیلات عمومی که همه وکلا باید داشته باشند. تحصیلات وی در گرایش مد نظر پرونده شما باشد خیلی بهتر، راحتر و سریع تر می تواند موضوع پرونده شما را پیش ببرد.

هر پرونده ای در صلاحیت هر وکیل پایه یک دادگستری نیست، بلکه بهتر است در انتخاب یک وکیل خوب و موفق دقت لازم را داشته باشیم.

وکیلی که توسط موکل انتخاب می شود باید در زمینه مورد نظر دعوای موکل تحصیلات، تخصص، آگاهی، دانش و تعهد لازم را داشته باشد. برای شناسایی این وکلا می توانید از تحصیلات تکمیلی آنها در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری اطمینان حاصل کنید.

 

وکلای متعهد

وکیل در مقابل موکل خود تعهداتی دارد و این تعهدات در حیطه پرونده ای است که موکل به وی سپرده است. اگر در روند پرونده آسیبی به موکل وارد شود مسئولیت آن به عهده وی است.

یک وکیل خوب، متعهد و دلسوز در انجام وظایف خود در روال پرونده کوتاهی نمی کند. و در انجام کارها و تصرفات خود در پرونده در درجه اول صلاح و مصلحت موکل را در نظر می گیرد.

شغل وکالت بر پایه رازداری، اعتماد و امانت داری شکل می گیرد. بنابراین یک وکیل خوب متعهد به واسطه شغلی که دارد امانت دار و رازدار موکل خود بوده، علاوه بر اخلاق از نظر قانونی هم وکلا ملزم به حفظ اسرار موکلین خود هستند.

 

وکلای با تجربه

تجربه یکی از مهمترین ارکان شغل وکالت است. با مشاهده رزومه ایشان و سابقه کاری وی می توانید تجربه او را در موضوع خاص خود مورد ارزیابی قرار دهید. چه بسا وکلای که بواسطه تجربیات فراوان در پرونده های خاص راه حل های مختص به همان موضوع را براساس تجربه خود پیدا کرده و به راحتی پرونده شما را پیش می برند.

 

عزل، انقضا و استعفای وکالت چگونه است

بر اساس ماده ۶۷۸ قانون مدنی وکالت از طریق سه روش از بین می رود: ۱- به عزل موکل ۲- به استعفای وکیل ۳- به موت یا جنون وکیل یا موکل
وکالت یک عقد جایز است. و هر یک از طرفین هر زمانی که تمایل داشته باشد می تواند همکاری خود را با طرف مقابل قطع کند. مگر اینکه وکالت یا عدم عزل وی در ضمن عقد لازمی آورده شده باشد.
اگر شرایط مالی در قرارداد بین طرفین ذکر نشده باشد، وکیل مستحق اجرت زحماتی است که تا آن موقع متحمل شده، در بعضی از مواقع وکیل شرایط خاصی را برای عزل یا استعفا در قرارداد متذکر می شود که در موقع قطع همکاری تمام یا قسمتی از وجه پرداختی قابل استرداد نیست. بهتر است از همان ابتدای عقد قرارداد وکالت با وکیل خوب صحبت کرده و در مورد تمامی این شرایط به توافق برسید تا در آینده با مشکلی مواجه نشوید.

 

بیشتر بدانیم: گواهی انحصار وراثت

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در کلیه زمینه حقوقی نیاز به وکیل خوب در تهران یا مشاوره حقوقی به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکلای پایه یک دادگستری یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

 

17 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مقاله بسیار خوبی بود.

    پاسخ
    • ممنون از لطفتون

      پاسخ
    • سلام من برای اعاده بخدمت در ارتش از طریق دیوان دادخواست دادم الان تو خلاصه پروندم زده پرونده مقید به وقت نظارت به تاریخ ………… میباشد راهی داره کاری کنم زودتر رسیدگی شود ممنون

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر
        وقت نظارت قاضی پرونده را می خواند و بررسی میکند و اصولا یه ابلاغ برای شما ارسال می شود برای جلسه حضوری
        برای تغییر وقت نظارت شما میتونید به دفتر شعبه مراجعه کنید و درخواست داشته باشید که وقت نظارت را زودتر تعیین کنند و به پرونده شما سریعتر رسیدگی شود، اما پذیرش یا رد ابن درخواست با شعبه می باشد.

        مشاوره حقوقی تلفنی

        پاسخ
      • سلام وقت بخیر
        در وقت نظارت پرونده مطالعه و یا رای صادر می شود یا وقت جلسه گذاشته می شود.
        اگر شعبه مشخص شده می تونید مراجعه و صحبت کنید ممکن است ترتیب اثر دهند.

        پاسخ
  • بسیار عالی

    پاسخ
  • خیلی مقاله خوب و مفیدی بود. از نکات خوب این مقاله بیان ساده و قابل فهم مطالب حقوقی بود.

    پاسخ
  • آیا وکالت فروش قابل ابطلال است

    پاسخ
  • سلام من پولی را بابت خرید سهام در المان داده‌ام برای دخترم و ایشان هیچ سهامی نخریده و هیچ مدرکی را اریه نمیدهذکه این سهام خریداری شده و پول را هم پرداخت نمیکنه

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      شما می توانید دادخواست الزام به انجام تعهد برای خرید سهام بدهید.
      یا اینکه دادخواست مطالبه وجه بدهید.
      میتوانید قبل از هر اقدامی اظهارنامه ثبت کنید.

      پاسخ
  • سلام قرارداد الکترونیک وکالت که وکیل برامون کد میفرسته را از کجا باید بگیریم؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      میتوانید از خود وکیل قرارداد را بخواهید.
      یا اینکه دفتر خدمات قضایی مراجعه و دفاتر بگیرید.

      پاسخ
  • سلام
    من برادرم زندان هست میخام وکیل براش بگیرم. با توجه به الکترونیک شدن قراردادهای وکالت باید چه طوری از داخل زندان وکالت بده

    پاسخ
    • سلامل وکیل دادگستری با قرارداد کاغذی وکالت باید به زندان مراجعه کند و از برادر شما وکالت بگیرد.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369