آزادی مشروط چیست

در تعریف آزادی مشروط می توان گفت: فرصتی است که قبل از اتمام دوره محکومیت به محکومان داده می‌شود. تا اگر در طول مدتی که دادگاه مشخص می‌کند از خودشان رفتار شایسته ای بروز دهند و دستورهای دادگاه را به نحو احسن اجرا کنند از آزادی مطلق برخوردار گردند.

از همین رو آزادی مشروط اقدامی است در جهت اصلاح مجرم و آماده سازی او برای بازگشت به اجتماع. و شامل تمامی زندانیان از هر جنس و سن می شود.

 

و همچنین می توان آزادی مشروط را این چنین عنوان کرد که:

بزهکار قبل از اتمام دوران محکومیت خود در زندان اصلاح می‌گردد. به طوری که از رفتار او در زندان می شود پیش بینی کرد که دیگر در آینده مرتکب جرمی نمی شود.

بنابراین دیگر نیازی نیست که بزهکار بقیه مدت محکومیت خود را در زندان باشد. زیرا هدف از مجازات که اصلاح و بازسازی مجرم است، فراهم گردیده و دلیلی بر ادامه حبس وی وجود ندارد. به همین خاطر بهتر است که مجرم به صورت مشروط آزاد گردد. و اگر در ایام آزادی، مرتکب جرم جدیدی نگردد و به دستورات و توصیه های دادگاه را انجام دهد آزادی مشروط وی قطعی می شود. و اگر بر خلاف این روال پیش رود دوباره  به زندان بر گردانده می شود تا بقیه دوران محکومیت را تحمل کند.

نکته قابل توجه در خصوص این موضوع که زندانیان را تشویق می‌کند که در ایام مجازات دائما از خود حسن رفتار و اخلاق نشان می دهند. بنابراین آزادی مشروط وسیله‌ای است جهت حفظ و تامین نظم در درون زندانها است.

 

مطالب مرتبط : وکیل کیفری

 


مجموعه حقوقی دادگستر با بهره مندی از بهترین وکیل کیفری و مشاوره حقوقی آنلاین و همچنین اشخاص با تجربه با سابقه ی مدیریتی از طریق کار تیمی بهترین زمینه را برای رفع مشکلات و مسائل حقوقی و کیفری شهروندان و در زمینه ها ی مختلف از جمله آزادی مشروط، تعلیق مجازات و عفو عمومی فراهم آورده است و هدف مجموعه حقوقی این است که خدمت ویژه را با کمترین هزینه ی ممکن به انجام برساند و با سابقه ی درخشان خود در تمامی امور حقوقی و کیفری با همین هزینه ی حداقلی افراد همراهی خود را تضمین کند.

به دلیل پیچیده بودن مباحث آزادی مشروط، تعلیق مجازات و عفو عمومی بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل دادگستری یا مشاوره حقوقی تلفنی مشورت کنیم تا به آسانی بتوانیم این موضوع را بدون حضور در سیستم قضایی و دادگاه های شلوغ و پر رفت و آمد و صرف وقت وهزینه زیاد حل کنیم.


 

مطالب مرتبط : وکیل آنلاین 

 

وکیل تلفنی آزادی مشروط
آزادی مشروط چیست

شرایط صدور حکم آزادی مشروط

مجرم باید دارای شرایطی باشد تا از امتیاز قانونی آزادی مشروط برخوردار گردد. بزکاری که با شرایط خاص به جامعه بازگردانده شده است باید تحت مراقبت ویژه باشد. از جمله شرایط که می توان به آن اشاره کرد:

بخشی از مجازات زندانی باید گذرانده شود

آزادی مشروط در صورتی به افراد مجرم اعطا می گردد که طبق قانون افرادی که به حبس بیشتر از ۱۰ سال محکوم شده‌اند. نصف مدت حبس را گذرانده و سایر مجرمین یک‌سوم مدت حبس را گذرانده باشند. ملاک محاسبه مدت زمان در این موارد، مدتی است که در رأی دادگاه ذکر شده و به اجرا درآمده باشد.

براساس قانون، محکوم به حبس دائم پس از گذراندن ۱۲ سال از مدت حبس خود می‌توانند از آزادی مشروط برخوردار گردد.

حسن اخلاق و رفتار

محکومانی که تمایل دارند از آزادی مشروط استفاده کنند. می بایست که در مدت اجرای مجازات به طور مستمر از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهند.

اطمینان از عدم ارتکاب جرم

دادگاه باید از اوضاع و احوال مجرم تشخیص دهد که وی پس از آزادی دیگر مرتکب جرمی نخواهد شد.

جبران ضرر متضرر از جرم

یکی از شرایط اعطای آزادی مشروط در کنار دیگر شرایط مندرج در قانون این است که به تشخیص دادگاه صادرکننده حکم محکوم تا جای که در توان دارد میبایست ضرر و زیان مورد رأی یا توافقی که با مدعی خصوصی را داشته بپردازد. یا قراری برای پرداخت آن ترتیب بدهد.

تا کنون از آزادی مشروط استفاده نکرده

برای برخورداری از این حق میبایست مجرم ‌تا به حال از این امتیاز استفاده نکرده حتی اگر  چندین دفعه به مجازات حبس محکوم گردیده باشد.

مدت زمان آزادی مشروط

بر اساس ماده ۵۹ قانون مجازات اسلامی مدت آزادی مشروط شامل بقیه مدت مجازات است.  ولی دادگاه این اختیار را دارد که مدت زمان آزادی مشروط را تغییر بدهد. اما نمی تواند کمتر از یک سال و بیشتر از پنج سال تغییر دهد. در مواردی هم که مدت باقی‎مانده کمتر از یک سال باشد که در این مورد مدت آزادی، معادل بقیه مدت حبس است.

 


مجموعه حقوقی دادگستر با بهرمندی از وکلای پایه یک دادگستری که هریک در زمینه های متفاوت تبحر و تجربه ی لازم را دارند و سال های زیادی در حوزه های متفاوت کیفری و حقوقی فعالیت گسترده دارند، انتخاب را برای موکل آسان کرده است به این طریق که بعد از مراجعه به مجموعه حقوقی و تنظیم قرارداد وکالت و ارائه مشاوره حقوقی به صورت تخصصی و جامع و بررسی اسناد و مدارک پرونده در گروهی متشکل از وکلای خبره پرونده را به وکیل دادگستری تخصصی ارجاع داده و تا روز اجرا کار وکیل دادگستری ادامه خواهد داشت و همچنین مجموعه حقوقی همراه وکیل دادگستری پیگیری های پرونده را ادامه خواهد داد و تا جای ممکن حضور موکل لازم نیست و همه پیگیری های پرونده  از اول تا آخر به عهده وکیل دادگستری است.


 

مطالب مرتبط : وکیل تلفنی

مطالب مرتبط : وکیل تسخیری

 

آیین اعطای آزادی مشروط

برای صادر شدن حکم آزادی مشروط باید دادستان یا قاضی اجرای احکام پیشنهاد بدهد. بر همین اساس ابتدا شورای طبقه بندی زندانیان که رئیس زندان نیز عضوی از آن محسوب می شود. در مورد شایستگی و اعطای این آزادی به زندانی نظر خود را بیان می‌کنند.

بعد از آن که حسن اخلاق و رفتار مجکوم در زندان به تأیید قاضی اجرای احکام رسید و دیگر شرایط هم که برای اعطای آزادی مشروط لازم است محقق شود. اسم زندانی در لیست محکومان به دادگاه صادر کننده رأی قطعی پیشنهاد می‌گردد.

دادگاه این اختیار را دارد که درخواست آزادی مشروط را بپزیرد یا رد کند. و به نظر دادگاه اعتراضی وارد نیست البته رد درخواست آزادی مشروط مانع نمی شود که نتوان درخواست مجدد داد.

 

نظریه دکترین

یکی از وکلای مجرب دادگستری در خصوص تغییرات قوانین، مقررات و شرایط زندانی برای برخورداری از آزادی مشروط در قانون جدید مجازات اسلامی نسبت به قانون سال ۱۳۷۰ این چنین عنوان دارد: نظام آزادی مشروط در مواد ۳۸ تا ۴۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۰ آورده شده است.

اما در قانون مجازات اسلامی جدید این موضوعات دچار تغییر و تحول زیادی شده است. در قانون مصوب 70 صدور قرار آزادی مشروط در مورد تمامی جرایم تعزیری به صورت مطلق قرار داده شده و شروط استفاده محکوم از این نظام این بود است که برای اولین بار مرتکب جرم شده. و معادل نصف مجازات را تحمل کرده باشد.

ولی در قانون مصوب 92 این روش تغییر کرده و مقرر شده است که مجرمین می تواند از آزادی مشروط استفاده کند که در حبس های بیشتر از ۱۰ سال نصف کیفر و در سایر موارد یک سوم آن را تحمل کرده باشد. در قانون قبلی یعنی مصوب 1370 صدور این حکم منوط به پیشنهاد سازمان زندان ها و تایید دادستان یا دادیار ناظر زندان بوده است. ولی در قانون جدید مصوب 1392 پیشنهاد دهنده دادستان یا قاضی اجرای حکم است.

 

وکیل آزادی مشروط

برای بعضی از افراد پیدا کردن وکیل کیفری یا هر وکیل دیگر به صورت آنلاین کارسختی بوده است. اما مجموعه حقوقی دادگستر به صورت تلفنی و حضوری آماده پاسخگوی به سوالات حقوقی شما به صورت شبانه روزی است. و برای پرونده های حقوقی و کیفری شما بهترین وکیل را معرفی می کند.

اگر برای سوالات حقوقی خود در زمینه های، کیفری یا حقوقی نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری دارید. می توانید به مجموعه حقوقی ما در تهران و شهرستان ها مراجعه کنید.

موسسه حقوقی دادگستر جمعی از وکلای پایه یک دادگستری با تجربه ازجمله وکیل مجرب را دور هم جمع کرده تا به صورت حضوری و تلفنی و به بهترین شکل پاسخگوی سوالات حقوقی شما عزیزان باشند.

 

لغو آزادی مشروط

بر اساس ماده ۶۱ قانون مجازات اسلامی اگر مجرم در مدت زمان آزادی مشروط بدون عذر موجه از دستور‌های که دادگاه تعیین کرده تبعیت نکند. برای بار اول ۱ تا ۲ سال به مدت آزادی مشروط وی افزوده می‌گردد. در صورت تکرار یا ارتکاب یکی از جرائم عمدی مستوجب مجازات حدود، قصاص، دیه یا تعزیر تا درجه ۷ علاوه بر مجازات جرم جدید مدت زمان باقیمانده محکومیت نیز در مورد او به اجرا گذاشته می‌شود. در غیر این صورت آزادی او قطعی می‌شود.

البته باید خاطر نشان کرد که دادگاه این اختیار را دارد که با توجه به شرایط وقوع جرم و خصوصیات شخصیتی و روانی محکوم وی را در مدت زمان آزادی مشروط به اجرای دستور‌هایی که جنبه تربیتی دارند ملزم کند.

 

مطالب مرتبط : وکیل دادگستری

مطالب مرتبط : وکیل حقوقی 

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در کلیه زمینه حقوقی نیاز به وکیل تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد. برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره 9099071369 تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369