تجدیدنظر کیفری

تجدیدنظر کیفری

تجدیدنظر کیفری در فرآیند قضایی به معنای بررسی مجدد یک پرونده در دادگاه بالاتر است. این روش بررسی اغلب زمانی درخواست می‌شود که یک یا دو طرف پرونده نسبت به حکم صادرشده اعتراض داشته باشند و دلایلی برای نادرستی یا ناعادلانه بودن آن ارائه دهند.

 

بیشتر بدانید: تنظیم دادخواست  

 

در قوانین بسیاری از کشورها، شرایط و ضوابط خاصی برای تجدیدنظر کیفری و حقوقی وجود دارد، از جمله:

مهلت زمانی مشخص: اعتراض به حکم باید در یک بازده زمانی مشخص پس از صدور حکم اصلی ثبت گردد.

ارائه دلایل معتبر: باید دلایل محکمه پسند برای تجدیدنظر، مانند اشتباهات قانونی یا بی‌عدالتی آشکار، ارائه شود.

حقوق طرفین: همه طرفین پرونده حق دارند دلایل خود را در دادگاه تجدیدنظر بیان کنند.

 

تجدیدنظرخواهی کیفری

در زمینهٔ تجدیدنظرخواهی کیفری، دادگاه تجدیدنظر به‌طورکلی به درخواست طرفین پرونده یا حتی یکی از ایشان می‌تواند رأی اولیه را بررسی نموده و بر اساس مدارک و دلایل جدید، تصمیمی متفاوت اتخاذ نمود. این فرآیند معمولاً با هدف اصلاح اشتباهات احتمالی و تضمین اجرای عدالت انجام می‌شود.

مراحل تجدیدنظر کیفری:

ثبت درخواست تجدیدنظر: فردی که قصد تجدیدنظر دارد، باید درخواست خود را در دفتر خدمات قضایی ثبت نموده. این درخواست باید شامل ادله و دلایل اعتراض باشد:

بررسی مدارک: دادگاه تجدیدنظر مدارک پرونده اولیه را بررسی نموده و همچنین مدارک جدیدی که توسط طرفین ارائه شده را نیز می‌پذیرد.

جلسات دادگاه تجدیدنظر: دادگاه ممکن است جلساتی برگزار نموده که در آن طرفین فرصت داشته باشند دلایل خود را بیان نمایند.

صدور حکم جدید یا تائید حکم اولیه: در نهایت دادگاه تجدیدنظر است که تصمیم می‌گیرد آیا حکم اولیه تغییر نماید یا تأیید گردد.

 

دلایل اصلی تجدیدنظر:

اشتباهات در اعمال مواد قانونی توسط دادگاه اولیه.

ارائه مدارک جدید یا کشف شواهدی که قبلاً در دسترس نبودند.

ناعادلانه بودن فرآیند دادرسی در دادگاه اولیه.

 

در ادامه، یک نمونه واقعی لایحه تجدیدنظر کیفری که توسط وکیل پایه‌یک مجموعه برای دسترسی بهتر شما عزیزان، نگارش شده در ذیل متن آورده شده است. البته توصیه مجموعه ما این است، حتماً قبل از هر اقدام حقوقی با یک مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین مشورت شود.

 

تجدیدنظر خواهی کیفری



بسمه‌تعالی

 

ریاست محترم و قضات والامقام دادگاه تجدیدنظر

باسلام و عرض ادب

احتراماً این‌جانب ………. به استحضار عالی می‌رساند در خصوص پرونده کلاسه  ……………………. که منتهی به صدور دادنامه شماره ……………………….. از آن شعبه محترم كه منجر به محكوميت بنده گردیده نظر به دلایل و جهات ذیل الذکر نسبت به دادنامه صادره معترض و تقاضای رسیدگی تجدیدنظر را می‌نماید. و پیشاپیش از حسن توجه عالی‌مقامان کمال تشکر را دارم.

مجازات تعيين شد با سیاست‌های قوه قضاييه مبني بر زندان زدايي هماهنگ نیست و با توجه به جوان بودن متهم و عدم توانایی مالی برای اقامت و مستقل شدن در مکانی که برای ایشان شناخته شده نیست و امکان کسب درامد هم وجود ندارد و شرایط خاص روانی بسیار سخت و دشوار و حتی ممکن است غیر ممکن باشد. 

وضع خاص متهم:

متهم فريب دوستان را خورده  و در حقيقت قرباني افكار پليد افراد ديگران شده است. همچنین عدم تناسب مجازات با وضعيت متهم که حدوداً 25 سال سن بیشتر ندارد و فاقد سو سابقه کیفری هست. مجازات تعيين شده با وضعیت و شرایط خاص وي که تحت درمان اختلال‌های شخصیتی و رفتاری می‌باشد هیچ‌گونه تناسبي ندارد.  

ندامت و پشيماني متهم:

متهم از زمان بازداشت از اعمال  رفتار گذشته خود نادم و پشيمان گشته و مشغول به كار گردیده. و از طرفي با شركت در مرا سمات مذهبی و دعا ندامت و پشيماني خود را از اعمال گذشته ثابت نموده است.

با توجه به عدم وجود شاکی خصوصی در پرونده و اقرار و توبه متهم قبل از اثبات جرم بر اساس ماده 114 قانون مجازات اسلامی حد از وی ساقط می‌گردد. همچنین بر اساس ماده 217 قانون مجازات اسلامی در جرائم موجب حد مرتکب در صورتی مسئول است که علاوه بر داشتن علم و قصد به حرمت شرعی رفتار ارتکابی نیز آگاه باشد. متهم با توجه به شرایط روحی و روانی خاص هیچ‌گونه اطلاعی از حرمت بزه شرب خمر نداشته است. و با توجه به مسلوب الاراده بودن که یکی از عوامل رافع مسئولیت کیفری است. و همچنین بیماری‌های روانی هیچ‌گونه قصدی در ارتکاب جرائم را نداشته است.

در خصوص مجازات متهم در حمل و نگهداری یک قبضه سلاح شکاری هیچ‌گونه ادله محکمه پسندی در این خصوص مبنی بر مالکیت، حمل و نگهداری توسط متهم وجود ندارد. بر همین اساس طبق اصل 37 قانون اساسی تقاضای برائت را از قضات تجدیدنظر دارد.

دادگاه محترم بدون در نظر گرفتن اوضاع و احوال وقوع جرم و شرایط خاص روحی و روانی و عدم اختیار متهم خیلی سخت‌گیرانه مبادرت به صدور حکم نموده است.

 لذا از محضر قضات عالی تقاضای عنایت ویژه و رسیدگی و نقض دادنامه صادره را دارم.

 

با سپاس و احترام



 

تنظیم لایحه تجدیدنظر کیفری آنلاین

برای نگارش و تنظیم لایحه تجدیدنظر کیفری به صورت آنلاین، می‌توانید از خدمات مختلفی که توسط وکلای دادگستری یا مشاورین تلفنی حقوقی ارائه می‌شود، استفاده نمایید. این خدمات به شما امکان می‌دهند بدون نیاز به مراجعه حضوری لوایح، دادخواست یا شکوائیه خود را ثبت و پیگیری نماید.

برای استفاده از این خدمات می‌توانید مدارک خود را به صورت آنلاین ارسال تا وکیل لایحه را تنظیم و برای شما ارسال نماید. این خدمت امکان نگارش را به صورت تخصصی و سریع فراهم می‌دارد.

سامانه عدل ایران: سامانه رسمی قوه قضائیه که امکان ثبت اظهارنامه اینترنتی و پیگیری آن را فراهم نموده است.

 

 



مجموعه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار مخاطبین گذاشته که هر ساعت از شبانه‌روز در تمامی زمینه‌های حقوقی نیاز به مشورت با وکیل آنلاین، برای تنظیم و نگارش لایحه تجدیدنظر کیفری در خدمت هستند.

 

برای برقراری ارتباط با وکیل پایه‌یک یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت ۲۴ ساعته از تلفن ثابت سراسر کشور بدون صفر یا کد با شماره 9099071369 تماس برقرار نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

از تلفن ثابت 9099071369