تخلیه ملک مسکونی

 

تخلیه ملک مسکونی  حقی است که قانونگذار برای مالک ملک در نظر گرفته است که بر اساس آن مالک ملک بتواند به خاطر انقضای مدت اجاره ویا تخلفات مستاجر تخلیه ملک مسکونی روتقاضا کند. در تخلیه ملک یک نکته دارای اهمیت خاصی است و به آن باید توجه داشته که قرارداد اجاره تابع قوانین کدامیک مقررات مربوط به اجاره است.

بر اساس نظر یک وکیل پایه یک دادگستری ممکن است شرطی بین مالک و مستاجر ذکر شود که در صورت عمل نکردن به آن شرط از طرف مالک تا تاریخ مشخص مستاجر حق فسخ قرارداد اجاره را دارد، یا برعکس این موضوع.  اگر بین طرفین قرارداد نسبت به اینکه آیا دارای حق فسخ هستند یا خیر اختلاف شود، اصل براین است که حق فسخی وجود ندارد.

اصولا در قراردادهای اجاره این شرط گذاشته می شود که موجر یا مستاجر در صورتی که مایل به فسخ اجاره باشد یک الی دو ماه قبل از فسخ به طرف مقابل اطلاع دهد در این صورت با تسویه‌حساب موجر و مستاجر قرارداد اجاره به پایان می‌ یابد. بهتر آن است که قبل از هر اقدامی از یک وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی در این زمینه کمک بگیرید تا در آینده دچار مشکل نشوید.

 

تخليه فوری ملک

تخليه فوری ملک  قواعد خاصی دارد چند شرط لازم است تا مالک بتواند از این مزایا استفاده ببرد:

  • قرارداد در دو نسخه تنظيم شود.
  • دو نفر به عنوان شاهد قرارداد را امضا کنند.
  • مدت قرارداد اجاره تمام  شده باشد.
  • مالک به شوراي حل اختلاف مراجعه درخواست تخليه ملک را داشته باشد.

 

 

 

مطالب مرتبط: وکیل آنلاین

مطالب مرتبط: وکیل ملک

 

مرجع قانوی صدور دستور تخليه ملک

‎اگر قرارداد اجاره بدون حق سرقفلي و كسب و پيشه باشد، دادخواست تخليه ملک مسکونی به شوراي حل اختلاف محلي كه ملک در آن واقع است تقديم مي شود ولی اگر قرارداد اجاره ملک دارای سرقفلي و حق كسب وپيشه باشد دادخواست تخليه به دادگاه محلي كه ملک در آنجا است تقديم مي شود. اگر تمایلی به رفت و آمد در سیستم قضایی ندارید با سپردن پرونده به وکیل پایه یک دادگستری متعهد از صفر تا صد پرونده بدون حضور شما انجام می پذیرد.

 

امتناع مستاجر از تخلیه

مستاجردر بیشتر مواقع به موجب قرارداد اجاره مبلغی را تحت ‌عنوان قرض‌الحسنه یا پول پیش، به موجر می پردازد. موجر باید برای شروع رسیدگی در دادگاه، کل مبلغ دریافتی از موستاجر را به حساب دادگستری بسپارد و دادخواست خود را ضمن ارائه رسید پرداخت این مبلغ به ثبت رساند. دلیل این الزام این است که مستاجر از نظر استرداد پرداختی مطمعن باشد و موجر نتواند بدون بازپرداخت این مبلغ مستاجر را از ملک اخراج کند. پس از ابلاغ اوراق و یا اجراییه اگر مستاجر مدت سه روز ملک را تخلیه و تحویل ننماید. عمل تخلیه در روز و ساعت مشخص  توسط مأمورین اجرا انجام می شود.

اگر هنگام تخلیه به دلیل حوادث غیر منتظره مستأجر نتواند ملک را تخلیه کند و مهلت بخواهد  مراتب درخواست او توسط مأمور اجرا به مقام صالح گزارش داده می شود و وی می تواند با دادن یک مهلت حداکثر به مدت یک ماه موافقت کند.

 

تعدی و تفریط مستاجر در ملک مورد اجاره

اگر مستاجر در نگهداری ملک کوتاهی یا تعدی و تفریط کند و موجر خواهان تخلیه ملک پیش از پایان موعد اجاره باشد باید چه اقداماتی انجام شود؟ یک وکیل پایه یک دادگستری اینچنین نظر داده است: بر اساس ماده ۴۸۵ قانون مدنی اگر در مدت اجاره در عین مستاجره تعمیراتی لازم باشد که تاخیر در آن موجب ضرر موجر شود مستاجر نمی‌تواند مانع تعمیرات شود هرچند در مدت تمام یا قسمتی از زمان تعمیر نتوان از عین مستاجره کلا یا بعضا استفاده کند.

اگر مستاجر مانع تعمیرات شود در این صورت موجر حق فسخ اجاره را داردو هرگاه تعمیرات ضرورت داشته باشد دادگاه می‌تواند او را الزام و در صورتی که لازم باشد حکم به تخلیه موقت بدهد.

 

ضمانت اجرا عدم پرداخت اجاره بها

وکلا در خصوص عدم پرداخت اجاره‌ بها توسط مستاجر و اقدامات قانونی که موجر برای تخلیه ملک خود باید انجام ‌دهد اینگونه اظهار نظر داشتند: موجر می‌تواند در مواردی صدور حکم فسخ اجاره یا تخلیه را از دادگاه تقاضا کند و قاضی ضمن حکم فسخ اجاره ‌تخلیه مورد اجاره را صادر می‌کند.

بر اساس این بند اگر مستأجر در مهلت قانونی از پرداخت اجاره بها یا اجرت‌المثل خودداری کند و با ابلاغ دفترخانه‌‌ تنظیم کننده سند اجاره یا اظهارنامه ظرف ده روز اقساط عقب‌افتاده را پرداخت نکند اگر اجاره‌نامه رسمی باشد موجر می‌تواند از دفترخانه یا اجرایات ثبت صدور اجرائیه بر تخلیه و وصول اجاره بها را تقاضا کند.‌‌ 

اگر بعد از اجرائیه مستأجر اجاره ‌بهای عقب ‌افتاده خود را پرداخت کند تخلیه متوقف می‌شود. اما موجر این اختیار را دارد با استناد تخلف ‌از پرداخت اجاره ‌بها از دادگاه تخلیه عین‌ مستأجر را تقاضا کند ولی اگر اجاره‌ نامه عادی باشد یا سند اجاره تنظیم نشده باشد موجر باید برای تخلیه ملک خود و وصول اجاره‌ بها به دادگاه رجوع کند. به دلیل پیچیده بودن این موضوعات بهتر است از یک وکیل ملک یا مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کنید.

 

مواردی که موجر می­تواند ملک مسکونی را تخلیه کند

در موارد زیرمالک می تواند فسخ قرارداد اجاره و نهایتاً  تخلیه ملک را از دادگاه  بخواهد:

  1. اگر مستأجر حق انتقال منافع را به غیر نداشته باشد ولی با این حال کلا یا جزئا ملک را به دیگری واگذار کند.
  2. اگر مستأجر محل مسکونی را اجاره کرده ولی عین مستاجره را در اختیار اشخاص دیگر به غیر از ورثه خود قرار دهد.
  3. اگر موجر در اجاره نامه شرط کرده باشد که درصورتی که ملک خود را به صورت قطعی به دیگری انتقال بدهد حق فسخ اجاره را خواهد داشت.
  4. اگر عین مستاجره را برخلاف قرارداد و جهت مقصود در اجاره نامه استفاده کند به طور مثال مستأجر خانه را برای سکونت خود و خانواده­اش اجاره کند اما آن را به کارگاه تولیدی تبدیل کند.
  5. اگر مستأجر متعهد باشد اجاره بهاء را در مهلت مقرر پرداخت کند ولی از این شرط تخلف کند.
  6. اگر ملک را برای سکونت خود یا خانواده­اش نیاز داشته باشد بر اساس ماده 14 قانون موجر ومستاجر سال 1356.

 

مطالب مرتبط: فروش مال مشاع

مطالب مرتبط: تغییر کاربری

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در کلیه زمینه حقوقی نیاز به وکیل ملک یا مشاوره حقوقی به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

 

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام ببخشید با موجر قرداد داشتیم از سال ۹۶ تا برج ۶ سال ۹۶ از اون موقع تا به الان قردادای ننوشتیم فقط همون سال اول در بنگاه قرداد داشتیم باقی توافقی شفاهی بوده الان مالک وسط سال اومده و میگه خالی کنید یا اجاره رو زیاد کنید در صورتی که ملک کلی مشکل برق و اب و فاضلاب پیدا کرده و موربانه ها که زیر رمالین پنهان بوده الان زده بیرون ولی چون سرده و فصل جابجایی نیست خونه گیر نمیاد ما باید چکار کنیم داره زور میگه که میخواد وسط سال پول اضافی بگیره و کاری هم به خرابی ها نداره یا میگه برید بیرون

    پاسخ
    • سلام
      شما باید زمانی که مدت قرارداتون تموم میشد به صورت کتبی تمدید میکردید
      الان شما باید از طریق دیگر مثل شهادت شهود ثابت کنید که قرارداتون را شفاهی تمدید کردید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    مدت قرارداد اجاره ملک من تموم شده اما مستاجر ملک را تخلیه نمی کند باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      اظهارنامه بفرستید. اگر نتیجه نداشت دفتر خدمات قضایی درخواست دستور تخلیه ثبت نمایید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369