تعریف تغییر کاربری

 

در تعریف تغییر کاربری میتوان این چنین بیان کرد که اشخاص برخلاف آنچه در پروانه ی ساختمان عنوان  شده است، از ساختمان به طرق دیگری استفاده ببرند. برای مثال: تغییر مکان های مسکونی به باشگاه های بدن سازی یا تغییر کاربری باغ یا زمین کشاورزی به منزل مسکونی و غیره

براساس قوانین تغییر کاربری باغ ها و زمین کشاورزی به غیر از موارد ضروری ممکن نیست. دستورات تغییر کاربری اراضی کشاورزی را وزارت جهاد کشاورزی مشخص می کند و اگر  تغییر کاربری زمین بر اساس مجوز وزارت جهاد کشاورزی انجام شود، وزارت جهاد کشاورزی هشتاد درصد از ارزش زمین یا باغ را با محاسبه ی ارزش زمین پس از تغییر کاربری، به عنوان عوارض از مالک یا مالکین می گیرد.

 

مطالب مرتبط: وکیل تلفنی

مطالب مرتبط: وکیل ملک

 

چنانچه تغییر کاربری اراضی کشاورزی بدون مجوز از وزارت جهاد کشاورزی انجام گردد، وزارت جهاد کشاورزی این اختیار را دارد علیه مالک یا متصرف زمین شکایت کیفری کند و مالک یا متصرف می بایست هم جزای نقدی و هم عوارض مقرر را پرداخت کنند.

در خصوص تغییر کاربری مکانهای مسکونی و شهرداری ها نوع استفاده از ساختمان را در پروانه های ساختمانی قید میشود. اگر کاشف به عمل آید که برخلاف آنچه در پروانه ی ساختمانی ذکر شده رفتار گردیده و بدون گرفتن مجوز مالک ساختمان اقدام به تغییر کاربری نموده، شهرداری این اجازه را دارد با تشکیل پرونده و طرح آن در کمیسیون مربوطه برای تعطیلی محل کسب، پیشه و تجارت ظرف مدت یک ماه اقدامات لازم را انجام دهد.

اگر به دلیل عدم اطلاع از ریزه‌کاری‌های تغییرکاربری به دنبال یک وکیل پایه یک هستید می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین به صورت تلفنی یا حضوری بهره بگیرید. 

 

تغییر کاربری اراضی کشاورزی
تغییر کاربری اراضی کشاورزی

 

 

مطالب مرتبط: تخلیه ملک

مطالب مرتبط: فروش مال مشاع

 

انواع مختلف کاربری زمین

قبل از استفاده از زمین خریداری شده می‌باید به نوع کاربری آن توجه شود. این که زمین تهیه شده چه کاربردی دارد و در راستای چه کارهای قابل استفاده می باشد بسیار قابل توجه می‌باشد. انواع دیگر کاربری زمین به شرح زیر است:

کاربری مسکونی

انواع زمین با کاربری مسکونی را می‌توان به منزل مسکونی، ویلا و موارد مشابه تبدیل کرد. در حقیقت زمین قابل استفاده برای ساخت یک محل مسکونی هست.

کاربری کشاورزی

زمین‌ با کاربری کشاورزی، زمین‌ها یا باغ‌های وسیع و یا اراضی زراعی هستند. تفاوت بین اینها عبارت است از:
باغ زمینی است که آن چه در آن کشت می‌شود درخت است و به آن مشجر یعنی مکانی که قابلیت کشت درخت دارد هم گفته می شود.

منظور از اراضی زراعی زمین‌هایی است که در راستای کشت محصولات است مانند: ذرت و صیفی‌جات. و به محصولات زود بازده هم دلالت دارند.

کاربری تجاری

مقصود از زمین‌ها تجاری راه‌اندازی کسب و کار است، زمینی های تجاری را می‌توان به رستوران یا مغازه‌های تجاری تبدیل کرد و یا در آن به امور خدماتی پرداخت، اگر چه برای این که در ملکی کار تجاری راه‌اندازی شود علاوه بر کاربری تجاری زمین باید مجوز تجاری نیز برای ملک مذکور صادر شود.

کاربری صنعتی

برای راه‌اندازی یک کارخانه، صنعت و محلی جهت تولید حتمن باید زمینی با کاربری از نوع صنعتی داشته باشید.

کاربری معدن

اگر زمینی پتانسیل استخراج مواد گرانبها را داشته باشد و اطمینان حاصل شود درون زمین سنگ و یا مصالح با ارزشی هست و می‌توان آن‌ها را استخراج کرد، و کاربری زمین را تحت عنوان کاربری معدن به ثبت رساند.

کاربری خدماتی

زمینی با مقصود ارائه خدمات و کسب درآمد است. و تفاوت آن با کاربری تجاری این است که در این نوع کاربری هدف خدمت رسانی به عموم مردم است از همین جهت شامل هزینه‌های شهرداری نمی‌باشد.

کاربری پارکینگ

این نوع زمین برای احداث پارکینگ مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربری فضای سبز

زمین‌هایی هستند که برای احداث پارک‌ها و فضاهای سبز بهترین بهره برداری را میتوان انجام داد.

کاربری ورزشی

زمین های که برای ساخت استادیوم‌های و باشگاه های ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربری حمل و نقل

هر گونه  زمینی که برای برای محل حمل و نقل و مراجعه مسافرین باشد، مانند: ایستگاه مترو، پایانه‌های مسافربری و راه‌آهن‌ها

کاربری آموزشی

در این نوع کاربری می توان مهدکودک تا دانشگاه‌ها را شامل شود.

کاربری فرهنگی و مذهبی

از مواردی که میتوان در این کاربری نام برد: مسجد و حسینه ها، کتابخانه‌ها و سینما‌ها است.

کاربری خدمات شهری

در زمین های از نوع خدمات شهری می توان به آتش‌نشانی، شهرداری و کلانتری نام برد.

کاربری بهداشتی و درمانی

در گوه این نوع کاربرد میتوان به درمانگاهها و بیمارستان‌ها اشاره کرد.

فاقد کاربری

زمین فاقد کاربری به زمینی گفته می‌شود که جزء اموال ذخیره‌ شده شهرداری محسوب می شود. مثل زمین‌های دفع پسماندهای شهری یا زمین‌های دفن پسماندهای بیمارستانی غیره

به دلیل پیچیده بودن مبحث تغییرکاربری بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی مشورت بگیرید تا به آسانی بتوانید این موضوع را در دیوان پیگیری کنید.

 

مرجع صلاحیتدار تغییر کاربری

رسیدگی به پرونده ها و درخواست ها تغییر کاربری در ابتدا به دبیرخانه کمیسیون ماده پنج ارسال می شوند پس از بررسی و انجام امور کارشناسی برای اتخاذ تصمیم به جلسات کمیسیون مذکور ارجاع می گردد.

نکته قابل توجه این است که صرف تقاضا برای تغییر کاربری کافی نیست و قبل از بررسی موضوع در کمیسیون ماده پنج مسئله تغییر کاربری ملک تقاضا شده از جهات مختلف مورد کارشناسی و بررسی دقیق قرار می گیرد.

 

مراجع صلاحیدار رسیدگی به شکایت تغییر کاربری

مرجع رسیدگی به شکایات برای تغییر کاربری اراضی، دیوان عدالت اداری است، از همین جهت وکیل پایه یک دادگستری متخصص در دیوان عدالت اداری به این دعاوی رسیدگی می کند.

 

بهترین وکیل تغییر کاربری

بهترین وکیل برای تغییر کاربری شخصی هست که تخصص در دعاوی دیوان عدالت اداری و تغییر کاربری را دارد، برای انتخاب وکیل متخصص در این گونه پرونده ها شرایطی در نظر گرفته شده از جمله:

  • رزومه وکیل پایه یک و قیمت پیشنهادی از چند وکیل
  • هزینه مشاوره اولیه
  • امتیاز سایر کاربران به وکیل در نظر گرفته شده 

 



موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در کلیه زمینه حقوقی نیاز به وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

 

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • زمینی سال گذشته در ملارد ویلای جنوبی خریداری کردم حدود 80 متر بنا دارد و یک استخر ،کل زمین 600 متر است برای برق اقدام کردم اداره برق ملارد گفت نامه از جهاد باید باشد پرونده
    در جهاد تشکیل شد طبق نقشه هوایی در سال 91 ملکی حدود 40متر با دیوار کشی بوده ولی طی سالهای گذشته فروشنده گویااضافه کرده کارشناس حقوقی جهاد ملاردگفته اند در دادگاه علاوه بر جریمه ممکن است تخریب بدهند ولی اگر از سال 91 به متراژملک زیاد نشده بود فقط جریمه میدادند می خواستم بدانم اولا جریمه چقدر دارد در ثانی فروشند گان قبلی این تخلف را کرده اند وچرا من باید توان دهم و در ضمن احتمال تخریب چقدر است و اینکه این تخریب به مازاد اضافه ملک است یا کل ملک ؟ممنون

    پاسخ
    • سلام
      مقدار تخریب و چگونگی آن و جریمه با توجه به موقعیت ملک به نظر کارشناس بستگی دارد که البته قابل اعتراض است از جانب شما
      در خصوص جریمه وتخریب هم شما میتوانید دادخواست به طرفیت فروشنده قبلی خودتون بدهید و خسارات ناشی از این ملک را مطالبه کنید

      پاسخ
  • blank
    محمدرضا شریفی
    ژوئن 27, 2020 11:13 ق.ظ

    با عرض سلام و احترام
    بنده به همراه خانواده در مجتمع ویلایی مشتقل با فضای تاسیساتی مشترک – این فضای تاسیساتی با ورودی جداگانه در زیر زمین یکی از ویلا ها قرار داشته و قابل دسترسی برای همگان بوده و مشاء بودن آن در سند ملکی هر چهار ملک قید شده – به همراه سه همسایه دیگر زندگی میکنیم که چند سالی است به دلیل کاهش مصرف انرژی از سیستم مرکزی شوفاژ به پکیج تغییر وضعیت داده ایم.با توجه به حذف سیستم قدیمی و وجود فضای مشاء قصد بر تغییر کاربری از فضای تاسیساتی به انباری داشته ایم که مالک واحد واقع شده روی این زیر زمین مخالف تغییر می باشد.ممنون خواهم شد راهنمایی فرمایید.

    پاسخ
    • سلام
      به دلیل مشاع بودن این فضا برای تغییر کاربری یا باید رضایت همه واحدهای جلب شود و یا حلسه ای گرفته شود با حضور مدیر ساختمان و صورت جلسه شود و رضایت اکثریت واحدها بر اساس قانون تملک آپارتمان جلب شود.
      مشاوره حقوقی تلفنی

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

از تلفن ثابت 9099071369