شرکتها در قانون تجارت

درقانون تجارت ایران تعریفی از شرکتهای تجاری نداشته و فقط انواع آنها را بیان کرده که شامل هشت نوع می باشند. این شرکتها دارای شخصیت حقوقی هستند به این معنا که شخصیت آنها به شخصیت شرکا وابسته نیست. و شرکت خود به خود می تواند امور تجارتی را انجام دهد و دارای حقوق، تکلیف و اموال تجاری باشد.

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با یک مشاور حقوقی کاردان و  یا وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور حقوقی مشورت کنید. با انتخاب یک وکیل مجرب می توان این مشکلات حقوقی را حل کرد، خواه او یک وکیل آنلاین باشد یا یک وکیل متخصص امور شرکتها.

 

مطالب مرتبط: وکیل پایه یک دادگستری

 

مطالب مرتبط: مالیات 

 

وکیل پایه یک داگستری

انواع شرکتهای تجاری

شرکت سهامی عام: 

شرکت بازرگانی محسوب می شود که سرمایه تشکیل دهنده شرکت از طریق فروش سهام به مردم تامین می گردد، در این نوع شرکت تامین سرمایه با انتشار اوراق پذیره نویسی انجام می شود. تعداد افراد نباید از پنج نفر کمتر باشد و مسئولیت سهامداران محدود به مبلغ اسمی سهام است. به این مفهوم که شرکا تا میزان سهمی که دارند در مقابل طلبکارها مسئولیت دارند و اضافه برآن هیچ مسئولیتی ندارند. در این نوع شرکت حتمن باید قید سهامی عام بعد یا قبل شرکت ذکر شود تا  افراد با علم و اطلاع از این شرکتها وارد شرکت شوند.

شرکتهای سهامی خاص: 

برای تشکیل این شرکتها حداقل سه شریک لازم است و سرمایه شرکت توسط موسسین که همان صاحبان سرمایه شرکت هستند تامین می شود. سرمایه این شرکتها به قطعات سهام مساوی تقسیم می شود و هر شریک مالک تعدادی از این سهام است که قابلیت انتقال به غیر را هم دارد و مسئولیت سهامداران محدود به سهم آنهاست.

شرکت با مسئولیت محدود:

برای تشکیل این شرکت حداقل نیاز به دو نفر است و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به قطعات سهام تقسیم شود. فقط تا میزان سرمایه موجود در شرکت در مقابل طلبکاران مسئولیت دارند و در کل مسولیت شرکا در عملیات شرکت محدود به آورده آنها در شرکت است و اصولا تشکیل و اداره این شرکتها آسانتر از شرکتهای سهامی است.

شرکت نسبی:

این شرکت بین دو یا چند نفر تحت اسمی مخصوص برای امور تجاری تشکیل می شود و مسئولیت شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته اند و این شرکت از جهاتی مانند شرکت تضامنی است.

شرکت تضامنی:

بین دو یا چند نفر تحت اسم مخصوص برای امور تجاری با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. در این نوع شرکت اگر دارایی برای پرداخت بدهی کافی نباشد هر یک از شرکا مسئولیت پرداخت تمام بدهی های شرکت را دارند، هر قراردادی بین شرکا بر خلاف این ترتیب منعقد شود در مقابل اشخاص ثالث از درجه اعتبار ساقط است. در نتیجه می توان گفت مسئولیت هر یک از شرکا علاوه بر شخصی بودن تضامنی نیز هست به این دلیل که هر یک مسئول پرداخت تمام دیون شرکت هستند حتی پس از انحلال شرکت هر یک از طلبکارها می توانند به هر یک از شرکا برای کل طلب خود مراجعه کنند.

شرکت مختلط سهامی:

این شرکت تشکیل شده از چند نفر که یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن که اسم مخصوصی دارند. در این نوع از شرکتها شریک ضامن مسئول کلیه بدهی های شرکت محسوب می شود. که این بدهی ها می تواند مازاد بر دارایی شرکت باشد و شریک ضامن سرمایه اش به شکل سهام نیست اما شرکای سهامی سرمایه شان به شکل قطعات سهام به صورت مساوی است و مسئولیت آنها تا میزان همان قطعات سهامشان است.

شرکت مختلط غیر سهامی:

این شرکت ها تشکیل شده از یک عده شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود برای امور تجاری و تحت عنوان اسمی مخصوص در این نوع شرکت انتشار سهام صورت نمی گیرد و شریک ضامن مسئول کلیه بدهی هایی است. که علاوه دارایی شرکت ایجاد می شود، ولی شریک با مسئولیت محدود فقط مسئول میزان سرمایه های است که در شرکت گذاشته است. در اسم شرکت حتمن باید قید شود که شرکت مختلط و اسم یکی از شرکای ضامن آورده شود.

شرکت تعاونی تولید و مصرف:

این شرکت تشکیل شده از عده ای مشاغل از جمله: دامپروری، کشاورزی، شیلات، صنعت، معدن، عمران و نظایر اینها فعالیت دارند. که شرکا مشاغل خود را برای تولید و توزیع اجناس به کار می گیرند.

 

مطالب مرتبط: چک

مطالب مرتبط: سفته

در قانون تجارت ما فقط به این شرکتها اشاره شده در صورتی که انواع شرکت های دیگر هم وجود دارد و هر روز در دنیای تجارت به این شرکتها اضافه می شود. هر کدام قواعد و قوانین مختلفی دارند که اغلب در قالبهای شرکتهای سهامی عام و خاص استفاده می شود. البته برای اطلاعات بیشتر می توانید ازیک وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی در این زمینه کمک بگیرید.

 

تعاریف شخص حقوقی و حقیقی 

شخص حقیقی: فردی که زنده به دنیا می آید دارای یک شخصیت حقیقی می شود و با فوتش به این شخصیت پایان می دهد. که با یکسری خصوصیات از جمله: نام، نام خانوادگی، کد ملی و غیره شناخته می شود.

شخص حقوقی: شرکت های که پس از گذر از یکسری مراحل قانونی به ثبت می رسند و با انحلال، شخصیت آنها به پایان می رسد. با یکسری مشخصات از جمله نام شخص حقوقی، تاریخ ثبت، شماره ثبت و موضوع فعالیت شناخته می شوند.

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در زمینه شرکتها نیاز به مشاوره به صورت تلفنی یا حضوری با وکیل پایه یک یا مشاوره حقوقی داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369