وکیل دادگستری 

مقدمه

پیش از هر اقدامی برای انتخاب وکیل و سپردن پرونده حقوقی خود به وی باید بدانید که یک وکیل دادگستری مجرب در امور حقوقی چه ویژگی­های باید داشته باشد. از آنجایی که تمامی افراد یک جامعه در روند زندگی خود ممکن است دچار معضلات حقوقی، خانوادگی و کیفری بشوند. نیازمند مشاوره حقوقی و بهره ­مندی از یک وکیل متخصص در  زمینه مورد نظر هستند. که پرونده­ های خود با خیالی آسوده به او بسپارند.

انتخاب وکیل خبره هم همانند انتخاب پزشک کاری سخت است. بنابراین انتخاب وکیل که درکلیه زمینه های حقوقی همانند؛ مشاوره حقوقی، خانواده، چک و امور مالی، کیفری و غیره تخصص کافی و لازم را داشته باشد امری دشوار است. زیرا اگر آن وکیل تجربه و دانش کامل را نداشته باشد نمی­تواند به نحو احسن از حق و حقوق موکل خود دفاع کند. دارا بودن تبحر و دانش به روز برای شغل وکالت امری ضروری محسوب می شود.

 

وکیل دادگستری
وکیل دادگستری

 

وکالتنامه

وکیل دادگستری برای انجام امور قضایی نیاز به تنظیم سندی به نام وکالتنامه بین خود و موکل دارد. فرم سند وکالت وکیل به صورت متحد الشکل است و از طرف مرجع صدور پروانه وکالت وکیل که یا کانون وکلا و یا قوه قضائیه است در اختیار وکلا قرار می گیرد.

این فرم بعد از تکمیل و امضای وکیل و موکل و همچنین تائید امضای موکل به وسیله وکیل و ابطال تمبر مالیاتی قابلیت ارائه و تسلیم به مراجع قضایی را دارد. البته باید توجه داشت که این وکالتنامه  در ردیف اسناد رسمی قرار نمی گیرند بلکه یک اسناد عادی است ولی اعتبارش بیشتر از سند عادی هست. البته باید توجه داشت در حال حاضر قرارداد وکالت به صورت الکترونیک شده است.

طبق قانون وکیل باید با موکل خود قرارداد حق الوکاله امضاء کند. اگرچه وکالتنامه دعاوی در ردیف عقود جایز است اما قراردادهای حق الوکاله وکیل با موکل خود قراردادی لازم محسوب می شود. براساس قرارداد تنظیمی بین طرفین(وکیل و موکل) هر یک از آنها دارای حقوق و تعهداتی در مقابل یکدیگر هستند. که رعایت آن برای طرفین لازم است و قرارداد مذکور را هیچ یک از طرفین نمی توانند یک طرفه فسخ کنند.

 

مطالب مرتبط : وکیل آنلاین

مطالب مرتبط : وکیل تسخیری

وکیل دادگستری کیست؟

وکیل به شخصی می گویند که برای انجام امر حقیقی یا حقوقی از طرف شخص دیگری برای عقد وکالت برای عملی مامور می­شود. بر اساس قانون مدنی وکالت عملی جایز است و به طرفین آن وکیل و موکل گفته می­شود.

بی تردید تا کنون عباراتی از جمله: وکیل قضایی، وکیل تسخیری، وکیل دادگستری، وکیل اداری، وکیل پایه یک دادگستری، وکیل حقوقی، وکیل کاری و غیره را شنیده­اید.

اما باید توجه داشت وکیل پایه یک دادگستری بهترین و با تجربه­ ترین وکلا هستند. که بر کلیه امور حقوقی تبحر دارند. بر اساس قوانین کشور ایران فقط وکیل دادگستری که پروانه وکالت از مراجع ذی صلاح اخذ کرده می تواند وکالت موکلی را بر عهده بگیرد، یکی از انواع وکالت، وکالت دادگستری می باشد.

وکالت دادگستری یکی از انواع عقد و وکالت محسوب می شود. به معنی اعطای نیابت و نمایندگی در امور حقوقی از جانب افراد حقیقی و یا حقوقی در دادگاه و دادسراها و در حدود امور مشخصه و محوله به منظور دفاع از حق و حقوق موکل به وسیله افرادی که دارای پروانه وکالت و به تعریفی دیگر وکیل دادگستری هستند.

 

 

وکیل دادگستری خود به چندین نوع تقسیم می گردد که عبارتند از:

وکیل انتخابی

رایج ترین نوع وکالت دادگستری، وکیل انتخابی است. و زمانی به کار برده می شود که فرد خودش وکیل را انتخاب و بعد از توافق و عقد قرارداد، وکیل وکالت او را برای دفاع از حق و حقوق او در سیستم قضایی از جمله دادگاه ها، دادسراها و غیره به عهده خواهد گرفت. این نوع وکالت متداول ترین و بهترین نوع اخذ وکیل می باشد. زیرا موکل اختیار دارد تا هر وکیل دادگستری که از نظر او مناسب تر است.

وکالت او را بر عهده بگیرد، در این روش وکالت پس از انتخاب وکیل دادگستری به وسیله موکل، قراردادی بین وکیل و موکل مبنی بر اعطای وکالت به وکیل دادگستری ثبت و امضا می گردد. و بعد از آن، وکیل به طور رسمی وکالت موکل خود را تا پایان پرونده او به عهده می گیرد.

 

وکیل تسخیری

اگر پرونده کیفری در جریان باشد و حضور وکیل دادگستری ضروری باشد به دلیل عدم قدرت مالی متهم یا امتناع او اقدام به گرفتن وکیل نکند. و وکیلی برای دفاع از متهم در دادگاه حضور پیدا نکند، از بین وکلای دادگستری وکیل رایگان برای او از طرف دادگاه تعیین می گردد. تا وکالت او را در دادگاه به عهده می گیرد به این نوع از وکیل دادگستری، وکیل تسخیری گفته می شود.

 

وکیل معاضدتی

اگر شخصی برای دفاع از حق و حقوق خود در پرونده حقوقی نیازمند وکیل دادگستری باشد ولی به جهاتی امکان گرفتن وکیل دادگستری برای او نباشد  با تشخیص عدم توانای مالی موکل از طرف دادگاه و یا به تشخیص و تایید کمیسیون معاضدت کانون وکلای دادگستری، در این مواردی از طرف دادگاه و یا کمیسیون معاضدت کانون وکلای دادگستری، وکیلی برای دفاع از حق و حقوق شخص معسر مشخص می شود، به این نوع وکیل، وکیل معاضدتی گفته می شود.

 

وکیل اتفاقی

اگر فردی در رشته حقوق تحصیل کرده باشد ولی فاقد پروانه وکالت باشد و مایل باشد وکالت امور بستگانش را در سیستم قضایی را به عهده بگیرد. می تواند بدون شرکت در آزمون های دشوار کانون وکلای دادگستری که برای کسب پروانه وکالت دادگستری می باشد.

با طی مراحل قانونی و پرداخت هزینه های ضروری، از کانون وکلای دادگستری فقط برای همان مورد خاص پروانه وکالت بگیرد. تا موکل خود را در این پرونده یاری کند، به این شکل از وکلا، وکیل اتفاقی می گویند.

 

وکیل سازمانی

بر اساس قانون حمایت قضایی از کارکنان دولت و نیرو های مسلح، اگر کارمندان دولت اعم از کشوری و لشکری در امور خدمت خود با مشکل حقوقی مواجعه شوند. سازمان مربوطه  می تواند کارشناسان حقوقی خود را جهت دفاع از حق و حقوق کارمند خود، تحت عنوان وکیل دادگستری به سیستم قضایی معرفی کند. به این قبیل از وکلا، وکیل سازمانی گویند.  

 

وکیل قوه قضاییه

افرادی که در رشته حقوق تحصیل کرده و در اجرای ماده ۱۸۷ قانون توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کشور از مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضائیه پروانه وکالت گرفته باشند را وکیل قوه قضائیه گویند.

 

وکیل کارآموز

اشخاصی که در امتحان ورودی کانون وکلای دادگستری قبول شده باشند باید مدت زمانی را نزد وکیل دادگستری با سابقه تحت عنوان کارآموزی باشن.

این افراد می توانند در دوران کارآموزی زیر نظر وکیل سرپرست، در مسائل ساده به امر وکالت بپردازند. به این دسته از وکلا که در دوران کارآموزی خود کار وکالت را نیز انجام می دهند. کارآموز وکالت و یا وکیل کارآموز گفته می شود.

 

وکیل دادگستری

 

وظیفه وکیل دادگستری در سیستم قضایی

قطعا در اجرای عدالت نقش وکیل بیش از هر جای در سیستم قضایی مشخص می شود و دانش، تبحر و تجربه وکیل دادگستری، در دادگاه است که بروز و ظهور می یابد. وکیل میبایست در محکمه با لوایحه قوی و مستند و دفاعات شفاهی خود، به روشن کردن حقیقت در ذهنیت قاضی و همچنین با تطبیق موضوعات با قوانین جاری کشور در نگارش رای و نتیجه دعوا کمک شایانی کند.

اغلب افراد بر این عقیده هستند که وکیل در کنار دادگاه باید باشد نه در مقابل آن، این طرز فکر از این جهت درست است که وکیل می تواند در روند پرونده راه را برای تصمیم درست قاضی دادگاه و در راستای عدالت خواهی روشن کند.

اما اگر احیاناً وکیل با قاضی روبه رو شود که اعتباری برای قانون و عدالت قائل نیست و با جانب داری، بی طرفی را رعایت نمی نماید و منجر به پایمال شدن حق و حقوق موکل می شود.

در این جاست که وکیل به دلیل مسئولیت و قسم خود دیگر در کنار دادگاه قرار نمی گیرد. و باید از طریق قانون و در راستای قوانین و با حفظ حرمت دادگاه، از هر اقدامی که منجر به حفظ حق و حقوق موکل خود می شود کوتاهی نکند.

حتی اگر وکیل بنابر مصلحت خود قانون شکنی را نادیده بگیرد به این معنا است که ستمگری را تائید کرده و اگر هر تحقیری را تحمل کند. در واقع منزلت وجودی خود و شان حرفه وکالت را پایمال کرده است.

وظایف وکیل در محکمه

وکیل دادگستری در محکمه باید مستند، روشن، بی غش، استوار و جامع صحبت کند. قانون را کامل بشناسد و دارای قوه تحلیل  ذهنی ورزیده در تجزیه و موضوعات حقوقی باشد و هنر بیان مطلب و نگارش لایحه مستند را داشته باشد.

با عدالت در دادگاه از سر تفنن برخورد نداشته، قانون را جدی بگیرد و دغدغه اصلی وی عدالت خواهی و حق طلبی باشد. در این راه نه از تحقیر بترسد نه از تهدید واهمه ای داشته باشد آنچه اهمیت دارد عدالت فقط عدالت.

 

مطالب مرتبط : وکیل تلفنی

مطالب مرتبط : وکیل خانواده

 

مهارت های، خصوصیات و ویژگی های ضروری وکیل دادگستری

سوال اکثر شهروندان یک جامعه که به دنبال یک وکیل خبره و مناسب هستند این است که یک وکیل متخصص باید دارای چه ویژگی های باشد.

هر وکیلی با توجه به زمینه حقوقی کاری خود باید خصوصیات، تبحر و ویژگی های خاص خود را دارا باشد. اما به صوری کلی مهارت های مشترک بین تمامی وکلا وجود دارد. که سطح هر وکیل دادگستری در این مهارت ها، میزان خبره بودن و قدرت وکالت او را مشخص میکند.

موارد زیر نمونه ای از مهارت های ضروری هر وکیل دادگستری درکلیه زمینه های حرفه ای می باشد :

مهارت تحلیلی وکیل

این مهارت اغلب برای مشخص شدن این که آیا یک پرونده به وسیله وکیل دادگستری قابل اتخاذ است. و یا مشاوره حقوقی به موکل داده شود به کار گرفته می شود. این مهارت اغلب جنبه شخصی و ذهنیتی وکیل دادگستری راشامل می شود.

وکیل دادگستری با این مهارت و شناختی از خودش و توانایی که دارد به ارزیابی پرونده می پردازد. و اگر که به نتیجه مثبت برسد، نسبت به گرفتن پرونده موکل اقدام می کند.

صداقت و اعتماد

وکیل دادگستری باید طبق سوگندی که یاد کرده است. با صداقت، تلاش وپشت کار فراوان و بدون هیچ گونه کم و کاستی برای دفاع از حق و حقوق موکل خود کوشش کند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نکند.

همچنین یک وکیل دادگستری باید از قوانین و مقررات دقیق حقوقی پیروی کند. حفظ اطلاعات محرمانه و اسرار حقوقی موکل از مهم ترین وظایف یک وکیل دادگستری پس از تلاش برای دفاع از حقوق او می باشد.

مهارت ارتباطی وکیل

مهارت های کلامی و ارتباطی یک وکیل دادگستری برای حضور در دادگاه بسیار لازم و تعیین کننده است. میزان تسلط و قدرت فن بیان بالا یکی از مهم ترین ویژگی های یک وکیل دادگستری می باشد.

دربیشتر موارد طبق تجربه و پرونده های پیشین ارسال شده به محکمه بدست می آیند. تا جای که حتی قبل از آن که وکیل دادگستری همراه موکل در دادگاه حضور پیدا کند، نتیجه نهایی آن پرونده تعیین می شود.

مهارت های روانشناختی و اخلاقی وکیل

هر شخصی زمانی به وکیل دادگستری مراجعه می کند که معضلات حقوقی دارد تا توانایی حل کردن آن برای موکل آسان شود. وکیل باید بتواند هم با موکل همدردی و همدلی کند و هم پرونده را تحت هر شرایطی پیش ببرد.

در حقیقت، وکیل می باید مسائل شخصی را از کاری جدا کرده و اجازه نداده که مشکلات زندگی شخصی او در موضوعات کاری وی تاثیر گذارد. این امر بدون داشتن مهارت روانشناختی و ذهنی بالا برای یک وکیل خبره کاری بسی دشوار است.

 

مجموعه حقوقی دادگستر تلاش کرده تا خبره ترین وکیل دادگستری خانم و آقا را در خصوص موضوع شما عزیزان معرفی کند، مهارت و خصوصیات و نیز تبحر و تخصص بالا و میزان موفقیت وکیل در پرونده های قبلی معیار مهم ما در ارتباط با معرفی بهترین وکیل دادگستری به موکلین است.  

 

رابطه حقوقی وکیل دادگستری با موکل خود

وکالت در یک پرونده به دلیل طبیعت و موقعیت خاص خود، همچنین به جهت ارتباط آن با قواعد مربوط به سیستم دادرسی، به یک رابطه ساده دو جانبه منتهی نمی شود. به همین خاطر از گذشته تا کنون لزوم نظارت دولت بر این نهاد حقوقی و وضع قوانین خاص به جهت حسن جریان روابط وکیل و موکل و تضمین حقوق قانونی آنها، مشخص بوده است.

هر چند رابطه حقوقی وکیل دادگستری با موکل در چهارچوب قرارداد وکالت می باشد. اما این عمل حقوقی بطور کامل با هیچ یک از عقود معین قانون مدنی تطابق ندارد. به هر حال چند ویژه گیهای در زیر برای این رابطه حقوقی عنوان می شود:

عبارتند از:

رابطه وکیل با موکل خودش عقدی است تشریفاتی و احتیاج به تنظیم سند کتبی دارد.

از جهت آثار وکالت از عقود معاوضی محسوب می شود و تعهدات متقابلی برای طرفین ایجاد می کند. و وکیل با دریافت حق الوکاله، متعهد به انجام موارد لازم برای حفظ حق و حقوق موکل خود می شود.

وکالت از جمله عقود شخصی و قائم به شخصیت طرفین است و موکل به دلیل تبحر و یا حسن شهرتی که وکیل داراست به وی مراجعه می کند. وکیل هم در انتخاب موکل مختار است و می تواند وکالت افراد خاصی را مطابق با ذهنیت و اخلاق خود قبول کند. البته به استثنای وکالت تسخیری و وکالت معاضدتی

وکالت از جمله شغل های آزاد محسوب می شود از همین جهت در برخی از کشورها اجازه تاسیس شرکت های تجاری و تفویض وکالت به این قبیل شرکت ها داده شده است. در قوانین کشور ایران به این جهت که خدمات حقوقی در نهایت منجر به دخالت در امر وکالت یا مشاوره حقوقی می شود. انجام این امور بر اساس ماده 55 قانون وکالت، برای اشخاص غیر وکیل ممنوع شده است. و اگر شرکتی بخواهد با موضوع خدمات حقوقی به ثبت برسد باید تمام اعضای آن وکیل دادگستری باشند.

 

مطالب مرتبط : وکیل حقوقی

مطالب مرتبط : وکیل کیفری

 

دلایل ضرورت وکیل دادگستری در دادگاه

وکالت یک شغل بسیار تخصصی است که دارای ظرافت ها و نکات حقوقی خاص است. که هر فردی به تنهایی توانایی و مهارت انجام آن را ندارد و نیازمند تبحر و تخصص می باشد. در حقیت همین معیار تفاوت اساسی بین یک وکیل دادگستری با تجربه و یک شخص محسوب می شود.

حتی در امور حقوقی که برای یک وکیل دادگستری رخ می دهد همچنین، وکیل دادگستری علی رغم تجربه و توانایی خود، از یک وکیل خبره و با تجربه در خصوص پرونده خود استفاده می کند. از همین جهت می توان گفت که شما عزیزان در صورت عدم استفاده از یک وکیل مجرب دادگستری برای امور قضایی خود. در حقیقت شانس خود را برای موفقیت در رون پرونده بسیار کاهش داده اید.

وکیل دادگستری خانم با تبحر، با تخصصی که در موضوع حقوقی خود دارد و تسلط کافی که به قوانین و مقررات این حوزه دارد. می تواند به نحو احسن پرونده موکل خود را تا موفقیت هدایت کند. استفاده از یک وکیل مجرب و با تجربه، در اغلب از پرونده ها بسیار کلیدی و حیاتی است و می تواند تعیین کننده حکم قطعی محکمه باشد.

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در کلیه زمینه حقوقی نیاز به وکیل تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشید، در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد. برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره 9099071369 تماس بگیرید.

7 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369