وکیل کیفری 

وکیل کیفری شخصی است که در امور کیفری تخصص دارد. دعاوی کیفری متشکل است از مجموعه ای از اموری که پس از طرح آن دعاوی. دادگستری و در اغلب اوقات دادسرا شروع به رسیدگی نموده و اقداماتی از جمله کشف جرم، تعقیب متهم و تحقیقات مقدماتی را انجام می دهد.

در دعاوی کیفری هر فردی می توانند در دادگاه وکیل پایه یک دادگستری داشته باشد. حق داشتن وکیل کیفری برای متهم از زمانی که کشف جرم شروع می شود تا اجرای حکم از مهم ترین حقوق دفاعی متهم است.

 

اصل 35 قانون اساسی

طبق اصل ۳۵ قانون اساسی این گونه عنوان دارد. که در تمامی محاکم شاکی و متهم حق دارند برای خود وکیل کیفری داشته باشند. و اگر توانایی گرفتن وکیل کیفری را نداشته باشند باید برای آنان امکانات تعیین وکیل کیفری فراهم شود. به همین خاطر است که شاکی و متهم می بایست قبل از هر اقدامی با وکیل کیفری مجرب مشورت نموده تا با تصمیم گیری درست در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب برسند.

دعاوی کیفری از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند به دلیل اینکه مستقیما با جان، مال و حیثیت افراد سر و کار دارد. زیان دیده و متهم هر دو برای احقاق حق خود تلاش میکنند از همین جهت وکیل کیفری در دعاوی کیفری می تواند راهگشای افراد باشد.

به دلیل پیچیده بودن مباحث کیفری بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل کیفری یا مشاوره حقوقی آنلاین مشورت نمایید. تا به آسانی بتوانید دعاوی مختلف کیفری را در دادگاه به اثبات برسانید.

 

مطالب مرتبط: وکیل پایه یک دادگستری

 

وکیل کیفری
وکیل کیفری

 

ویژگی های وکیل کیفری

وکیل کیفری باید دارای دانش و تحصیلات تخصصی در زمینه های کیفری باشد. همچنین یک وکیل کیفری مجرب باید تجربه کافی در پرونده های کیفری و رویه دادگاه ها در دادسراها وچگونگی انجام تحقیقات آشنایی کامل را داشته باشد. و نیز تسلط کافی به قانون مجازات و سایر قوانین در ارتباط با امور کیفری را داشته باشد.

مهمترین، دشوارترین و حساس ترین پرونده های وکالت، وکالت کیفری محسوب می شود. که به طور دقیق نیازمند علم، تبحر و سرعت عمل وکیل کیفری است. در پرونده های کیفری نحوه بیان جملات گاهی میتواند مرز بین اعدام و برائت باشد و تجربه وکیل کیفری خبره  در این موضوعات بسیار راهگشاست. اما متاسفانه بعضی اوقات دیده می شود برخی از وکلا با بی توجهی به حساسیت این پرونده ها سبب خسارت جبران ناپذیر به موکلین می شوند.  

 

چگونگی شکایت از متهم

هر فردی مرتکب عملی شود که برای آن عمل طبق قانون مجازاتی تعیین شده باشد، قاضی دادگاه می تواند برای آن عمل طبق قانون، مجازات تعیین کند. برای مجازات افراد مجرم در درجه اول باید شکایت تنظیم شود. شکایت کیفری در هر فرمی نوشته می شود ولی بهترآن است که شکوائیه به وسیله وکیل کیفری نگارش شود.

بعد از تنظیم شکوائیه باید از دادسرای محل وقوع جرم پرونده را پیگیری کرد. در ادامه شکوائیه باید خطاب به دادستان و متشاکی یعنی  کسی که از او شکایت داریم. با اسم و مشخصات متشاکی نگارش شده و همچنین محل جرم، زمان جرم و ادله را نوشته و پیوست شکوائیه به دادسرا تحویل داده و پس از آن پرونده برای تحقیقات ارسال میگردد. پس از تکمیل تحقیقات اولیه پرونده به یکی از شعب دادیاری و یا بازپرسی ارسال می گردد. تا نسبت به شکایت اظهار نظر شود.

 

نکته قابل توجه: در شکایات کیفری شکایت کننده «شاکی» و  طرف مقابل «متشاکی یا مشتکی عنه» است.

  • شرایط قانونی تعقیب متهم
    شکایت شاکی و یا مدعی خصوصی
    اعلام و اخبار ضابطان دادگستری، مقامات رسمی یا اشخاص موثق و مطمئن
    وقوع جرم مشهود، در برابر بازپرس و یا دادستان
    اظهار و اقرار متهم
    اطلاع دادستان از وقوع جرم به طرق قانونی دیگر
  • دادگاههای کیفری در چه مواردی شروع به رسیدگی میکنند؟
    کیفرخواست دادستان
    قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه
    ادعای شفاهی دادستان در دادگاه

 

از مهمترین دعاوی کیفری که وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور کیفری با آن مواجهه است

از مهمترین پرونده های کیفری که یک وکیل پایه یک با آن سر و کار دارد. می توان به انواع قتل ها اعم از عمدی و غیر عمدی و خطای محض، جعل و استفاده از سند مجعول، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، سرقت. آدم ربایی، تهمت و افترا، نشر اکاذیب، ایراد ضرب و جرح، مشروبات الکلی، تهدید، قاچاق کالا و ارز، اختلاس، فحاشی و توهین، مزاحمت، تجاوز، خیانت در امانت وغیره اشاره کرد.

اگر برای طرح شکایت یا دفاع از شکایت طرح شده نیازمند به مشاوره حقوقی و یا وکیل کیفری مجرب دارید. می توانید در هر ساعاتی از شبانه روز با وکلای خبره مجموعه حقوقی دادگستر تماس بر قرار کنید. تا با کمک و مشاوره ای که دریافت می کنید بتوانید به  بهترین شکل و بدون معطلی پرونده کیفری خود را در محاکم پیش ببرید.

 

تفاوتهای وکالت در امور کیفری و حقوقی

در خصوص تفاوت شیوه وکالت در امر حقوقی و کیفری باید عنوان شود که تفاوتی وجود ندارد. وکیل کیفری مثل یک وکیل حقوقی می باید بر اساس قوانین و با رعایت اخلاقیات، تعهد، انصاف و صداقت به امور وکالت پرداخته و تمامی کوشش و تجربه خود را جهت احقاق حق موکل خود بکار گرفته.

باید توجه داشت از لحاظ اصول قوانین و آیین دادرسی، بین دو امر حقوقی و کیفری تفاوت های قابل توجه وجود دارد. از جمله این تفاوت ها این است که در امر کیفری مر حله تحقیقات مقدماتی و مرجعی به نام دادسرا وجود دارد در حالی که در امور حقوقی این مراحل وجود ندارد.

تفاوت دیگر افرادی هستند که وکیل کیفری و وکیل حقوقی با آنها سر کار دارند. در دعاوی جزایی با مقامات قضایی از قبیل: دادیار، بازرس و دادستان سرو کار دارد در صورتی که در امور حقوقی این مقامات وجود ندارند. و فقط قاضی محکمه و قاضی اجرای احکام مدنی حضور دارند.

 

دعاوی حقوقی و کیفری

اغلب دعاوی حقوقی دارای جنبه خصوصی هستند و ذینفع آن افراد جامعه هسنتد. ولی در دعاوی کیفری در اغلب موارد پرونده ها علاوه بر جنبه خصوصی دارای جنبه عمومی نیز هستند. و دادستان به عنوان مدعی العموم ورود پرونده می شود.

وکیل کیفری در دعاوی جزایی و کیفری باید وقت و انرژی بیشتری را برای پرونده صرف نماید. به این دلیل هم روالی که در محاکم وجود دارد به این شکل است. که اصولا رسیدگی به دعاوی جزایی تا صدور رای مدت زمان بیشتری صرف می شود. ولی امور حقوقی در مدت زمان کوتاه تری به نتیجه می رسد.

 

مطالب مرتبط: وکیل آنلاین

 

اگر به دلیل عدم اطلاع از ریزه‌ کاری‌های امور کیفری به دنبال یک وکیل کیفری و خبره هستید می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین به صورت تلفنی یا حضوری بهره شوید.

نداشتن ابزار و وسایل کافی و مناسب انجام برخی کارها را بسیار دشوار می کند. تا جایی که ممکن است به انصراف از انجام آن منجر می گردد. باید توجه داشت هر کاری را با در دست داشتن ابزارهای کامل و مناسب دانش و آگاهی های کافی می توان به خوبی انجام پذیرد. نداشتن تجربه و اطلاعات لازم هم می تواند سبب منتفی شدن اصل موضوع شود.

از همین جهت با داشتن دانش و بدون ابزار لازم و مناسب شاید بتوان کاری را به زحمت و ناقص انجام داد. اما بدون تجربه و دانش انجام کار ممکن نیست حتی اگر ابزار کافی و کامل در اختیارداشته باشیم.

کلام و سخن از ابزارهای مهم کار وکلا از جمله وکیل کیفری محسوب می شود. از همین رو بین وکالت دیگر مشاغل شباهت وجود دارد، ولی در وکالت مفاهیم خاص در ذهن مخاطب و نصیحت هدف نیست. بلکه باید از ابزار کلمه و سخن وری برای اثبات ادا و اثبات حق یا بی حقی استفاده می شود. از همین جهت استفاده از ابزارهاو وسایل مناسب باید همراه با علم و آگاهی کامل باشد. بعضی از ابزارها و دانش ها برای همه وکلا مجرب ضروری است و بعضی دیگر مختص وکیل کیفری است.

 

وکیل کیفری
وکیل کیفری

 

ابزار ضروری برای وکلا و وکیل کیفری

وکیل پایه یک باید چیزهایی در اختیار داشته تا کلمات و نوشتارش را رسا، قابل قبول، تحلیلی و زیبا کند. از همین جهت است که ابزار کار یک وکیل سخن، جمله و کلام است. و وکیل این ابزار و وسایل را به صورت گفتاری و نوشتاری به کار می بندد. مشخص است که این ابزار می بایست با نظام حقوقی که وکیل در آنجا کار می کند و همچنین ساختار اجتماعی و فرهنگی محل کار وکیل همخوانی داشته باشد.

 

ابزار کار وکیل کیفری:

پزشکی قانونیوکیل کیفری می بایست با این رشته و گرایش های مختلف آن شناخت کافی داشته باشد. تا در دفاع از موکل خود مجبور به قبول چشم بسته نظریه های پزشکان قانونی نباشد. امروزه پزشکی قانونی در گرایش های متفاوت مانند آسیب شناسی قانونی و علم بررسی استخوانها و انواع آزمایشات به حدی پیشرفته شده که کار این متخصصان بسیار سخت، دشوارو تخصصی شده است.

اسلحه شناسی: زیاد شدن قتل با سلاح گرم اخیراً دیده می شود، از همین جهت وکیل کیفری می بایست در بعضی اوقات سوالات و شبهات بسیار پیچیده را تحلیل و مطرح کند. که حل آن نیازمند آشنایی با انواع سلاح گرم، چگونگی استفاده و مشخصات و مختصات آنها است.

پلیس علمی: در اغلب پرونده های کیفری آثاری از عملیات پلیس علمی در زمینه شناسایی اثر انگشت. جمع آوری آنچه در صحنه جرم باقی مانده، کشف جرم و غیره وجود دارد. وکیل کیفری پرونده باید اطلاعات جامعی از این موارد را داشته باشد.

 

 مجموعه حقوقی دادگستر با بهرمندی وکلای پایه یک دادگستری که هریک در زمینه های متفاوت تبحر و تجربه ی لازم را دارند. و سال های زیادی در این حوزه فعالیت گسترده دارند. انتخاب را برای موکل راحت کرده به این دلیل که پس از مراجعه به مجموعه حقوقی و تنظیم قرارداد وکالت و ارائه مشاوره حقوقی به صورت تخصصی و جامع و بررسی اسناد و مدارک پرونده در گروهی متشکل از وکلای خبره پرونده را به وکیل پایه یک متخصص ارجاع داده و تا روز اجرا کار وکیل ادامه خواهد داشت.

همچنین مجموعه حقوقی همراه وکیل پیگیری های پرونده را ادامه خواهد داد. و تا جای ممکن حضور موکل ضروری نیست و همه پیگیری های پرونده  از ابتدا تا انتها به عهده وکیل پایه یک است.

 

جرم کیفری

در دنیای پیچیده امروز با توجه به گسترش ابزار ارتباط جمعی از قبیل اینترنت و استفاده ه ازدنیای مجازی جرم کیفری از شرایط خاصی برخوردار هستند. جرایم کیفری در بستر فن آوری های خاصی بوجود آمده، و گاهآ بدون آگاهی مرتکب آن اتفاق افتاده و قابلیت تعقیب کیفری و اعمال مجازات هستند.

از این رو ارتکاب جرم با توجه به استفاده فراوان از دنیای مجازی به روش جدیدی به وجود می آید. مانند: انتشار محتویات خصوصی و خانوادگی یا اسرار دیگری در دنیای مجازی و جرم انگاری قانونگذار نسبت به این شکل اعمال مجرمانه در دنیای مجازی اشاره کرد.

از همین جهت ماده745 قانون مجازات این گونه عنوان دارد:  هر شخصی به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، صوت، تصویر، فیلم خصوصی خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او در دسترس دیگران قرار دهد به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج ملیون ریال تا چهل ملیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد گردید.

 

وکیل کیفری متخصص

بنابراین وکیل کیفری برای ورود در این گونه پرونده ها باید تخصص لازم و کافی را داشته باشد. زیرا  کلمات و عناوین ذکر شده در ماده از جمله انتشار و در دسترس قرار دادن و اینکه این عناوین مجرمانه چه افعالی را در بر دارد. نیازمند به تحلیل و تفسیر دقیق حقوقی توسط وکلای کیفری متخصص هست.

 

همچنین باید توجه داشت که هر نوع اظهار نظر به صورت نوشته و ارائه محتوای منافی عفت در دنیای مجازی جرم محسوب می شود و قابل تعقیب کیفری است. لذا افراد می بایست حتی در جهت ارائه مطالبی در دنیای مجازی جهت تبلیغات یا هر عنوان دیگر با مشاوره حقوقی تلفنی یا وکیل کیفری آنلاین مشورت و سپس نسبت به ارائه آنها اقدام کنند.

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در کلیه زمینه حقوقی نیاز به وکیل کیفری یا مشاوره حقوقی به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل کیفری یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

 

19 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    مجازات فحاشی توهین و تهدید چیه؟

    پاسخ
  • سلام بر اساس ماده 608 قانون مجازات اسلامی: توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنان چه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
    و بر اساس ماده 669 قانون مجازات اسلامی مجازات تهدید: شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال

    پاسخ
  • سلام . من سال ۹۱ اشتباهی کردم ۲ عدد پالتو به همراه یه خانم سرقت کردیم و من همرو گردن گرفتم در سال ۹۸ دوباره دادگاه خودش پیگیر شده و من رفتم دفاع کردم از خودم ولی گردن نگرفتم ایندفعه قاضی ۶ناه زندان بریده و رای میخواد بره تجدید نظر . من لایحه گذشتم توی پرونده . میخوام رضایت شاکی هم بگیرم . اگه رضایت بگیرم چی میشه؟ پرونده چی میشه؟

    پاسخ
    • سلام
      سرقت از جمله جرایم عمومی محسوب میشود و با گذشت شاکی هم پرونده مختومه نمیشود ولی با گذشت وی قاضی میتواند به شما تخفیف دهد به عنوان مثال تبدیل به جزای نقدی کند مجازات را یا تعلیق کند

      پاسخ
  • سلام .متهم اسفند ۹۸ محکوم به پرداخت دیه شده پرونده برا سال ۹۶.متهم پرداخت نکرد میخام جلب اونو تو سال ۹۹ بگیرم .دیه طبق پول کدوم سال حساب میشه؟

    پاسخ
    • سلام
      دیه بر اساس سال پرداخت محاسبه میشود یعنی اگر دیه سال 99 پرداخت شود بر اساس سال 99 باید پرداخت کند

      پاسخ
  • پیام مظفری
    مارس 8, 2020 4:07 ب.ظ

    سلام بنده سرقفلی مغازه دارم که مالک سقف مغازه تخریب کرده وکل ملک تخریب شده و حتی نگهبان هم نداره و چند بار مغازه و خونه همسایه ها دزد زده الان بنده دوربین روی سقف گذاشتم که دزد وارد مغازه نشه مالک رفته شکایت دوربین ها ایجاد مزاحمت کرده و ادم دروغگو هم هست الان پرونده رفته دادیاری میخام بدونم ایا نصب دوربین روی سقف مغازه خودم جرم هست بنده مهم میشم

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      اگر دوربین داخل مغازه و حریم شخصی شما باشه از نظر قانونی جرم محسوب نمی شود والان هم نصب دوربین عرف و عادت کسبه محسوب می شود

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب مجازات مزاحمت تلفنی چی هست میشه با ماده قانونی توضیح بدید ممنونم

    پاسخ
    • سلام دقت بخیر
      در خصوص مزاحمت تلفنی ماده 641 قانون مجازات اسلامی اینگونه مقرر کرده:
      هر گاه کسی به وسیله‌ی تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.

      پاسخ
  • سلام آیا شخصی که رشوه دهد مجازات می شود؟

    پاسخ
    • سلام
      بله مجرم است و مجازات دارد ولی بر اساس ماده ۵۹۱ قانون مجازات اسلامی
      اگر ثابت شود که راشی یا همان رشوه دهنده برای حفظ حقوق حقه خود ناچار از دادن وجه یا مالی بوده تعقیب کیفری ندارد و وجه یا مالی که داده به او باز گردانده می‌گردد.

      پاسخ
  • سلام
    شکایتی راجب پرونده روزگیری و درگیری انجام دادم بعد ۱۲ماه محکوم به پرداخت ۳۵درصد دیه کامل شد و ۶ماه زندان.
    الان بعد ۴ماه درخواست اعثار پرداخت داده و تایید شده و حکم قاضی پرداخت ۴ درصد دیه کامل پیش پرداخت و ماهی نیم درصد دیه کامل.
    ۲ماه پیش لایحه اعتراضی رو ثبط پرونده کردم و هنوز هیچ خبری نشده.
    جواب پرونده چقدری طول میکشه تا ابلاغ شه؟
    و به نظر شما حکم پرداخت دیه منطقی هست؟

    پاسخ
  • 18ماه از روز شکایت گزشته و ۵ماهیی میشه که زندانیه

    پاسخ
    • سلام
      نتیجه اعتراض شما از طریق سامانه ثنا برای شما ارسال خواهد شد بستگی به حجم پرونده در شعبه دارد و ممکن است حدود سه ماه طول بکشد
      طرف مقابل شما توانسته اعسار از پرداخت را در دادگاه به اثبات برساند.

      پاسخ
  • سلام.سرایدار ساختمان ما پس از اینکه ما در را باز گذاشته بودیم تا برگردیم حد فاصل این مدت جلوی در امده و زبان به فحاشی باز کرده و سپس به مادرم که نصبت به این کار سرایدار اعتراض کرده هم توهین کرده بد از مدتی من پیش او رفتم تا دلیل کارشو جویا شم که با عصبانیت با من درگیر شد بد از اینکه به من زد پدرم از صدای درگیری او با من از خواب بیدار شده و د ر صحنه حاضر شده و اقدام به جدا کردن ما کرده سپس مامورین کلانتری درگیری را صورت جلسه کردندبعد از مدتی سرایدار با نامه ی پزشکی قانونی اش از ماشکایت کرده و دیه گذاشتن حالا اون فرد نه شاهد معتبری دارد نه استشهادی که با اون بتواند جراحاتش را به ما نصبت دهد حال امکان دارد در دادگاه ما مقصر شناخته بشویم …….اگر امکان دارد جواب دهید با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      بر اساس اصل کلی برائت اگر کسی مدعی شد که شما مرتکب جرم شدید باید با ادله محکمه پسند جرم شما را به اثبات برساند، و اگر نتواند به اثبات برساند پروند منع تعقیب می شود. بار اثبات موضوع به عهده شاکی است.
      البته چون با گزارش پلیس درگیری شما به اثبات رسیده میتوانید از شاهد استفاده کنید که هیچ گونه ضرب و جرحی توسط شما به ایشان وارد نشده است.
      مشاوره حقوقی تلفنی

      پاسخ
  • سلام.از من یک اتومبیل سرقتی گرفتن ک خودم در جریان نبودم.و اتومبیل رابه صاحبش برگرداندند.و صاحب اتومبیل از من شکایت کرده و خسارت میخواهد میشود خسارت را قسدی پرداخت کرد؟

    پاسخ
    • سلام
      وقت بخیر
      برای پرداخت هر نوع خسارت و بدهی شما باید دادخواست اعسار بدهید و اگر به جز مستثنیات دین چیز دیگه ای به نام شما نباشد دادگاه اعسار شما را می پذیرد و شما به صورت اقساط بدهی خود را پرداخت می کنید
      مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369