طلاق یک طرفه 

 

چنانچه در طلاق زوجین نتوانند به توافق برسند باید از روش طلاق یک طرفه اقدام نمایند. حتمن در چنین طلاقی هر یک از زوجین خواستار حق و حقوقشان مانند اجرت المثل، مهریه، حضانت از فرزند و غیره هستند.

از همین جهت فردی که دادخواست طلاق یک طرفه را ثبت می‌نماید باید ادله و مدارک ضروری را آماده نماید و به محکمه ارائه نماید. سپس دادگاه خانواده بر اساس مدارک و مستندات ثبت شده، شرایط طلاق از طرف زن یا طلاق از طرف مرد را مورد بررسی قرار می دهد. و در نهایت با مشخص نمودن حق و حقوق هر یک از زوجین رای طلاق را صادر می نماید.

 

حتمن بخوانید: مشاوره حقوقی خانواده 

بیشتر بدانید: مشاوره حقوقی رایگان 

 

در طلاق یک طرفه امکان دارد که هر یک از زوجین در جلسات دادگاه و یا مشاوره شرکت نکنند و همکاری لازم را برای روند سریع پرونده طلاق نداشته باشند. از همین جهت است که پرونده‌ طلاق یک طرفه نسبت به پرونده‌ طلاق توافقی روند کندتری دارد. بنابراین بهتر است قبل از هر اقدامی با مشاوره حقوقی آنلاین یا وکیل خانواده متخصص این حوزه مشورت کنید تا بتوانید پرونده را سریعتر به نتیجه برسانید.

 

مصادیق طلاق یک طرفه

طلاق یک طرفه با توجه به اینکه مرد یا زن چنین دادخواستی را در دفتر خدمات قضایی به ثبت می رساند متفاوت است. و به دو بخش طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن تقسیم میگردد. اما در طلاق یک طرفه یکی از زوجین خواهان خاتمه دادن به زندگی زناشویی هست.

بر اساس قوانین جاری کشور و رویه قضایی شرایط زوج و زوجه برای دادخواست یک طرفه طلاق متفاوت است. و تا زمانی که شرایط و ادله محکمه پسند برای دادگاه و قاضی مربوطه استنباط نشود و به اثبات نرسد رای طلاق یک طرفه صادر نمی گردد.

در ادامه این نوشتار هر یک از مصادیق طلاق یک طرفه به صورت جداگانه بررسی می گردد.  

 

مطالب مرتبط: وکیل خانواده 

حتمن بخوانید:  وکیل رایگان 

 

طلاق یک طرفه

دادخواست طلاق به سه دسته تقسیم می گردد:

طلاق از طرف زن

طلاق از طرفه مرد

دادخواست طلاق توافقی از طرف زوجین

 

تفاوت طلاق توافقی و طلاق یک طرفه

در طلاق توافقی زوجین در موضوعاتی از قبیل: حضانت فرزندان، نفقه، مهریه، اجرت‌المثل یا نحله به توافق رسیده، به همین دلیل روند جلسات دادگاه و اعتراض بابت حق و حقوق زوجین وجود ندارد. و حکم دادگاه برای طلاق سریع‌تر صادر می‌گردد. همچنین، باید توجه داشت که زوجین برای طلاق با هم توافق داشته، هر دو  در جلسات مشاوره و دادگاه حاضر شده و روند پرونده طلاق با وقفه مواجه نمی‌گردد.

حال در طلاق یک طرفه، اگر از طرفه زوجه باشد باید ایشان دلایل طلاق را در دادگاه به اثبات رساند. بنا بر دادخواست ثبت شده از طرف زن و ارائه دلایل و مدارک، مرد باید تمامی حق و حقوق زن را پرداخت نماید. و برای اجرای رای قاضی و جاری شدن صیغه طلاق زن را همراه نماید، و در غیر این صورت جکم طلاق و اجرای طلاق به صورت غیابی انجام می شود.  

چنانچه طلاق یک طرفه از طرف مرد مطرح شده باشد، باید حق و حقوق زن از قبیل: اجرت المثل، مهریه، نفقه و غیره راپرداخت نماید. سپس قاضی دادگاه حکم طلاق را صادر می‌نماید.

از همین جهت است که پرونده‌ طلاق یک طرفه زمان بر است و بهتر هست وکیل خانواده آشنا با قوانین برای پیشبرد روند پرونده همراه زوجین باشد.

 

طلاق از طرف زن

از سخت ترین و پیچیده ترین پرونده های خانواده در سیستم قضایی، دادخواست طلاق از طرف زن و یا به عبارت دیگر مراحل طلاق از سوی زن است. بر اساس قانون مدنی و مقررات فقهی، حق طلاق با مرد است. و زن تنها با اثبات یکی از گزینه های 12 گانه قباله ازدواج می تواند از دادگاه تقاضای طلاق نماید. مگر این که طلاق توافقی باشد یا زن وکالت در طلاق یا همان حق طلاق را داشته باشد.

با توجه به شرایط مطرح شده پیشنهاد می شود دادخواست طلاق از طرف زن را با وکیل خانواده مجرب یا مشورت با مشاوره حقوقی شروع کنید. زیرا مراحل طلاق و ارائه ادله محکمه پسند طلاق در این موضوع شرایط خاص خود را دارد.  

شاید ضرورت داشته باشد قبل از ثبت دادخواست طلاق در دفتر خدمات قضایی، دادخواست مرتبط دیگری به عنوان تکمیل کننده یا ادله ثبت گردد. و تا حصول نتیجه آن، ثبت دادخواست طلاق به تعویق افتد.

به دلیل حساس بودن طلاق از طرف زن، نیازمند داشتن اطلاعات لازم در مورد رویه دادگاه خانواده است. از جمله: تجدید نظر و دیوان عالی کشور، ارائه ادله محکمه پسند در دادگاه بسیار مهم است. بهتر است وکالت این پرونده را به وکیل خانواده متخصص واگذار کنید، تا در پرونده موفق شوید.

 

طلاق از طرف مرد

بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی اختیار طلاق با زوج است و زوج بدون اثبات موضوع خاصی و به صرف تمایل می‌تواند زوجه را طلاق دهد. اما باید تمامی حق و حقوق همسر خود را پرداخت نماید، چگونگی پرداخت حق و حقوق مالی زوجه بستگی به توان مالی زوج دارد. و می تواند بابت این حقوق مالی اعسار بدهد و در صورت اثبات اعسار این حقوق مالی اقساط می شود.

طلاق مختص عقد دائم است، اما در عقد موقت با تمام شدن مدت عقد یا بخشیدن مدت باقیمانده به زوجه از طرف زوج رابطه زوجیت از بین می رود.

در گذشته زوج می توانست تنها با مراجعه مستقیم به دفترخانه ازدواج و طلاق همسر خود را طلاق دهد. که این موضوع سبب افزایش آمار طلاق در جامعه بود به همین خاطر قانونگذار با وضع قانون خاص جهت دادخواست طلاق مراحلی را مشخص نموده که به مراتب نسبت به قبل طلاق از هر نوع که باشد کمی زمان بر و سخت تر شده است.

ثبت طلاق بعد از صدور حکم یا گواهی عدم امکان سازش از طرف دادگاه امکان پذیر شده است.

 

طلاق یک طرفه

مراحل انواع طلاق

برای شروع و ثبت مراحل طلاق یک طرفه یا طلاق توافقی، زوج یا زوجه باید از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواست طلاق را به ثبت رسانند. در ابتدا زوجین به مراکز مشاوره زیر نظر بهزیستی برای سازش فرستاده می شوند. بعد از اخذ گواهی عدم سازش پرونده طلاق به یکی از شعب دادگاه خانواده ارجاع می گردد. البته در برخی شهرها قبل از ارجاع زوجین به شعبه دادگاه خانواده جهت سازش به شورای حل اختلاف ارجاع می گردد.

برای اینکه زوجین بتواند از یکدیگر جدا شوند بهتر است ابتدا با مراجعه به وکیل خانواده و وکالت به وکیل دادگستری یا مشورت با مشاوره حقوقی آنلاین و یا شخصاً به همراه مدارک مربوطه اقدام به ثبت دادخواست طلاق در دفتر خدمات قضایی نمایند. بعد از ثبت و ارجاع به دادگاه خانواده با توجه به تعداد پرونده های ارجاعی جلسه ای تشکیل و دادگاه خانواده در نهایت رای طلاق صادر می گردد.

نکته مهم قابل ذکر این است که در تمام موارد به جز طلاق توافقی دادگاه قبل از صدور حکم طلاق، جهت صلح و سازش موضوع طلاق را به داوری ارجاع می نماید. هر چند در عمل نظر داور برای قاضی محکمه مورد توجه قرار نمی‌گیرد اما از الزامات قانونی محسوب می گردد.

همچنین نکته دیگر این است که سن داور نباید از ۳۰ سال کمتر باشد و باید داور متأهل نیز باشند.

 

طلاق از طرف مرد چقدر طول میکشد؟

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی دادخواست طلاق به درخواست هر یک از زوجین که باشد، 20 روز قابلیت تجدیدنظر در دادگاه تجدید نظر استان و 20 روز هم قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است.

با توجه با این شرایط ممکن است هر یک از زوجین به حکم دادگاه اولیه یا همان حکم بدوی اعتراض داشته باشند. که در این مورد پرونده به دادگاه تجدید نظر استان ارجاع داده می شود. و بعد از صدور حکم در دادگاه تجدیدنظر امکان اعتراض به دیوان عالی کشور هم وجود دارد.

با توضیحات ذکر شده و اعتراض به حکم دادگاه حتی بی دلیل امکان صدور رای قطعی طلاق به تعویق می افتد. و سبب اطاله دادرسی می شود. بنابراین نمی توان پیش بینی دقیقی از مدت زمان طلاق از طرف مرد را مشخص نمود. اما به صورت تقریبی ممکن است بین ۴ ماه تا یک سال زمان بر باشد.

ممکن است سوال باشد که وکیل برای طلاق به درخواست مرد در کوتاه کردن مراحل اعتراض تاثیر دارد. در حالیکه چنین نیست و حق اعتراض برای طرفین محفوظ است.

 

وکیل طلاق یک طرفه

بین پرونده طلاق توافقی و پرونده‌های طلاق یک طرفه قطعا طلاق یک طرفه پیچیدگی‌های بیشتری دارد. از همین جهت است که اکثر زوجین با کمک یک وکیل خانواده پرونده‌ طلاق را پیش می برند. وکیل خانواده با تخصص طلاق در تهران با تمام قوانین و مقرراتی که برای طلاق یک طرفه زوجین وجود دارد آشنا است.

 بنابراین بهتر است با کمک گرفتن از وکیل خانواده پرونده را پیش برده و به نتیجه برسانید. و مدت زمان کمتری برای موضوع طلاق بگذارید.

 



 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار مخاطبین عزیز قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در تمامی زمینه های حقوقی نیاز به مشورت با وکیل آنلاین، برای تمامی خدمات حقوقی داشته باشید در خدمت گذاری آماده باشد.  

برای برقراری ارتباط با وکیل پایه یک خانواده یا مشاوره حقوقی آنلاین به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون صفر یا پیش شماره با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

 

 

8 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    من میخام از شوهرم جدا بشم و چند ماه هم هست که خونه شوهرم را ترک کردم و خونه مادرم زندگی میکنم اما شوهرم راضی نیست و میگه من طلاقت نمیدم باید چیکار کنم راهنمایم کنید

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      برای طلاق یا باید با همسرتون به توافق برسید و رضایت ایشان را جلب کنید از طریق تمام یا بخشی از مهریه.
      و یا اینکه با ادله محکمه پسند یکی از موارد 12 گانه قباله ازدواج را در دادگاه خانواده به اثبات برسانید.

      پاسخ
  • این چه قانونی تو کشور ما که زن ها نمیتونن طلاق بگیرن

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      بر اساس بندهای 12 گانه قباله ازدواج اگر یکی از این موارد را در دادگاه به اثبات برسانید میتوانید طلاق بگیرید.

      پاسخ
  • سلام
    طلاق یک طرفه از طرف زن چقدر طول میکشد و آیا اصلا زن میتونه طلاق بگیره تو قانون کشور ایران؟

    پاسخ
    • سلام
      متاسفانه در این مورد باید عنوان شود که مدت زمان دقیقی برای طلاق از طرف زن مشخص نیست.
      اما بستگی به این دارد که زن با چه ادله و مدارکی اقدام به طلاق نماید. و همچنین مرد با جدایی موافق باشد یا نه زمان طلاق متفاوت است.
      یا اینکه زن از مرد وکالت در طلاق داشته باشد یا نه.

      اما زمان تقریبی حدود سه ماه تا یک سال است.

      پاسخ
  • چه جالب

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

از تلفن ثابت 9099071369