لایحه دفاعیه
لایحه یا همان لایحه دفاعیه، وسیلهای است که در محکمه یا دیگر مراجع قضایی، طرفین دعوا در جهت دفاعیات مکتوب خود ارائه میدهند. این ابزار حقوقی، شامل دفاع، توضیحات قانعکننده و اشاره به مستنداتی است که در مورد موضوع دعوا و دفاع از هر یک از طرفین پرونده، ارائه میگردد.
لایحه دفاعیه اغلب، در بیشتر موارد، تحت عنوان عامل تأثیرگذار در تصمیمگیری درست قضات شناختهشده است. برای مثال در پاسخ به دادخواست تجدیدنظر توسط یکی از طرفین، طرف مقابل باید لایحه تقابل تهیه و ارائه نماید.
لایحه چیست
شاید برای شما هم این سؤال پیشآمده باشد که لایحه دفاعی چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت لایحه یک نوشته یا سند حقوقی میباشد که طرفین دعوا، قبل از پایان جلسه دادگاه یا در اعتراض به حکم دادگاه، مطالبی را که برای دفاع از خود ضروری میدانند، به صورت کتبی به دادگاه ارائه میدهند.
قضات با توجه به ادله و مستندات پرونده و مطالعه لوایح تصمیمگیری، و با توجه به مندرجات پرونده اقدام به صدور رأی نموده.
لایحه دفاعیه اصولاً به صورت کتبی تهیه و از طریق سامانه الکترونیک قضایی به شعب موردنظر ارسال میگردد.
در لایحه دفاعیه، شاکی و متهم میتوانند به ادعاهای طرف مقابل، شواهد و مستندات، و گفتاری و اظهارات ایراد وارد نموده. و به نفع خود دفاع نمایند. متهم میتواند به تفسیر قوانین و مقررات مربوط پرداخته و ثابت نماید که اعمال خود را بر اساس قوانین و مقررات معتبر و در چارچوب قانونی انجامگرفته است.
در ادامه این مطلب یک نمونه لایحه دفاعیه واخواهی، توسط وکیل پایهیک مجموعه برای دسترسی شما عزیزان، قرار دادهشده است. هرچند توصیه میگردد قبل از ثبت لایحه با مشاوره حقوقی یا وکیل دادگستری مشورت شود.
به نام خدا
ریاست محترم شعبه 262 مجتمع شماره شش شورای حل اختلاف شهر تهران
با سلام و احترام
اولاً:
با توجه به واخواهی آقای ……………….. طی لایحه با کد رهگیری …………….. مورخ ……….. به وکالت از آقای …………………….. از دادنامه آن شعبه محترم به شماره ………………… مورخ ……………… مبنی بر محکومیت خواندگان به استحضار میرساند. اظهارات مندرج در لایحه واخواهی ارائه شده به شرح فوق به آن شعبه محترم به دلایل زیر قابل قبول نمیباشد:
وفق ماده ۱۳ آییننامه نحوه استفاده از سامانههای رایانهای و مخابراتی مصوب 1395 رئیس محترم قوه قضاییه، وصول الکترونیکی اوراق قضایی به حساب کاربری مخاطب در سامانه ابلاغ، ابلاغ محسوب میشود.
رؤیت اوراق قضایی در سامانه ابلاغ، با ثبت زمان و سایر جزئیات، ذخیره میشود و کلیه” آثار ابلاغ واقعی” بر آن مترتب میگردد. ورود به سامانه ابلاغ از طریق حساب کاربری و رؤیت اوراق از این طریق به منزله رسید است.
در این راستا ابلاغیه شماره …………………. مورخ …………. مربوط به آقای …………… در تاریخ …………… ابلاغ و به دفتر شعبه اعاده شده است. اما خوانده بهرغم رؤیت ابلاغیههای واقعی مذکور از حضور در جلسه رسیدگی مورخ ……….. در آن شعبه محترم امتناع نموده است.
لذا با توجه به موارد مذکور و ابلاغ واقعی صورت گرفته، رأی میبایست حضوری صادر شود اما دادنامه شماره ……………. به صورت غیابی صادر و 20 روز مهلت واخواهی برای خواندگان در نظر گرفتهشده که صحیح نمیباشد.
ثانیاً:
وفق مواد 157 ، 158 و 160 قانون کار ، هیات های حل اختلاف کار که با حضور نمایندگان دولت، کارفرمایان ، کارگران و غیره تشکیل میشوند. ” تنها مرجع قانونی واجد صلاحیت به منظور رسیدگی به هرگونه اختلاف ” ایجاد شده میان کارگران و کارفرمایان از جمله تشخیص رابطه کارگر و کارفرمایی و سایر امور مربوطه هستند. که در این خصوص نیز آرای متعدد وحدت رویه از جمله 365 مورخ 26/10/1378 و 847 مورخ 11/12/1387 دیوان عدالت اداری و 767 مورخ 21/01/1397 دیوان عالی کشور نیز صادر شدهاند.
ثالثاً:
دادنامههای شعبه 60 و 17 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ارائه شده از سوی خوانده اساساً هیچگونه ارتباطی به موارد اشارهشده در بند فوق ندارد. زیرا با اندکی ملاقه در متن آنها مشخص است که آنچه در دادنامه صادره از سوی شعبه 60 و 17 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری به عنوان خواسته مطرحشده، ابطال و اعتراض به رأی قطعی شماره ………… مورخ ………… هیات حل اختلاف کار شهرستان ……… بوده و شماره رأی یاد شده هیچگونه ارتباطی به رأی اداره کار موکل بنده ندارد.
به بیان دیگر اسناد ارائه شده از سوی خواندگان مربوط به افراد و موضوعات دیگری بوده و قابلیت استناد قانونی در دعوای مانحن فیه و ارتباط آنها به موکل بنده ندارد.( پیوست شماره 07 و 08)
در پایان با توجه به موارد فوق استدعا دارد رأی شایسته دال بر محکومیت خواندگان صادر فرمایید.
با تشکر فراوان
لایحه آنلاین
برای نگارش لایحه و تنظیم دادخواست آنلاین میتوانید با مجموعه ما تماس بگیرید و یک شرح حال ارائه دهید. در کمترین زمان ممکن یک لایحه قوی با استناد به مواد قانونی برای شما آماده و ارسال می گردد.
یکی دیگر از امتیازات نگارش لایحه، عدم حضور در جلسات دادگاه است.
برای نگارش یک لایحه قوی ابتدا باید با وکیل پایه یک مشورت نموده و با بررسی دقیق پرونده اقدام به نگارش لایحه نمود.
قیمت لایحه نویسی
برای کسب اطلاعات در رابطه با قیمت لایحه و هزینه نگارش لایحه به وسیله وکیل پایه یک، ابتدا شما باید مدارک موجود و آرای صادره را ارسال فرمایید تا حدود قیمت توسط وکیل برای شما ارزیابی گردد.
موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما مخاطبین قرار داده که هر ساعت از شبانهروز در تمامی زمینههای حقوقی نیاز به مشورت با وکیل پایهیک دادگستری، برای تنظیم دادخواست یا لایحه دفاعیه داشته باشید در خدمت گذاری آماده باشد.
برای برقراری ارتباط با وکیل دادگستری یا مشاوره حقوقی آنلاین تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانهروز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون صفر یا کد با شماره 9099071369 تماس بگیرید.
6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
آموزنده و مفید
سپاس
بسیار هم عالی
سپاس
لایحه را باید حتمن از دفتر خدمات قضایی ثبت کنیم یا به صورت دستی هم میشه رو پرونده گذاشت؟
سلام وقت بخیر
بهتر است از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت گردد که در سیستم ثبت شود.