دیه و اقسام آن

براساس دین مبین اسلام و قوانین کشورمان، اگر شخصی به صورت عمد و غیر عمد به جان، سلامت یا مال دیگری صدمه ای وارد کند. و موجب ضرر مادی و یا معنوی شود، باید خسارت ناشی از رفتار خود را جبران کند. در مواردی هم به جای قصاص می بایست دیه پرداخت شود.

قانونگذار در ماده 448 قانون مجازات، دیه و اقسام آن را این گونه تعریف کرده: دیه مقدار، مال معینی است که در شرع به سبب جنایت غیرعمدی بر نفس، عضو، منفعت یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، معین شده است.

 

مطالب مزتبط: وکیل کیفری 

 

اقسام دیه
اقسام دیه

انواع دیه:

دیه قتل نفس: یک دیه کامل محسوب می شود که هر ساله توسط قوه قضاییه تعیین می گردد.

دیه اعضای بدن: در صورتی که یک عضو به تنهایی در بدن انسان باشد از بین بردن آن عضو دیه کامل دارد. ولی اگر در بدن یک عضو وجود داشته باشد که دو عدد باشد، از بین بردن هر دوی آنها دیه کامل دارد. و اگر یکی از آن دو از بین برود نصف دیه کامل خواهد بود.
به طور کلی از بین بردن هر یک از اعضای بدن دیه مشخص دارد به عنوان مثال: دیه چشم، دیه دندان، دیه گوش، دیه پا، دیه دست، و غیره که هر کدام در قانون مشخص شده است.

دیه منافع: اگر فردی مرتکب جنایتی شود که به موجب این جنایت شخص برخی حواس خود را از دست دهد. باید طبق قانون مجازات دیه آن منافع پرداخت شود، دیه منافع شامل دیه عقل، دیه شنوایی، دیه بینایی، دیه بویایی، دیه صوت و دیه گویایی.

 

مطالب مرتبط: قطع عضو

مطالب مرتبط: قتل و اقسام آن 

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در زمینه ضرب و جرح نیاز به مشاوره به صورت تلفنی یا حضوری با وکیل دادگستری یا مشاوره حقوقی داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

 

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

در صورتی که در خصوص موضوع این بخش سوالی دارید میتوانید سوال خود را بپرسید تا در کمترین زمان توسط وکلای مجرب پاسخ داده شود.

در صورتی که نیاز به مشاوره از طریق تلفن را دارید از این بخش اقدام کنید تا هرچه سریع تر به پاسخ سوال خود دریافت کنید.

درصورتی که نیاز به مشاوره حضوری دارید از این طریق اقدام کنید.

درصورتی که نیاز به تنظیم اوراق قضایی دارید یا اینکه می خواهید فایل پرونده یا حکم خود را ازسال کنید از این طرق اقدام کنید.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام آیا درسته که دیه خانم و آقا برابر شده؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      بر اساس قانون جدید، در تصادفات دیه زن و مرد برابر شده است.
      در صورتی که در اثر حوادث مربوط به خودرو شخص ثالث فوت کند، یا دچار نقص عضو گردد، چه زن باشد چه مرد، دیه یکسانی پرداخت می‌گردد.

      برای اطلاعات بیشتر بهتر است با وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369