فروش مال مشاع

 

تعریف ملک مشاع: در ابتدا به تعریف مال مشال می پردازیم بعد از آن چگونگی فروش مال مشاع را شرح می دهیم، در تعریف ملک مشاع این گونه بیان شده است که مالکیت آن بین دو یا چند نفر مشترک است در اصطلاح حقوقی به این شرایط “اشاعه” گفته می شود، و به این معنا است که در ملک مشاع تمام شرکا در جزء به جزء ملک حق مالکیت دارند و شریک هستند.

بر اساس ماده 571 قانون مدنی: مال مشاع به مالی است که حقوق مالکین متعدد در آن به نحوه اشاعه جمع شده است. ممکن است اختیاری یا قهری باشد از شراکت اختیاری می‌توان به عقد یا قرارداد اشاره کرد مانند خرید یک قسمت از زمین مشاعی که با اختیار صورت می‌ گیرد. در حالت اجباری، می توان به ارث اشاره کرد که بدون اراده و قصد مالکین مشاعی است.

 

ملک مفروز

مفروز در لغت به معنای جدا کرده شده است که مالکان و حدود آن مشخص شده است. ملک مفروز در اصطلاح حقوقی به ملکی گفته می شود که بعد از اشاعه به چند سهم جداگانه بین شرکا تقسیم شده و در مقابل ملک مشاع قرار گرفته است.

اگر به دلیل عدم اطلاع از ریزه‌کاری‌های فروش مال مشاع و همچنین ملک مفروض به دنبال یک وکیل ملکی خبره هستید. می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین به صورت تلفنی یا حضوری بهره بگیرید.

 

مطالب مرتبط: وکیل پایه یک دادگستری

 

موارد منع تقسیم ملک مشاع

شرکای مال مشاع هر وقت بخواهد می تواند درخواست کنند که ملک مشاع بین آنها تقسیم شود. مگر در مواردی که تقسیم به موجب قانون امکان پذیر نباشد، چگونگی تقسم مال مشاع:

  •  تقسیم به افراز
  •  تقسیم به تعدیل
  •  تقسیم به رد

 

 تقسیم به افراز چگونه است؟

افراز به معنای جداکردن سهم هریک از مالکین از مال مشترک است که یا به صورت توافقی یا به شکل اجباری از طریق سیستم قضایی امکان پذیر است. از همین جهت در تقسیم به افراز باید در نظر داشت؛ از عین هر نوع مال مشاعی به هر شریک، معادل سهم خودش می‌رسد. و دیگر اینکه نیاز به قیمت گذاری مال مشاعی نیست.

 

تقسیم به تعدیل چگونه است؟

اگر مال مشاع از نظر اجزاء دارای ارزش یکسانی نباشد، مثل اینکه یک تکه زمین قسمتی از آن روبه خیابان اصلی باشد ارزش بیشتری از قسمت های دیگر آن را دار است. در این نوع تقسیم مبنا مساحت قطعه زمین نیست، بلکه ارزش زمین مؤثر در مساحت زمین است. به این معنا که قسمت‌های کم ارزش را از لحاظ مساحت بیشتر در نظر گرفته می‌ شود تا برابر شود.

بنابراین در این نوع تقسیم ممکن است سهم هر شریک مساحت کمتر یا بیشتر باشد. همچنین لازمه تقسیم قیمت گذاری مال مشاع است و همه شرکا از عین مال مشاع سهم میبرند.

 

 تقسیم به رد چگونه است؟

کم یا زیاد کردن مساحت مال مشاع تساوی برای تقسیم نمیباشد. به همین خاطر برای تعادل‌ سازی مجبور میشویم وجهی از خارج به برخی از سهم‌ها شرکا اضافه کرد تا شریکی که سهام کمتری به ایشان در تقسیم می رسید. با دریافت یک قسمت اضافی مشخص، سهام وی نیز از نظر ارزشی معادل سهام دیگر افراد می شود.

 

مطالب مرتبط: تخلیه ملک

مطالب مرتبط: تغییر کاربری

 

نکته قابل توجه: در صورت تقسیم به افراز دیگر جایی برای تقسیم تعدیل نمیشود و همچنین در صورت امکان تقسیم به تعدیل نوبت به تقسیم به رد نخواهد رسید. در نهایت اگر هیچ یک از تقسیم‌های فوق کارگشا برای اموال مشاعی نباشند. فقط راه کار درخواست فروش مال مشاع از سیستم قضائی باقی می ماند.

به دلیل پیچیده بودن مباحث حقوقی بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی مشورت بگیرید تا به آسانی بتوانید این موضوعات را در دادگاه پیگیری کنید.

 

مطالب مرتبط: وکیل آنلاین

 

در ارتباط با فروش ملک مشاع دو مورد مهم مورد بررسی قرار گرفته:

انتقال ملک مشاع قبل از ثبت: بر اساس ماده 114 قانون ثبت: اگر ملک مشاع از طرف چند نفر درخواست ثبت شده و قبل از ثبت ملک به یک نفر انتقال پیدا کند. با تذکر به اسامی متقاضیانی که ملک به نام آنها آگهی شده و انتقال داده شده به نام منتقل الیه در یک جا ثبت شده و سند مالکیت تمام ملک صادر می گردد.

انتقال ملک مشاع بعد از ثبت ملک: بر اساس ماده 11 قانون ثبت: اگر ملک مشاع  در نتیجه انتقالات به یک نفر منتقل شود. اسناد مالکیت قبلی باطل و سند مالکیت جدید صادر می شود. همچنین ماده 583 قانون مدنی این گونه عنوان دارد: هریک از شرکا می تواند بدون رضایت شرکا دیگر سهم خود را جزئا یا کلا به شخص دیگری انتقال دهد

ماده 104 قانون ثبت در این خصوص عنوان دارد: هنگام انتقال تمام یا قسمتی از ملک ثبت شده و یا واگذاری حقی نسبت به عین ملک سند معامله در دفتر اسناد رسمی ثبت و خلاصه آن در دفتر املاک زیر ثبت ملک ثبت می شود.

 

در مواردی که تقسیم اموال مشاعی امکان پذیر نیست

  1. اگر تقسیم سبب از مالیت افتادن تمام مال مشترک یا سهم یک یا چند نفر از شرکا شود. تقسیم مجاز نیست اگر چه شرکا راضی باشند. بر اساس ماده ۵۹۵ ق.م.ا
  2. تقسیم مال موقوفه بین موقوفعلیه امکان پذیر نیست. بر اساس ماده ۵۹۷ ق.م.ا
  3. اگر تقسیم باعث ضرر به شریک غیر متقاضی به نحوه فاحش باشد، تقسیم ممکن نیست. بر اساس ماده ۵۹۲ و ۵۹۳ ق.م.ا
  4. اگر منع قانونی یا قراردادی خاصی در ارتباط با عدم تقسیم وجود داشته باشد تقسیم ممکن نیست. به عنوان مثال در موردی که نسبت به ملک مشاع سند معارض صادر شود تا هنگامی که رفع تعارض صورت نپذیرد تقسیم انجام نمی پذیرد. براساس: تبصره یک ماده ق.ا.ف.م.م

 

مشاوره حقوقی تلفنی
مشاوره حقوقی تلفنی

 

مزیت های وکیل پایه یک دادگستری در دعاوی فروش ملک مشاع

  • تنظیم و نگارش دادخواست توسط وکیل پایه یک یا مشاور حقوقی در دعوای غیر منقول که یکی از مهمترین دعاوی است از تضییع حق و حقوق شما در دعوا جلوگیری می کند.
  • تمیز مالی و غیر مالی بودن دعوا در اغلب موارد امری مشکل است. و در صورت حضور وکیل مجرب در این زمینه یا مشورت با مشاوره حقوقی تلفنی از هزینه های بی مورد جلوگیری میکند.
  • به دلیل رعایت مواعد قانونی که در جهت احقاق حق شما  اثر دارد توصیه می شود، از وکیل پایه یک در دادرسی کمک بگیرید.
  • در پرونده های غیر منقول توصیه می شود از وکیل پایه یک متخصص استفاده شود. زیرا وجود قوانین و بخشنامه های متعدد در زمینه اموال غیرمنقول و ارگان های حقوقی مختلف در زمینه ملک از جمله مشاع ایجاب می کند. که از صفر تا صد دعوا توسط وکیل متخصص انجام پذیرد.
  • کمک گرفتن از یک مشاور حقوقی یا وکیل پایه یک دادگستری در پرونده های از این قبیل شما را از سردرگمی در دادگاه و کوتاه شدن مدت زمان رسیدگی یاری می کند.

 

بیشتر بدانیم: وکیل تسخیری

بیشتر بدانیم: وکیل ملک

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در کلیه زمینه حقوقی نیاز به وکیل پایه یک دادگستری یا مشاوره حقوقی به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369