مبایعه نامه

 

مبایعه نامه قراردادی است که به وسیله آن مالی مورد معامله قرار می گیرد، در عرف، به قرارداد مکتوبی که بین دو طرف، در اصطلاح حقوقی بایع و مشتری یعنی فروشنده و خریدار تنظیم می گردد و طبق این قرارداد، کالای که در مقابل دریافت بهاء یا قیمت فروخته می‌شود، مبایعه نامه گفته می شود. طرفین در مبایعه نامه در خصوص زمان و مکان تحویل مال و  نحوه‌ی پرداخت، تعهداتی را قبول می‫کنند.
در این تعریف اصطلاح مالِ مورد معامله به کار برده شده است به این دلیل که مبایعه نامه تنها مختص املاک نیست بلکه برای خرید و فروش خودرو کالاهای دیگر هم استفاده می‫گردد، از جمله: تلویزیون، فرش و هر مال دیگری از همین جهت است که اگر شخصی برای خرید یخچال به جای اینکه شفاهی با طرف مقابلش در مقابل مبلغی پول و تحویل در زمان و مکان شخص توافق کند همین توافقات و تعهدات را در یک برگ کاغذ تنظیم و امضا کند این سند مبایعه نامه یا بیع نامه گفته می شود.
همچنین در این تعریف گفته شده است طرفین در مقابل یکدیگر تعهداتی را قبول کرده اند به این دلیل که اگر تنها یکی از طرفین تعهداتی را قبول کند به آن سند دیگر مبایع نامه اطلاق نمی شود.

اگر برای تنظیم هر نوع قراردادی نیازمند به مشاوره حقوقی تلفنی و یا وکیل آنلاین مجرب هستید می توانید در هر ساعاتی از شبانه روز با وکلای خبره مجموعه حقوقی دادگستر تماس بر قرار کنید، تا با کمک و مشاوره ای که دریافت می کنید بتوانید به  بهترین شکل و بدون معطلی موضوعات خود را حل کنید.

 

مطالب مرتبط: وکیل ملک

مطالب مرتبط: وکیل تلفنی 

 

مبایعه نامه
مبایعه نامه

 

مبایعه نامه سند عادی است یا سند رسمی

نکته‌ی قابل ذکر این است که مبایعه نامه یا بیعنامه یک سند عادی محسوب می شود، برای روشن شدن این مفاهیم باید به تعریف آنها پرداخت؛
سند رسمی: به سندی گفته می شود که توسط مأموران رسمی و در حدود صلاحیت آنها تنظیم می‌گردد مانند شناسنامه یا سندی که در دفترخانه‌‌ی اسناد رسمی تنظیم می‌گردد یک سند رسمی محسوب می شود.
تفاوت سند رسمی با عادی: سند رسمی در برابر تمامی افراد قابلیت استناد دارد اما سند عادی تنها بین طرفینی که آن را تنظیم کرده‌اند و قائم مقام آنها مانند وراث الزام‌آور است. بیع‌نامه جزو اسناد عادی است.

 

قولنامه چیست

در مبحث خرید و فروش هر نوع مال به ویژه املاک، روش دیگری از قرارداد که بین دو طرف منعقد می‌گردد قولنامه است.
در حقیقت این قرارداد قول‌هایی است که بین خریدار و فروشنده رد و بدل می‌گردد به عنوان مثال فروشنده قول می‌دهد که به خریدار فرصت دهد تا مبلغ اولیه را در مدت زمان مشخص پرداخت کرده و در این فاصله مال را به شخص دیگر نفروشد.

 

تفاوت قولنامه و مبایعه نامه

یکی از سوالاتی که برای اغلب افراد به وجود می آید این است که تفاوت بین مبایعه نامه و قولنامه در چیست: از نظر لغوی این دو اصطلاح با هم تفاوت دارند اما باید بدانید که از نظر حقوقی تفاوتی چندانی بین مبایعه نامه و قولنامه نیست.
مبایعه نامه: به محض تنظیم قرارداد بین طرفین لازم است مبلغی را خریدار به فروشنده پرداخت کند و فروشنده در ازای دریافت وجه، میبایست یک نسخه از مبایعه نامه را به خریدار تحویل دهد.
قولنامه: یک تعهدی است بین طرفین معامله به این روش که خریدار از فروشنده قول خواهد گرفت که تا آماده کردن وجه اولیه مال را به شخص دیگری نفروشد، و به محض تنظیم قرارداد، وجهی از طرف خریدار به فروشنده پرداخت نمی شود، بنابراین قولنامه به معنی مالکیت خریدار نیست.

 

مطالب مرتبط: وکیل تسخیری

مطالب مرتبط: وکیل دادگستری 

 

مبایعه نامه
مبایعه نامه

 

مجموعه حقوقی دادگستر با بهرمندی از وکلای پایه یک دادگستری که هریک در زمینه های مختلف دانش و تجربه ی کافی را دارند و سال های زیادی در حوزه های متفاوت فعالیت داشتند، انتخاب را برای موکلین راحت کرده به این شکل که بعد از مراجعه به مجموعه حقوقی و تنظیم قرارداد وکالت و ارائه مشاوره حقوقی به صورت تخصصی و جامع و بررسی اسناد و مدارک پرونده در گروهی متشکل از وکلای مجرب پرونده را به وکیل دادگستری تخصصی ارجاع داده و تا روز اجرا کار وکیل دادگستری ادامه خواهد داشت و همچنین مجموعه حقوقی همراه وکیل دادگستری پیگیری های پرونده را ادامه خواهد داد و تا جای ممکن حضور موکل ضروری نیست و همه پیگیری های پرونده  از ابتدا تا انتها به عهده وکیل دادگستری است.

 

نکات لازم جهت تنظیم قولنامه و مبایعه نامه که باید مد نظر قرار گیرد

  • قرارداد کاملاً قانونی باشد: در تنظیم قولنامه یا مبایعه نامه باید تعهدات طرفین حتمن براساس قوانین و مقررات کشور در قرارداد قید شود تا در هنگام تنظیم سند رسمی مشکلی ایجاد نشود.
  • از وجود ملک،مطمعن شوید: برای خرید ملک باید خودتان به شخصه مراجعه کرده و از وجود ملک مطمئن شده البته باید درنظر داشت که رویت ملک به تنهایی کافی نیست، بلکه اسناد و مدارک را هم باید به دقت بررسی کرده و از مالکیت آن اطمینان حاصل کنید، و سپس اقدام به امضای مبایعه نامه و قولنامه کنید.
  • چگونگی پرداخت وجه مشخص شود: برای جلوگیری از مشکلات بهتر است روند پرداخت ثمن معامله در قرارداد تنظیمی ذکر گردد  و فروشنده نخواهد پیش از موعد از خریدار تقاضای پول کند، باید تاریخ اقساط در مبایعه نامه مشخص گردد، در خصوص قولنامه نیز تعیین کنید اولین پرداختی در چه تاریخ و به چه میزانی است
  • در قرارداد وجود شاهد لازم است: به جز خریدار و فروشنده میبایست نفر سومی تحت عنوان شاهد این قرارداد را امضا کند که اصولا صاحبان بنگاه‌ها معاملاتی اینکار را انجام می دهند. اگر در آینده مشکلی ایجاد شد این شاهدها به صورت شخص بی‌طرف در دادگاه شهادت خواهند داد تفاوتی هم ندارد که خرید ملک از طریق مبایعه نامه قرارداد تنظیم کرده باشد و یا در ابتدا به سراغ قولنامه رفته باشد.
  • ذکر ارکان کامل مبایعه نامه: ارکان یک قرارداد چه به صورت مبایعه نامه په به شکل قول نامه عبارت است از: خریدار، فروشنده، مورد معامله، ثمن معامله و شاهدین

مطالب مرتبط: وکیل آنلاین

مطالب مرتبط: وکیل حقوقی 

 

وکیل دادگستری
وکیل دادگستری

 

سخن پایانی 

بنابرآنچه در این مقاله گفته شده است به طور خلاصه نتیجه می‌گیریم که مبایعه نامه سند عادی محسوب می شود که بین دو طرفین الزام‫آور است و فرد برای الزام طرفی که به تعهداتش بر اساس مبایعه نامه عمل نکرده است به دادگاه مراجعه و به استناد مبایعه نامه اجبار او را می خواهد، اما باید توجه داشت در بعضی از موارد قانونگذار تنظیم سند رسمی را اجباری دانسته به عنوان نمونه املاک که طبق مقررات قانون ثبت افراد مکلف هستند نقل و انتقال املاک را در دفاتر اسناد رسمی انجام دهند
البنه باید توجه شود که حتی در مورد املاک که قانونگذار تنظیم سند رسمی را اجباری دانسته به محض انعقاد مبایعه نامه خریدار مالک می‫شود زیرا در قوانین ایران اصل بر رضایی بودن قراردادها است اما چون به موجب قانون ثبت فقط شخصی که نامش در دفتر ثبت اسناد به موجب تنظیم سند رسمی ثبت شده مالک شناخته می‫شود اگر سند رسمی تنظیم نگردد شخص خریدار در آینده برای اثبات مالکیت ممکن است با مشکلاتی روبه  رو گردد.

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در کلیه زمینه حقوقی نیاز به وکیل دادگستری یا مشاوره حقوقی به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره 9099071369 تماس بگیرید.

 

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • عبداله زبردست
    نوامبر 25, 2023 7:50 ق.ظ

    باسلام و احترام ، اینجانب طبق مبایعنامه عادی یک واحد آپارتمان پیش فروش نموده و با تحقق شرط فاسخ قرارداد، مبایعنامه بین طرفین منفسخ گردیده ، و خریدار با گذشت بیش از یکسال از انفساخ مبایعنامه به داوری مراجعه و با داوران که شخصیت حقوقی دارند تبانی نموده و داوران نیز بدون اسناد ومدارک مبادرت به صدور رای به محکومیت اینجانب صادر نموده اند و علیرغم اینکه رای داوری دارای ایرادات ذيل می‌باشد:۱_ رأی داوری خارج مهلت سه ماهه صادر گردیده۲_ داوران رای صادره را به شیوه غیر قانونی به اینجانب ابلاغ نموده اند۳_ عدم تحویل رای داوری به دفتر دادگاه و عدم ابلاغ دادنامه رای داوری از دفتر به اینجانب ۴_ نداشتن امضائ داوران در رای صادر شده۵_ جعلی بودن اسناد ومدارک مورد استناد رای داوری توسط داوران۶_ صدور رای داوری قبل از پایان مهلت قانونی ۷روزه نسبت به اعتراض به نظریه کارشناس ۷_ عدم وجود تراضی وموافقتنامه معتبر داوری ۸_قبول داوری و تشکیل اولین جلسه رسیدگی در یک روز انجام گردیده شده است ۸_ عدم صلاحیت داوران در رسیدگی و صدور رای به دلیل اینکه با قرارداد بین طرفین با تحقق شرط فاسخ منحل و منفسخ گردید شده است و داوران صلاحیت رسیدگی نداشتند۹_ تبانی داوران با خواهن داوری و حیله وفریب دادن خوانده ( به استناد و مدارک موجود) ۱۰_ خارج نمودن اسناد ومدارک از داخل پرونده ( که تمام شماره گزاریهای صفحات پرونده دارای خط خوردگی میباشند) ۱۱_ اینجانب وقتی که به دادگاه مراجعه واز دادگاه دادخواست تایید انفساخ مبایعنامه درخواست نمودم سرداور وکیل خواهان داوری شده بود ۱۲_ دو نفر از داوران داری شخصیت حقوقی هستند.
    فلذا به دلیل نفوذ این اشخاص بنده به هرکجا که مراجعه مینمایم برای احقاق حق خویش این اشخاص با نفوذ خود برایم مانع ایجاد مینمایند و شما حقوقدانان و سروران عزیز اگر واقعا در پرونده میتوانید به بنده کمک کنید تا به حق قانونی خود برسم واقعا ممنون میشم با تشکر

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      شما باید به رای داور در فرجه قانونی اعتراض و چنانچه رای دادگاه بدوی هم به نفع شما صادر نشد باید به رای اعتراض وارد کنید.
      پرونده در دادگاه تجدید نطر مورد رسیدگی قرار می گیرد.
      چنانچه در دادگاه تجدید نطر هم نتیجه نگرفتید باید اعاده دادرسی کنید در دیوان عالی

      برای راهنمایی بیشتر با وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369