تبادل لایحه کیفری

تبادل لایحه کیفری

 

تبادل لایحه کیفری یک اصطلاح حقوقی است که در علم حقوق مورد استفاده قرار می‌گردد، تبادل لایحه کیفری یکی از پرکاربردترین واژه‌های حقوقی است که افراد حقوقی و حتی غیرحقوقی بهتر است با آن آشنا شوند.

به دلیل اینکه هر شخص در زندگی روزمره خود ممکن است با مسائل حقوقی از جمله استحقاق حق، مسائل ملکی و خانوادگی روبه‌رو ‌شود و نیازمند این هستند که واژه‌ها و اصطلاحات رایج را بداند و مطابق آن اقدامات لازم حقوقی را انجام دهد.

 

بیشتر بدانید: وکیل تهران  

 

تبادل لایحه کیفری چیست

اصولاً یک پرونده کیفری یا دعوای میان دو شخص به وجود می‌آید و برای حل اختلاف خود به مراجع قضایی و قانونی مانند شورای حل اختلاف و یا دادگاه و دادسرا مراجعه می‌نمایند. باید نسبت به یکدیگر لایحه یا دادخواست کیفری ثبت نمایند و درخواست و پاسخ خود را نسبت به یکدیگر ارسال نمایند. مراحلی که انجام می‌شود، باید به صورت رسمی ثبت شود تا ریاست شورا، ریاست دادگاه و ریاست دادسرا که معمولاً از قضات هستند، آن را پیگیری و در نهایت حکم صادر می‌نمایند

 

در ادامه، یک نمونه تبادل لایحه کیفری، که توسط وکیل پایه‌یک مجموعه برای دسترسی بهتر شما عزیزان، نگارش شده در ذیل متن آورده شده است. البته توصیه می‌شود قبل از هر اقدام حقوقی با یک مشاوره حقوقی تلفنی آنلاین مشورت نماید.

 

تبادل لایحه کیفری



به نام خدا

 

 

موضوع: ارسال لایحه نسبت به پرونده کلاسه …………………….. صادره از شعبه ………….. دادگاه کیفری دو دادگستری شهرستان شهر ……………..

 

ریاست محترم و مستشاران شعبه …………. دادگاه تجدیدنظر استان تهران

با سلام

احتراماً بدین‌وسیله این‌جانب ………………… پیرو ابلاغ ارسالی از شعبه ……… دادگاه تجدیدنظر استان، در فرجه مقرر توقیراً به استحضار می‌رسانم:  

 

در خصوص اعتراض تجدیدنظرخواه از حکم صادره دادگاه بدوی، باید به ایراد شکلی این اعتراض توجه داشت. بر اساس ماده 431 قانون آیین دادرسی کیفری مهلت تجدیدنظر برای اشخاص مقیم ایران بیست روز می‌باشد. اما متهم بعد از گذشت این مهلت قانونی اعتراض خود را ثبت نموده است و هدف ایشان از این نوع اعتراض خارج از مهلت قانونی اطاله دادرسی و مهلت برای خروج از کشور می‌باشد.

همان‌طور که محرز و مسلم است دادگاه محترم به طور صحیح و بر اساس مواد قانونی، ادله و قرائن موجود در پرونده و از جمله پیامک‌های ارسالی و استفاده متهم از عبارات تهدیدآمیز و همچنین اخاذی ایشان را محکوم نموده است.

 

لازم به ذکر است که متهم با وجود این محکومیت هنوز متنبه نشده است و دوباره تهدیدات خود را آغاز نموده است. همچنین ایشان قصد خروج از کشور را دارد به همین دلیل خواستار این هست که وثیقه را تغییر داده و تبدیل به وجه نقد نماید و از کشور خارج شود. به همین دلیل این‌جانب از محضر دادگاه محترم استدعا دارم که با تبدیل وثیقه متهم موافقت ننماید.

از بذل‌توجه دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهان پیشاپیش نهایت تشکر را دارم و همچنین تأیید حکم صحیح و قانونی بدوی مورد استدعاست.

 

با سپاس فراوان

نام و نام خانوادگی تجدیدنظر خوانده



 

مراجع قضایی تجدیدنظر

در مرکز هر استان دادگاه‌ تجدیدنظر وجود دارد که وظیفه این مرجع تجدیدنظرخواهی از جکم دادگاه‌های بدوی هست. نکته مهم که در مورد مرجع تجدیدنظر وجود دارد این است که در برخی از پرونده‌های کیفری، مرجع تجدیدنظر، دیوان عالی کشور است.

طبق ماده ۴۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری، احکامی که در دادگاه کیفری یک صادر گردد و مجازات آن‌ها سلب حیات، حبس ابد، قطع عضو، تعزیر درجه سه و بالاتر و جنایات عمدی که میزان دیه آن‌ها نصف دیه کامل و بیشتر است. همچنین احکام صادره در مورد جرائم سیاسی و مطبوعاتی، به‌وسیله دیوان عالی کشور مورد رسیدگی تجدیدنظر قرار می‌گیرد.  

دادگاه‌های تجدیدنظر کیفری و حقوقی، به‌صورت ماهوی و بر اساس اصول قانونی، احکام مورد اعتراض را بررسی و مورد تجدیدنظر قرار داده. چنانچه دادگاه تجدیدنظر یکی از جهات تجدیدنظرخواهی را احراز نماید، حکم صادره را نقض نموده و مجدداً به‌صورت صحیح حکم صادر می‌نماید. یا اگر حکم صادره واجد ایراد خاصی نباشد، آن را تأیید می‌نماید.

 



ما در مجموعه حقوقی دادگستر، این امکان را در اختیار شما مخاطبین گرامی قرار داده که هر ساعت از شبانه‌روز در تمامی زمینه‌های حقوقی و تنظیم تبادل لایحه کیفری نیاز به مشورت با وکیل پایه‌یک داشته باشید آماده خدمت‌رسانی هستیم.

 

برای برقراری ارتباط با وکیل دادگستری یا مشاوره تلفنی حقوقی به صورت آنلاین در هر ساعت از شبانه‌روز با تلفن ثابت سراسر کشور بدون صفر یا پیش‌شماره با شماره: 9099071369 تماس برقرار نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

از تلفن ثابت 9099071369