وکیل معاضدتی

 

برای توصیف وکیل معاضدتی بهتر است یکی از اصول قانون اساسی را بررسی کنیم. بر اساس اصل ۳۵ قانون اساسی “در تمامی دادگاه‌ها طرفین دعوی این حق را دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و چنانچه توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند. می‌بایست برای آن‌ها امکان انتخاب وکیل فراهم شود”.

بر همین اساس و با توجه به این اصل برای افرادی که از بضاعت مالی برای انتخاب وکیل برخوردار نیستند نیز باید امکان انتخاب وکیل فراهم شود.

این امتیاز در قالب انتخاب وکیل معاضدتی و تسخیری فراهم می‌گردد. در این مقاله سعی شده است اطلاعات کاملی در رابطه با وکیل معاضدتی در اختیار شما قرار گیرد.

 

حتمن بخوانید: وکیل تهران 

 

وکیل معاضدتی

 

مطالب مرتبط: وکیل رایگان 

وکیل معاضدتی چیست

در تعریف وکالت معاضدتی باید این چنین عنوان داشت که، وکالت از طرف مرکز وکلا یا کانون وکلا در امور حقوقی بر اساس قانون و آیین‌نامه‌های مربوطه به وکلا ارجاع می‌گردد. شروط مهم و اساسی برای وکالت معاضدتی، این است که وکیل دارای پروانه وکالت معتبر باشد.

معنایی معتبر این است که وکیل در حالت تعلیق نباشد. البته باید به این نکته توجه داشت که قانون‌گذار شرایط خاصی را در این مورد پیش‌بینی ننموده و مجموعه معاضدت می‌تواند سالانه حداقل سه پرونده، معاضدت به وکلا ارجاع نماید.

نکته مهم دیگر این است که ارجاع پرونده معاضدتی به کارآموزان وکالت ممنوع می‌باشد مستند به ماده 46 آیین‌نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری.

 

وکیل معاضدتی برای طلاق

چنانچه زوجین از لحاظ مالی ضعیف باشند و توانایی پرداخت حق‌الوکاله را نداشته باشند. می‌توانند به کانون وکلا یا مرکز وکلا مراجعه و درخواست وکیل معاضدتی نمایند. مرکز و کانون با توجه به شرایط ایشان موضوع را بررسی و در صورت صلاح‌دید برای زوجین وکیل تعیین می‌گردد.

غالباً دغدغه‌ای برای اشخاصی که از این طرق وکیل گرفته‌اند وجود دارد، و آن‌هم این است که، آیا این وکلا تمام تلاش خود را برای دفاع از موکل انجام داده؟ آیا با دقت به پرونده رسیدگی می‌نمایند؟

در خصوص این نوع سؤالات باید پاسخ داد، بله این وکلا موظف هستند در تمام جلسات دادگاه حضور داشته باشند و به تمام امور به درستی رسیدگی نمایند. فقط با این تفاوت که حق‌الوکاله‌ای از موکل دریافت نمی‌کنند.

 

وکیل معاضدتی یعنی چه

طبق ماده 24 قانون وکالت که در این خصوص عنوان دارد: افرادی که قدرت پرداخت حق‌الوکاله را ندارند می‌توانند از کانون یا مرکز تقاضای معاضدت کنند. به این شرط که موضوع دعوا با اساس و راجع به شخص تقاضا کننده باشد. چگونگی تقاضا و سایر شرایط ضروری برای معاضدت قضایی را وزارت عدلیه به موجب نظامنامه معین خواهد کرد.

بر اساس این ماده سه شرط لازم است که دو شرط آن ناظر به شخص متقاضی دهنده است و شرط دیگر ناظر به دعوا است:

شروط لازم برای متقاضی وکیل معاضدتی

متقاضی توانایی پرداخت حق‌الوکاله را نداشته باشد.

متقاضی شخصاً ذینفع و ذی سمت در پرونده باشد.

شرط ناظر برای دعوا

این شرط ناظر بر این است که دعوای طرح شده مستند به دلیل باشد. واهی یا دلیل اذیت برای طرف مقابل نباشد. در فرضی که خوانده پرونده متقاضی معاضدت باشد داشتن این شرط موضوعا منتفی می‌گردد.

 

وکیل معاضدتی و تسخیری

 

وکیل معاضدتی و تسخیری

تفاوت عمده‌ای که در مورد وکیل تسخیری و وکیل معاضدتی وجود دارد این است که: وکیل تسخیری در امور کیفری استفاده می‌گردد. در وکالت تسخیری شاکی در صورت استطاعت مالی نمی‌تواند درخواست وکیل نماید، اما متهم می‌تواند درخواست وکلای تسخیری نماید.

اما وکیل معاضدتی در امور حقوقی استفاده می‌شود، اغلب خواهان پرونده این درخواست را دارد، همچنین خوانده هم می‌تواند درخواست وکیل معاضدتی داشته باشد.

بنابراین وکیل تسخیری فقط برای پرونده کیفری است و در همه پرونده‌های کیفری امکان تعیین وکلای تسخیری وجود ندارد.

شرایط دریافت وکیل تسخیری

نداشتن توان مالی

ضروری بودن حضور وکیل در برخی جرائم خاص

 

وکیل معاضدتی ایثارگران

یک امتیاز ویژه برای ایثارگران در نظر گرفته شده است تا هنگام مواجه شدن با مشکلات حقوقی و قضائی از این خدمات بهره‌مند شوند. به طوری که امروزه قوانین مختلفی در زمینه رسیدگی به امور حقوقی و کیفری این عزیزان وجود دارد. در صورت تمایل برای کسب راهنمای‌های بیشتر می‌توانید تمامی آن‌ها را مطالعه فرمایید.

بهره‌مندی از وکیل پایه‌یک دادگستری یا مشاوره حقوقی، یکی از نیازهای اساسی پرونده‌های قضایی و حقوقی در زمینهٔ مالی،‌ کیفری و غیره می‌باشد که می‌تواند اثر بسیار مهم و قابل توجهی بر روند احکام صادره از محکمه داشته باشد.

متأسفانه امروزه حق‌الوکاله وکلا نسبت به درآمد افراد افزایش زیادی داشته است، البته دلیل این موضوع تورم چشمگیر و بی‌سابقه است. این موضوع حق‌الوکاله یک دغدغه برای بسیاری از افراد است.

عزیزان ایثارگر می‌توانید برای بهره‌مندی از وکیل رایگان به قسمت حمایت از جانبازان و ایثارگران در هر مجتمع قضایی مراجعه فرمایید و درخواست وکیل نمایند.

 

وکیل معاضدتی

وکیل معاضدتی رایگان

چنانچه شما عزیزان درزمینهٔ حقوقی و کیفری، مشکل یا مسئله‌ای برایتان ایجاد شد. پیشنهاد می‌شود حتماً با یک وکیل دادگستری یا مشاوره حقوقی رایگان مشورت نماید.

می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی که در سایت ما پیش بینی شده با مشاوران حقوقی به صورت آنلاین ارتباط سریع برقرار نمایید و سؤالات حقوقی خود را بپرسید.

بهتر است قبل از هر اقدام از مشاوره حقوقی رایگان آنلاین بهره‌مند شوید تا با آگاهی کامل‌تری دعاوی خود را پیش ببرید و بتوانید در دعاوی طرح شده علیه شما یا بلعکس بهتر به نتیجه برسید.

شما عزیزان از هر کجای ایران هستید برای مشاوره حقوقی رایگان سؤالات خود را در قسمت دیدگاه مطرح نمایید. تا وکیل پایه‌یک دادگستری، در زمینه‌های مختلف پاسخ گوی سؤالات شما به‌ صورت رایگان در اسرع وقت باشد.

 

سؤالات متداول

روش گرفتن وکیل تسخیری

برای اینکه افراد بتواند وکیل تسخیری دریافت نمایید جرائم باید سنگین و خاص باشد، و دادگاه این تقاضا را داشته باشد تا وکیل تعیین شود.

 

آیا امکان تغییر وکیل تسخیری توسط متهم وجود دارد

بله منتها این تغییر فقط برای یک‌بار امکان‌پذیر است

 

وکیل تسخیری آیا هزینه‌ای دریافت می‌کند یا رایگان است

وکیل در پرونده‌های کیفری نمی‌تواند هیچ هزینه‌ای از متهم یا بزه دریافت نماید.

 



ما در مجموعه حقوقی دادگستر، این امکان را در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار داده‌ایم که هر ساعت از شبانه‌روز در تمامی زمینه‌های کیفری و حقوقی نیازمند مشورت با وکیل معاضدتی باشید در خدمت باشیم.

 

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین معاضدت یا مشاوره حقوقی تلفنی به‌ صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه‌روز با تلفن ثابت سراسر کشور بدون صفر یا پیش‌شماره با شماره: 9099071369 تماس برقرار نماید.

 

13 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    آیا ایثارگران میتونند از وکلای کانون به صورت رایگان در پرونده استفاده کنند؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      اگر جانباز هستن بله
      بله به دفتر ایثارگران مجتمع قضایی که پرونده باز دارند مراجعه و درخواست وکیل کنند.
      چنانچه پرونده باز ندارن و به کانون وکلا یا مرکز وکلا مراجعه نمایند.

      پاسخ
  • افراد عادی تحت چه شرایطی میتونند وکیل معاضدتی بگیرند؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      بر اساس ماده 24 قانون وکالت: شخص متقاضی توان مالی برای پرداخت حق الوکاله را نداشته باشد.
      فرد تقاضای وکیل معاضدتی را داشته باشد و شخصا ذینفع یا دارای سمت در دعوای مطرح شده را داشته باشد .
      پرونده در امور حقوقی باشد.
      همچنین خواهان و خوانده هر دو می توانند درخواست وکیل معاضدتی داشته باشند.

      پاسخ
  • بسار هم عالی

    پاسخ
  • blank
    علی بختیاری
    سپتامبر 7, 2024 5:51 ب.ظ

    با سلام بنده فردا ساعت 10صبح در دادگاه باهنر تهرانپارس فلکه چهارم تقاضای یک وکیل معاضدتی پرونده تشکیل شده متاسفانه مستاجر دارم وقت قانونی ان 13روز است به پایان رسیده و حاضر به خالی کردن اپارتمان نیست جانباز اعصاب و روان هستم میترسم خراب کنم و دعوا شود من از خجالت وکیل در میایم فقط تماس بگیرند تا هماهنگ شویم با تشکر خالصانه

    پاسخ
  • blank
    حسن شاهبدرخان
    اکتبر 18, 2024 12:06 ب.ظ

    سلام.بنده جانباز نیستم ولی کارت ایثار دارم.
    میتونم ازخدمات رایگان وکیل استفاده کنم.
    ممنونم اگر راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      اصولا وکیل رایگان به جانبازان تعلق داره
      در هر صورت به کانون وکلا یا مرکز وکلا مراجعه و درخواست نماید. با بررسی شرایط وکیل رایگان ممکن است به شما تعلق بگیرد

      پاسخ
  • خوبه

    پاسخ
  • خوب

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

از تلفن ثابت 9099071369