تقسیم نامه چیست؟

 

کلمه تقسیم در لغت به معنای قسمت کردن یا بخش کردن مال مشترک در میان شرکاء و مشخص کردن سهم هریک مانند تقسیم مال مشاع منقول و همچنین غیر منقول در میان شرکاء یا تقسیم ماترک متوفی در بین ورثه و یا تقسیم مال الشرکه.

در تعدادی از ماده های قانون مدنی به تقسیم اختصاص داده شده است از جمله:

ماده589 قانون مدنی اینگونه عنوان دارد: هرشریک المال می تواند هرزمان که بخواهد تقاضای تقسیم مال مشترک را داشته باشد مگر در مواردی که تقسیم به موجب قانون ممنوع باشد یا تمامی شرکاء به ملتزم بر عدم تقسیم شده باشند.

ماده 599 قانون مدنی هم عنوان دارد: تقسیم بعد از اینکه صحیحاٌ انجام شد لازم است و هیچ کدام از شرکاء نمی تواند بدون رضایت دیگری از آن صرف نظر کنند.

به دلیل پیچیده بودن مبحث تقسیم نامه بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین مشورت بگیرید تا به آسانی بتوانید این موضوع را در سیستم قضایی پیش ببرید.

 

مطالب مرتبط: وکیل تسخیری

مطالب مرتبط: وکیل تلفنی 

 

تقسیم نامه
تقسیم نامه

 

تعریف تقسیم نامه

 سندی عادی یا رسمی است، که چگونگی، موضوع و ترتیب تقسیم مال مشترک در آن ذکر شده و به دو طریق تنظیم و ثبت می گردد:

1) تقسیم نامه با تراضی تمامی شرکاء مال مشاع: در این روش تمام شرکاء توافق دارند نسبت به تقسیم و می توانند با مراجعه به دفاترخانه اسناد رسمی نسبت به ثبت سند تقسیم نامه اقدام نمایند.

2) تقسیم به اجبار دادگاه و توسط داگاه: اگر شرکای مال مشاع یا وراث نسبت به تقسیم اموال میت توافقی نداشته باشند، بعد از درخواست شرکای مال مشاع چه مالکین یا ورثه متوفی، برابر قوانین و مقررات جاری کشور و طی صورتجلسه ای سهم هریک از شرکاء یا ورثه را مشخص و حکم به صاحبان هر سهم ابلاغ می شود. با قطعی شدن حکم تقسیم، هریک از شرکاء می توانند با ارائه ی حکم به اداره ثبت محل درخواست صدور سند مالکیت سهمی خود را داشته باشند.

 

مجموعه حقوقی دادگستر با بهرمندی از وکلای پایه یک دادگستری که هریک در زمینه های مختلف دانش و تجربه ی لازم را دارند و سال های زیادی در حوزه های مختلف فعالیت دارند، انتخاب را برای موکلین آسوده کرده به این روش که بعد از مراجعه به مجموعه حقوقی و تنظیم قرارداد وکالت و ارائه مشاوره حقوقی به صورت تخصصی و جامع و بررسی اسناد و مدارک پرونده در گروهی متشکل از وکلای خبره پرونده را به وکیل حقوقی تخصصی ارجاع داده و تا روز اجرا کار وکیل دادگستری ادامه خواهد داشت و همچنین مجموعه حقوقی همراه وکیل پایه یک دادگستری پیگیری های پرونده را ادامه خواهد داد و تا جای ممکن حضور موکل لازم نیست و همه پیگیری های پرونده  از ابتدا تا انتها به عهده وکیل دادگستری قرار داده شده است.

 

مطالب مرتبط: وکیل حقوقی

مطالب مرتبط: وکیل کیفری

 

انواع تقسیم نامه


اسناد تقسیم که در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم می گردد عبارت است از:

الف) اموال منقول: برای تنظیم سند تقسیم اموال منقول میت در میان وراث یا اموال مشترک منقول بین شرکاء میبایست:

  • در ابتدا هویت متقاضیان تقسیم یا وکیل رسمی آنها احراز گردد.
  • گواهی انحصار وراثت در خصوص تقسیم اموال میت بین وراث و همچنین گواهی مفاصا حساب مالیات برارث ارائه شود.
  • صورت تمامی اموال و دارایی مورد تقسیم
  • توافق نامه تقسیم و یا اعلام کتبی چگونگی تقسیم و تعیین سهم هر یک از افرادی که اموال مورد تقسیم باید در میان آنها تقسیم شود با تأیید و توافق آنها ارائه شود و بعد از آن بررسیهای کافی نسبت به تنظیم و ثبت سند تقسیم اقدام شود.

ب) اموال غیرمنقول: برای تنظیم سند اموال غیرمنقول میت در میان ورثه بهتر است نکات زیر رعایت شود:

  • اسناد و مدارک مالکیت مربوط به میت از طرف ورثه برای بررسی ارائه شود.
  • از اداره ثبت اسناد محل وقوع ملک یا املاک میت استعلام وضعیت گرفته شود.
  • گواهی اداره امور اقتصادی و دارایی محل تحت عنوان معافیت از پرداخت مالیات بر ارث یا پرداخت آن از طرف ورثه ارائه شود.
تقسیم نامه
تقسیم نامه

 

چگونگی تنظیم دادخواست الزام به تقسیم نامه رسمی

همانطور که اغلب شما در جریان هستید در حال حاضر با الکترونیکی شدن سیستم ثبت دادخواست، خواهان باید در ابتدا به دفاتر خدمت الکترونیک قضایی مراجعه و اقدام به ثبت نام در سامانه ثنا کند و بعد از آن با مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و یا به تنهایی دادخواستی تنظیم و مبایعه نامه عادی، تقسیم نامه عادی، شهود و غیره را ضمیمه کند و برعلیه تمامی مالکین و شرکاء دیگر طرح کند.
به دلیل این که اغلب این دعاوی در مورد اموال غیر منقول و ساختمان های نوساز است اطلاع از مواردی در خصوص تفکیک قطعات پلاک های ثبتی در اداره ثبت اسناد و املاک لازم است.

 

مطالب مرتبط: تفکیک، افراز و تقسیم اموال مشاع

مطالب مرتبط: مبایعه نامه

 

ماهیت تقسیم اموال

تقسیم اموال، امری است حقوقی که به خواست هر یک از مالکین ملک مشاع و یا همه ی شرکا، انجام می گیرد و به سبب همین عمل آثاری که از مالکیت مشاع انجام می‌شود، مشاعات به پایان می‌رسد و در نتیجه دیگر محدودیت هایی که قبل از تقسیم اموال و دارای حاصل می شده است پس از تقسیم وجود ندارد. هر یک از مالکین، این اختیار را دارند که به مالکیت مشاع پایان دهند، درخواست تقسیم به موجب دادخواست در سیستم قضایی انجام می گردد و دادگاه در صورتی که مال قابل تقسیم باشد اقدام به تقسیم ملک خواهد کرد.
از موارد شایع در مورد تقسیم، تقسیم زمین و یا مالی است که دارا بودن سند برای آن ضروری است، هر جزء از اموال مشاع متعلق به مالکین آن است و به نسبت سهمی که دارند، بعد از تقسیم مالک آن می‌گردند و برای این عمل، اقدام به تعدیل سهم می کنند، در حقیقت ملک و یا زمین را به قطعات کوچک و مساوی و مانند هم تقسیم بندی می کنند و طبق سهم مالکین، آن را تقسیم می کنند.

 

مطالب مرتبط: وکیل آنلاین

وکیل پایه یک دادگستری

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در کلیه زمینه حقوقی نیاز به وکیل دادگستری یا مشاوره حقوقی به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره 9099071369 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369