طلاق از طرف زن و مهریه

 

بر اساس ماده 1146 قانون مدنی طلاق از طرف زن به دلیل کراهت نسبت به زوجه می تواند با بخشش مقداری از مهریه همراه باشد. از طرفی دیگر به دلیل عند المطالبه بودن مهریه زوجه می تواند هر زمانی که اراده کند برای دریافت مهریه اقدام کند.

 

بیشتر بدانیم: وکیل پایه یک دادگستری  

 

طلاق از طرف زن چقدر طول میکشد

سوالی که اغلب پرسیده می شود، طلاق از طرف زن بدون داشتن وکالت در طلاق و یا شرایط فسخ نکاح وغیره نسبت به دیگر طلاق ها طولانی‌تر است. به این دلیل که زن باید مدارک و دلایل محکمه پسند را به دادگاه ارائه دهد.

سپس منتظر تشکیل جلسه دادگاه شود و در صورت تأیید مدارک در دادگاه، قاضی رای طلاق را صادر خواهد نمود.

به صورت کلی طلاق از طرف زن حدود 6 ماه تا یک سال کمتر یا بیشتر ممکن است زمان ببرد. در صورتی که با کمک یا مشورت  وکیل پایه یک دادگستری باشد، مدت زمانی که برای طلاق از طرف زن است کمتر خواهد شد.

 

طلاق از طرف زن در دوران عقد

بر اساس ماده‌۱۱۳۰ قانون مدنی، چنانچه ادامه زندگی مشترک برای زوجه سبب عسر و حرج باشد، زوجه می‌تواند دادخواست طلاق را ثبت کند.

عسر و حرج در قانون کشور ما به معنای شرایطی هست که زوجه نتواند آن را برای ادامه زندگی تحمل کند. و زندگی مشترک برای زوجه غیرممکن شده باشد.

حال می تواند این عسر و حرج در دوران عقد باشد. به این معنی که زوجین هنوز زندگی مشترک را شروع نکرده و به اصطلاح عامیانه زیر یک سقف نرفته باشند.

در هر صورت طلاق چه در دوران عقد باشد چه در زمان زندگی مشترک، زوجه باید عسر و حرج خود را در دادگاه به اثبات برساند. البته اثبات موضوع عسر و حرج کمی در دادگاه خانواده دشوار است. که پیشنهاد می شود حتمن با وکیل خانواده یا مشاوره حقوقی آنلاین مشورت کنید، تا بتوانید راهکارهای محکمه پسند به دادگاه ارائه دهید.

 

طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن در محکمه از دو طریق امکان پذیر است

1- داشتن وکالت در طلاق. زن برای اجرای وکالت حتمن باید از طرف مرد وکیل دادگستری بگیرد، و اگر هم تمایل دارد خودش در سیستم قضایی حضور نداشته باشد از طرف خودش هم باید وکیل بگیرد و بعد از گرفتن گواهی عدم سازش از مشاورین زیر نظر قوه قضایی و گواهی عدم بارداری از پزشکی قانوی محکمه رای طلاق را صادر می کند.
2- با داشتن یکی از شروط 12گانه ضمن عقد، از جانب مرد می تواند خودش یا با انتخاب یک وکیل دادگستری به دادگاه حقوقی مراجعه کند. و بعد از اثبات این شروط در محکمه درخواست طلاق می کند بار اثبات هر یک از این شروط با زن است.
اگر زن یکی از شروط 12 گانه را دارا باشد می تواند تمامی حق و حقوق مالی خود را از جمله مهریه، نفقه، و اجرت المثل را مطالبه کند.

 

مطالب مرتبط: وکیل خانواده 

 

شروط 12 گانه ضمن عقد

1- سوءرفتار مرد و اثبات آن توسط زن
2- مرد بیماری خطرناکی داشته باشد و قابل درمان هم نباشد.
3- مرد جنون (دیوانه) داشته باشد و امکان فسخ نکاح نباشد.
4- مرد به مدت شش ماه نفقه پرداخت نکند.
5- مرد محکوم به مجازات پنج سال حبس و یا بیشتر شده باشد.
6- مرد به کاری مشغول باشد که مخالف آبروی زن است.
7- ترک زندگی و غیبت به مدت شش ماه پشت سر هم از طرف مرد
8- اعتیاد به مشروبات الکلی و مواد مخدر که به زندگی مشترک آسیب وارد کند.
9- بچه دار نشدن مرد بعد از گذشت پنج سال
10- مرد محکوم به مجازات های تعزیری و حدی شود.
11- مرد بعد از شش ماه از مراجعه زن به دادگاه مفقود الاثر شود.
12- مرد بدون اجازه همسر خود ازدواج مجدد داشته باشد.

 



 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در زمینه طلاق توافقی نیاز به مشاوره به صورت تلفنی یا حضوری با وکیل خانواده یا مشاوره حقوقی داشته باشید در خدمت گذاری به شما عزیزان آماده باشیم.

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون هیچ پیش شماره یا کدی با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

در صورتی که در خصوص موضوع این بخش سوالی دارید میتوانید سوال خود را بپرسید تا در کمترین زمان توسط وکلای مجرب پاسخ داده شود.

در صورتی که نیاز به مشاوره از طریق تلفن را دارید از این بخش اقدام کنید تا هرچه سریع تر به پاسخ سوال خود دریافت کنید.

درصورتی که نیاز به مشاوره حضوری دارید از این طریق اقدام کنید.

درصورتی که نیاز به تنظیم اوراق قضایی دارید یا اینکه می خواهید فایل پرونده یا حکم خود را ازسال کنید از این طرق اقدام کنید.

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام
    آیا ترک زندگی خانوادگی به مدت ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب در مدت ۱ سال بدون عذر موجه از طرف زوج به عنوان یکی از شرایط عسر و حرج، برای دوران عقد هم صادق است در صورتی که زوجه باکره می باشد و نفقه او در این مدت مرتب پرداخت شده است. تنها دلیل عدم مراجعه زوج نیز بی احترامی و توهین زوجه بوده که حتی در آخرین مورد زوجه زوج را از خانه پدرزن بیرون کرده است.

    پاسخ
    • سلام
      نفقه واریز شده
      زوجه باید دادخواست الزام به زندگی مشترک به دادگاه تقدیم کند و بعد از تشکیل جلسه، دادگاه زوج را ملزم به تهیه مسکن و اسباب آن میکند و اگر این ملزمات فراهم شود از شرایط عسر و حرج خارج است

      پاسخ
      • با سلام ۳ سال است در خانه پدرم هستم و اینکه با شوهرم اختلاف دارم شوهرم اسلحه غیر قانونی دارد و اینکه مواد مخدر و تریاک مصرف میکرد حالا چه طور به قاضی اثبات کنم و طلاق بگیرم در ضمن به من نفقه و مهریه نداده است راهنماییم کنید؟ لطفا

        پاسخ
        • سلام
          برای طلاق یک طرفه شما باید عسر و حرج خود را ثابت کنید، نپرداختن نفقه یکی از موارد 12 گانه قباله ازدواج است برای طلاق است. میتوانید شکایت کیفری نفقه تنظیم کنید و از طریق اجرایات ثبت مهریه خود را به اجرا بگذارید.
          مشاوره حقوقی آنلاین

          پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonاز تلفن ثابت 9099071369