اظهارنامه فسخ اجاره نامه

 

سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که اظهارنامه فسخ اجاره نامه چه کاربردی دارد؟ بر اساس عرف و قوانین موضوعه کشور قرارداد اجاره اصولا به صورت کتبی و در املاک تنظیم می شود.  

در هر قراردادی هریک از طرفین یا یکی از آنها می توانند یک شرط فسخ (فاسخ) در مندجات قرارداد ذکر کنند.

بنابراین اگریکی از طرفین قرارداد به تعهدات خود عمل نکند مانند عدم پرداخت اجاره بها و غیره، سبب خسارت به طرف دیگر قرارداد می گردد.

با ذکر شرط فاسخ، قرار داد خود به خود فسخ می گردد و ذینفع می ‌تواند با ارسال اظهارنامه رسمی در دفتر خدمات قضایی بر اساس ماده ۱۵۶ آیین دادرسی مدنی قرارداد را مفسوخ یا  فسخ شده اعلام کند.

در مواردی هم ثبت و ارسال اظهارنامه و اثبات تقصیر طرف مقابل قرارداد می تواند شروع محاسبه خسارت‌های آینده را در مراجع قضایی به آسانی و قانونی به دست آورد.

 

حتمن بخوانید: دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی

 

ارایه اظهارنامه فسخ اجاره نامه

استفاده از حق فسخ قبل از اینکه در محکمه مورد بررسی قرار گیرد میبایست به وسیله ای به طرف مقابل اعلام شود.

به این معنی که اگر شما قصد فسخ قرارداد را دارید به عنوان یکی از طرفین قرارداد، باید ابتدا قرارداد را فسخ کنید بعد از آن دادخواست ثبت کنید که قانونی بودن فسخ شما تایید شود.

بهترین و راحت ترین روش برای فسخ اجاره نامه که در آینده و همه جا قابل اثبات و غیر قابل انکار باشد ثبت اظهارنامه مبنی بر فسخ اجاره نامه در دفتر خدمات قضایی می باشد.

 

چگونگی نگارش اظهارنامه فسخ اجاره نامه

برای نگارش اظهارنامه‌ فسخ اجاره نامه باید نسبت به قوانین آن به طور کامل و جامع اطلاعات داشته باشیم، عدم رعایت یکی از موارد قانونی، سبب آسیب ها و خسارت‌های جبران ناپذیر برای خواهان می شود.

از همین جهت هست که پیشنهاد می شود اظهارنامه‌ فسخ اجاره نامه توسط وکیل یا مشاوره حقوقی تنظیم گردد.

البته باید توجه داشت استفاده از پیش‌نویس های آماده هر اظهار نامه‌ای سبب صرفه جویی در وقت و هزینه و همچنین کمک فراوانی به شما می کند.

 

اظهارنامه فسخ اجاره نامه
اظهارنامه فسخ اجاره نامه

 

در ادامه، یک نمونه اظهارنامه‌ فسخ اجاره نامه، توسط وکیل پایه یک دادگستری برای دسترسی بهتر شما عزیزان، نگارش شده است. البته توصیه می شود قبل از ثبت دادخواست اظهارنامه‌ فسخ اجاره نامه با یک مشاوره حقوقی تلفنی مجرب صحبت کنید.

 



 

بسمه تعالی

 

اظهار کننده: ……………….. فرزند: …………….  به کد ملی: ………………..

 

مخاطب: ………………… فرزند: ………………… به کد ملی: ……………..

 

موضوع اظهارنامه: فسخ قرارداد اجاره

 

مخاطب محترم اظهارنامه؛

با سلام و احترام؛

پیرو قرارداد اجاره به شماره:  …………. فی ما بین، به استناد ماده 156 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب مدنی بدینوسیله رسماً و قانوناً به اطلاع می رساند:

شما متعهد بودید هر ماه مبلغ اجاره را به حساب اینجانب واریز کنید، متاسفانه از تاریخ ……………………. اجاره ای پرداخت ننموده اید.

حال بعد از گذشت چندین ماه و عدم پرداخت اجاره بها و تخلف از شرط مورد توافق با توجه به شرط فاسخ مندرج در توضیحات قرارداد که اعلام داشته( با توافق طرفین مقرر گردید در صورت پرداخت نشدن یک ماه اجاره قرارداد به صورت یک طرفه فسخ و منفسخ می شود و مستاجر هر گونه ادعا را از خود سلب می نماید).

مبلغ ……….. میلیون ودیعه شما بابت نپرداختن ……. ماه اجاره بها( به مبلغ ماهیانه …….. میلیون تومان) و همچنین مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومن شارژ ساختمان تصفیه شده و شما هیچ طلبی بابت ودیعه از اینجانب ندارید.

 

بنابراین علیهذا: با ارسال اظهارنامه حاضر و با اختیار مراتب فسخ عقد اجاره ابلاغ می‌گردد قرارداد اجاره فی ما بین منفسخ است.

 شایسته است ظرف 3 روز به اینجانب جهت تحویل کلید مراجعه نمایید. تعلل در این امر موجب اجرای ماده ۱۵۷ قانون  صدرالذکر خواهد شد، و کلیه خسارات و تبعات قانونی آن متوجه شما خواهد بود.

 

با تشکر و تجدید احترام

نام و نام خانوادگی خواهان



 

اظهارنامه فسخ اجاره نامه
اظهارنامه فسخ اجاره نامه

 

سخن آخر

اصولا هر عقد قراردادی و یا معامله ای در قانون کشور ما لازم است. و در صورت شکل گیری دیگر امکان فسخ آن وجود ندارد، مگر دلیل فسخ قرارداد مانند: عدم انجام تعهد، عدم انطباق جنس فروخته شده با صفاتی که در قرارداد قید شده و شرایطی که منجر به فسخ قرارداد شده و در قانون به طور جامع ذکر شده است.

عقد قرارداد اگر به صورت لازم منعقد شده باشد دیگر امکان فسخ ندارد، اغلب قرارداد ها هم  به صورت لازم انجام می گیرد.

اگر قصد دارید عقد لازمی را فسخ کنید پیشنهاد می شود با یک وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید زیرا در صورت عدم شرایط فسخ امکان ابطال قراردادوجود ندارد.

اظهارنامه فسخ اجاره نامه به صورت اعلامی است، فسخ قرارداد زمانی قابل تحقق است که شرایط فسخ وجود داشته باشد، در این صورت است که شما می توانید اظهارنامه اعلام فسخ قرارداد را تنظیم و پس از ثبت در دفتر خدمات قضایی به مخاطب شما ارسال شود.

 

سوالات پر تکرار

فسخ قرارداد بدون مراجعه به دادگاه امکان دارد؟

طرفین قرارداد می توانند با رضایت هنگام عقد قرارداد یا بیرون از آن برای طرفین قرارداد یا شخص ثالث، حق فسخ قرار دهند.

 

چگونه باید قرارداد را فسخ کنیم؟

چنانچه حق فسخ معامله در قرارداد قید شده باشد و یا حق فسخ به موجب قوانین جاری کشور امکانپذیر باشد دارنده حق فسخ می بایست در ابتدا با ارسال اظهارنامه فسخ مراتب را اعلام  وسپس دادخواست تایید فسخ را  از دادگاه بخواهد.

 

برای اعمال حق فسخ چقدر زمان هست؟  

بر اساس قانون مدنی اعمال حق فسخ در خیار مجلس، حیوان، غبن، عیب، تدلیس، رویت و تخلف از وصف فوری است. در مورد مابقی خیارات مدت زمان اعمال حق فسخ طبق عرف و عادت در نظر گرفته می شود.

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما عزیزان قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در تمامی زمینه های حقوقی نیاز به مشورت با وکیل آنلاین، برای تنظیم اظهارنامه فسخ اجاره نامه داشته باشید در خدمت گذاری آماده باشد. 

 

برای برقراری ارتباط با وکیل دادگستری یا مشاوره حقوقی آنلاین به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز از تلفن ثابت سراسر کشور بدون صفر یا کد با شماره 9099071369 تماس بگیرید.     

                    

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • نمونه اظهارنامه کمک کننده بود با سپاس فراوان از مجموعه حقوقی دادگستر

    پاسخ
  • سلام و خدا قوت سوالی داشتم
    من مالک یه مغازه هستم که مستاجر چند ماهی هست اجاره نمی‌دهد و مغازه را هم قفل کرده رفته اصلا نه جواب تلفن میده نه میاد مغازه پول ودیعه هم کم بوده. الان کلی به من بدهکار راهنمای کنید چکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      اگر در قرارداد اجاره ذکر شده باشد که در صورت نپرداختن یک یا چند ماه اجاره قرارداد فسخ می باشد شما میتوانید اظهارنامه تایید فسخ ثبت کنید و قرارداد را فسخ کنید.

      برای اطلاعات بیشتر با وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

از تلفن ثابت 9099071369