مشاوره حقوقی اعسار

 

در خصوص مشاوره حقوقی اعسار در ابتدا باید یک تعریف درست از اعسار داشته باشیم. اعسار به معنای نداشتن دارایی و اموال است. به این مفهوم که شخص ندار و فقیر را معسر گویند.

در حالت معمولی فردی که در یک شهر زندگی می‌کند و مانند همه افراد جامعه امرارمعاش داشته و سابقه‌ای از فقر نداشته از منظر قاضی دادگاه شخص دارا محسوب می‌گردد.

حتمن در موارد مختلف عبارت اعسار را شنیده‌اید در این نوشتار سعی شده است نکاتی در خصوص اعسار را به زبان ساده بیان نمایم.

نقطه مقابل اعسار، ایسار است و به معنای شخص توانا و دارا است. بنابراین چنانچه فردی معسر نباشد حتمن دارای ایسار و توانایی مالی است. بهتر است بررسی شود عنوان اعسار در عالم حقوق چه فایده‌ای دارد و در چه مواردی به کار می‌رود.

 

بیشتر بدانید: مشاوره حقوقی خانواده 

 

وکالت در اعسار

سؤالی که اغلب برای افراد پیش می‌آید این است که آیا در دعوای اعسار وکیل داشته باشیم؟

یک باور غلطی که در دعوای اعسار وجود دارد این است که بهتر است وکیل نداشته، و بعضاً تصور می‌شود داشتن وکیل در دعوای اعسار به این معنا است که دارا بوده و به‌نوعی نقض غرض محسوب می‌شود. درصورتی‌که در حقیقت حق وکاله وکیل در مقابل مطالبه چند صد میلیون یا حتی چند میلیارد، مبلغ ناچیزی هست.

به صورت کلی حق وکاله وکیل در یک پرونده اعسار حدود 10 الی 30 میلیون تومان هست. در مقابل مطالبه‌ای که ممکن است چند میلیارد باشد. به نظر طبیعی است که موکل مدعی عدم توانایی یا همان اعسار باشد.

دعوای اعسار یک دعوای غیرمالی محسوب می‌شود بنابراین فرقی ندارد که شخص ادعای ناتوانی از پرداخت 100 میلیون را داشته باشید یا 100 میلیارد.

درهرصورت رسیدگی به دعوا اعسار نیاز به پرداخت هزینه یا تمبر ندارد. اما از طرف وکیل دادگستری میزان خواسته موضوع اعسار ملاک محاسبه حق وکاله است.

برای مطالبه یا دفاع مبلغ بالای 100 میلیون داشتن وکیل موضوعی منطقی است. و توصیه می‌گردد برای مبلغ کمتر از 100 میلیون از یک مشاوره حقوقی تلفنی کمک بگیرید و خود رأساً در دادگاه حضور داشته باشید.

اگر تصمیم به گرفتن وکیل در دعوای اعسار و اقساط را ندارید یا توانایی پرداخت حق وکاله وکیل وجود ندارد. پیشنهاد می‌شود قبل از هر اقدامی حتماً با یک مشاوره حقوقی صحبت کنید.

 

 

مشاوره حقوقی اعسار

 

 

چه اشخاصی مشمول اعسار می‌شوند؟

معسر از پرداخت هزینه دادرسی

افراد عادی یا شخص حقیقی که به جهت مطالبه حق و حقوق خود و در حقیقت به عنوان خواهان اقدام به ثبت دادخواست می‌نماید. اما به دلیل عدم توانایی مالی نمی‌توانند هزینه‌های مربوطه قانونی را پرداخت کنند.

معسر از پرداخت محکوم به

افراد عادی یا شخص حقیقی که بدهکاراست و حکم به نفع طلبکار صادر گردیده و حکم نهائی مبنی بر محکومیت وی صادرشده و به اجرا گذاشته‌شده، منتها توانایی پرداخت بدهی خود را ندارد.

 

تفاوت معسر مطلق و معسر نسبی

در اعسار نسبی شخص توانایی پرداخت قسطی بدهی خود را ندارد. اما در اعسار مطلق علاوه بر اینکه شخص توانایی مالی ندارد حتی در صورت اقساط دیون، ایشان قادر به پرداخت نیست.

 

نحوه اثبات اعسار

اصل بر معسر بودن مدعی اعساراست و خوانده دعوا باید دارا بودن مدیون را به اثبات رساند. مگر اینکه وضع مالی گذشته مدعی اعسار، حاکی از دارا بودن ایشان باشد و یا ثابت گردد وی در گذشته به هر طریقی مالی به دست آورده باشد.

بر اساس ماده ۸ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی شخص مدعی اعسار می‌بایست صورت تمامی دارای خود شامل تعداد یا مقدار و قیمت تمامی اموال منقول و غیرمنقول را دقیق از جمله میزان وجوه نقدی که ایشان به هر طریقی نزد بانک و یا مؤسسات مالی و اعتباری ایرانی و خارجی دارد، به همراه مشخصات دقیق حساب‌های مذکور و همچنین تمامی اموال که وی به هر نحو نزد اشخاص دیگر دارد.

همچنین فهرست نقل و انتقالات در اموال مذکور از تاریخ یک سال قبل از طرح دعوای اعسار به بعد را ضمیمه دادخواست اعسار خود نماید.

 

اثبات اعسار از طریق شهادت شهود

بر اساس ماده ۸ و ۹ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، چنانچه مدعی اعسار بخواهد ادعای خود را از طریق شهادت شهود به اثبات رساند، باید شهادت‌نامه کتبی حداقل دو تن شاهد را به مدتی که بتواند نسبت به وضعیت معاش فرد اطلاع کافی داشته باشند، ضمیمه دادخواست اعسار نماید.

 

اعسار بعد از صدور اجرائیه

چنانچه شخص مدیون بازداشت نباشد و دادخواست اعسار خود را توسط وکیل دادگستری طرح نماید، و دسترسی به ایشان برای جلب امکان نداشته باشد. بعد از صادر شدن رأی قطعی و صدور اجرائیه، اجرای احکام ده روز به شخص برای اجرای مفاد حکم زمان می‌دهد و پس از آن، حکم جلب شخص را صادر می‌نماید.

محکوم‌علیه تا فرجه زمانی یک ماه بعد از صدور رأی زمان دارد تا دادخواست اعسار را در دفتر خدمات قضایی به ثبت رساند. با این روش و اثبات اعسار دیگر زندان نمی‌شود.

زمانی که اجرائیه از اجرای احکام صادر می‌گردد، ده روزبه شخص زمان داده می‌شود تا دین خود را پرداخت نماید چنانچه پرداخت نشود حکم جلب برای ایشان صادر می‌گردد.

بین مهلت 1 ماه ثبت دادخواست اعسار و مهلت 10 روز اجرای حکم، تفاوت وجود دارد که به موجب رویه‌های متفاوت در دادگاه‌ها شده به‌طوری که پس از گذشت 10 روز بعضی دادگاه‌ها حکم جلب صادر نموده و بعضی دیگر از صدور حکم جلب امتناع می‌ورزند.

 

مشاوره حقوقی اعسار

 

مشاوره حقوقی رایگان اعسار

مشاور حقوقی تلفنی یکی از سریع‌ترین راهکار برای آگاهی و کسب دانش در جامعه است.

با استفاده از خدمات بهترین مشاوره حقوقی اعسار، افراد می‌توانند تا حدود زیادی از مشکلات حقوقی جلوگیری کنند.

شما در هر زمان و مکانی که هستید و نیاز به مشاوره حقوقی اعسار داشته باشید به‌راحتی می‌توانید با مجموعه حقوقی ما به‌صورت ۲۴ ساعته تماس برقرار نماید.

برای مشاوره حقوقی رایگان اعسار، سؤالات خود را در قسمت دیدگاه ثبت کنید تا وکیل پایه‌یک مجموعه در اسرع وقت پاسخ گوی سؤالات شما باشد.

 

موسسه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار داده که هر ساعت از شبانه‌روز در تمامی زمینه‌های حقوقی نیاز به مشاوره با وکیل آنلاین تلفنی، داشته باشید در خدمت گذاری آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل پایه‌یک یا مشاوره حقوقی اعسار به‌صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه‌روز با تلفن ثابت سراسر کشور بدون صفر یا کد با شماره: 9099071369 تماس بگیرید.

 

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام وقتتون بخیر
    من برای مهریه همسرم اعسار دادم اما اصلا توان پرداخت مهریه ندادم آیا راهی هست که اصلا مهریه ندم؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      راهی برای پرداخت نشدن مهریه وجود ندارد.
      اگر اموالی به نامتان نباشد و گردش حساب سنگین هم نداشته باشید ممکن هست سالی یک سکه تعیین شود. البته بعد از مدتی میتوانید دادخواست تعدیل بدهید.

      پاسخ
  • آیا اعسار مانع اجرای حکم میشود؟
    من محکوم به پرداخت مبلغ چک با تاخیر تادیه شدم و دادخواست اعسار دادم طلبکار میتونه اجرائیه بگیره ؟

    پاسخ
  • ممنون بابت مطالب خوبتون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

از تلفن ثابت 9099071369