مشاوره حقوقی مهریه

 

دعوای خانوادگی موضوعات متفاوتی دارد، یکی از آن دعاوی مهریه است. امروزه پرونده های زیادی در ارتباط با مهریه در دادگاه طرح می گردد. پیشنهاد می شود قبل از هر اقدامی با یک وکیل پایه یک دادگستری یا مشاوره حقوقی مهریه تلفنی مشورت کنید.

 

مطالب مرتبط: مشاوره حقوقی خانواده

مهریه چیست؟

مالی هست که در زمان عقد نکاح در سند ازدواج، زوج متعهد می گردد آن را به زوجه پرداخت کند. مهریه می تواند طلا یا سکه، اموال منقول و غیر منقول و یا هر چیزی که مالیت دارد، داشته باشد.

 

مشاوره حقوقی مهریه

مشاوره حقوقی مهریه چیست؟

موضوع قابل توجه که در مورد مهریه وجود دارد، این است که قوانین مطالبه مهریه در کشور ما، دارای پیچیدگی‌های خاصی است. بنابراین بهتر است برای درخواست مهریه، وکیل یا یک مشاوره حقوقی مهریه در کنار خود داشته باشید.

 

با توجه به اینکه اخیرا روش مطالبه مهریه و میزان آن درقانون ایران دستخوش تغییرات مهمی شده است که نیاز به داشتن دانش کافی در این زمینه هست. به همین خاطر گرفتن مشاوره حقوقی مهریه برای انجام مرحله به مرحله مهریه توسط زوجه، ضروری به نظر می آید.

اصولا طرح دعوای مطالبه مهریه، با دادخواست طلاق همراه است. این موضوع در شرایطی طرح می‌شود که ممکن هست زوجین، دارای فرزندان مشترک نیز باشند و مسائل مربوط به حضانت فرزند هم پیش می آید.  

 

عدم محدودیت مشاوره حقوقی تلفنی مهریه

یکی دیگر از امتیازات مشاوره حقوقی تلفنی مهریه عدم محدودیت در زمان و مکان است. به این صورت که شما عزیزان می توانید از سراسر کشور و حتی خارج از کشور و در هر زمان و به صورت 24 ساعته و شبانه روزی با مجموعه حقوقی ما تماس بگیرید. و با وکیل پایه یک دادگستری یا مشاوره حقوقی مهریه تهران مشاوره شوید.

به این صورت که به وسیله خط ثابت مشاوره ای مجموعه یا موبایل با شماره مجموعه ما تماس حاصل فرمایید. وکلای مهریه مجموعه حقوقی دادگستر شما را به بهترین روش راهنمایی می کنند.

 

شرایط مهریه

در ماده 1078 قانون مدنی این چنین عنوان شده: مهریه باید مالیت داشته باشد. به این معنی که دارای ارزش داد و ستد مالی باشد.

 طبق ماده 1079 قانون مدنی: مهریه باید معین باشد. به این معنا که باید در زمان عقد موجود باشد، چنانچه مشخص گردد در زمان عقد موجود نبوده تعیین مهریه باطل است.

بر اساس ماده 215 و 348 قانون مدنی: مهریه باید دارای منفعت عقلانی مشروع  باشد. از همین جهت چیزی که قانون، خرید و فروش آن را منع نموده نمی توان مهر قرار داد.

طبق ماده 348 قانون مدنی: مهریه باید قابل تسلیم باشد وگرنه مهر باطل است. البته چنانچه زوجه قادر به تسلیم مال نباشد اما زوجه قادر به تسلیم باشد، می توان مال مورد نظر را مهر قرار داد.

ماده 1100 قانون مدنی: مالی که به عنوان مهر  ثبت شود باید ملک شوهر باشد یا با اذن مالک، مهریه قرارداده شود.

بر اساس ماده 190 قانون مدنی: مهریه باید معین باشد، به این معنی که نمی توان یکی از دو یا چند چیز را به طور مردد و تردید مهر قرار داد.

 

انواع مهریه در قانون مدنی ایران

مهر المسمی

این نوع مهریه مقدار و میزان آن به هنگام شدن عقد نکاح مشخص می شود و در سند نکاح مقدار آن ذکر می شود. در اصطلاح حقوقی به آن مهرالمسمی گویند.

این مهریه از نظر مقدار هیچگونه محدودیتی ندارد. زوجین به هر میزان که تمایل داشته باشند می توانند نسبت به آن توافق کنند. در صورت توافق زوج ملزم به پرداخت آن خواهد بود. البته باید توجه داشت که مهرالمسمی ممکن است عین معین مانند: خانه، زمین، باغ، خودرو و غیره.

مهر المتعه

چنانچه زوجین در هنگام عقد نکاح میزان و مقدار مهریه را مشخص نکرده باشند زوجه مستحق مهرالمتعه است.

در صورتی که زوج اقدام به طلاق زوجه نماید و این طلاق قبل از نزدیکی و قبل از تعیین مهر باشد مهرالمتعه به زوجه تعلق می گیرد. در این شرایط میزان مهریه با توجه به وضعیت مالی زوج در نظر گرفته می گردد.

مهرالمثل

این نوع مهریه هنگامی به زوجه تعلق می گیرد که در ضمن عقد نکاح توافق صورت نگرفته باشد. یا میزان آن مشخص شده ولی به دلایلی باطل باشد. به عنوان مثال زمین ذکر شده به عنوان مهریه در زمان نکاح مجهول باشد یا مالیت نداشته باشد.

بنابراین، هنگامی مهرالمثل به زوجه تعلق می گیرد که بعد از عقد نکاح و پس از نزدیکی باشد و نزدیکی شرط اسقرار مهرالمثل است.

مقدار مهرالمثل زوجه با توجه به شرایط، اوضاع و احوال زوجه مشخص می گردد. در تعیین مهرالمثل ویژگی از جمله: ویژگی های خانوادگی، مدارج علمی و یا معیارهای جسمانی و آنچه که در عرف و عادت مایه افزایش و کاهش مهر هست در نظر گرفته می شود.

 

مشاوره حقوقی مهریه

برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟

روند مهریه می تواند پیچیده و زمان بر به نظر برسد. به هر حال، دانش اینکه از کجا باید شروع کنیم، و اولین قدم در مسیر چیست؟

یک روش این است که با یک وکیل مهریه خوب مشورت کنید.

روش دیگر این است که فرد شخصا اقدام کند. در این صورت است که نیاز به مشاوره حقوقی تلفنی مهریه پیدا می کنید.

 تفاوت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه

سوال مهمی برای زوجین که به تازگی قصد ازدواج دارند این است که چه تفاوتی بین مهریه عندالمطالبه و مهریه عندالاستطاعه وجود دارد؟ تفاوت این دو نوع مهریه در این است که در مهریه عندالمطالبه زوجه مالک مهریه است و هر زمان که اراده کند می تواند برای آن درخواست بدهد. و تا میزان 110 عدد سکه باید توسط زوج پرداخت گردد.

اما در مهریه عندالاستطاعه زوجه زمانی می تواند برای مهریه اقدام کند که زوج از نظر اقتصادی تمکن و استطاعت مالی داشته باشد. در این صورت هست که موظف به پرداخت مهراست.

 

مراحل اجرای مهریه

مهریه به دو روش قابل مطالبه است

 

 اجرای مهریه از طریق اجراییه ثبت:

نکته قابل توجه و مهم این است که زوجه باید در ابتدا به اجرای ثبت مراجعه و درخواست مطالبه مهریه را بدهد. طبق قانون دیگر نمی شود برای مطالبه مهریه مستقیما به دادگاه مراجعه نمود..

زوجه با مدارک مورد نیاز به دفتر خانه ای که عقد نکاح در آن جا ثبت شده است مراجه و با پرداخت هزینه اجراییه مهریه خود را مطالبه می کند. دفترخانه نیز اظهار نامه برای زوج فرستاده تا ظرف مدت 10 روز به اداره ی ثبت مراجعه نموده و مالی را برای پرداخت مهریه معرفی نماید.

 

 اجرای مهریه از طریق دادگاه:

همان طور که در قسمت بالا گفته شد برای مطالبه مهریه مستقیما نمی شود به دادگاه مراجعه نمود. زمانی که از روش اجراییه ثبت نتوان از زوج مهریه را مطالبه نمود دادگاه صلاحیت دارد تکلیف مهریه را مشخص کند.

بعد از مطالبه مهریه، از روش دادگاه زوج می تواند دادخواست اعسار بدهد و در صورت قبول اعسار او، پرداخت مهریه به صورت اقساط می گردد.

 

دو نکته مهم در خصوص مهریه

اگر زوجه مهریه را در دفتر خانه اسناد رسمی ببخشد، دیگر به هیچ وجه قابل مطالبه نیست.

هزینه به اجرا گذتشتن و گرفتن مهریه به عهده زوجه است. و با توجه به خواسته وی این هزینه محاسبه می شود. البته در نهایت میتواند این هزینه را از زوج بگیرد.

 

مشاوره حقوقی مهریه
مشاوره حقوقی مهریه

مستثنیات دین در پرداخت مهریه

بر اساس ماده ۲۴  قانون محکومیت های مالی مستثنیات دین عبارت از:

منزل مسکونی که عرفاً در شأن و شخصیت محکومٌ‌ علیه در حالت اعسار باشد.

اثاثیه ضروری که برای رفع حوائج شخصی محکومٌ‌ علیه و افراد تحت تکفل ایشان لازم است.

آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌ٌعلیه و افراد تحت تکفل ایشان برای مدت زمانی که عرفاً آذوقه نگهداشته می شود.

کتاب ها و ابزار علمی و تحقیقاتی متناسب با شأن افراد علمی.

ابزار و وسایل کار کسبه، کشاورزان و سایر افراد که برای امرار معاش ضروری است.

تلفن مورد نیاز محکوم علیه

 

وکیل مهریه

اصولا افراد برای مطالبه مهریه نیاز به وکیل مهریه مجرب دارند. یک وکیل پایه یک دادگستری که دانش و تجربه کافی در تمامی زمینه های خانواده و مهریه دارد می تواند به شما کمک کند.

به دلیل اهمیت پرونده های مهریه و ارزش مالی آن که بیشتر یک دعوی مالی است، وکیل مهریه باید به صورت کامل و جامع نسبت به جزئیات پرونده های خانواده و مالی آگاهی داشته باشد. و دائما مشغول به وکالت در پرونده های مهریه باشد.

به این دلیل که قوانین مهریه، پیچیدگی های خاص خودش را دارد. و شما نیازمند وکیل مهریه ای هستید که با این پرونده ها و پیچیدگی های آن آشنا باشد و بتواند هر چه سریع تر  دستور توقیف اموال را بگیرد.

به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم پیش از عقد قرارداد با وکیل مهریه، با چند وکیل پایه یک مجرب مشورت کنید تا بتوانید تصمیم درست تری بگیرید.

 

مجموعه حقوقی دادگستر این امکان را در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار داده که هر ساعت از شبانه روز در تمامی زمینه های حقوقی نیاز به مشورت با وکیل مهریه، داشته باشید در خدمت گذاری آماده باشد.

برای برقراری ارتباط با وکیل آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی مهریه به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه روز با تلفن ثابت سراسر کشور بدون صفر یا پیش شماره با شماره: 9099071369 تماس بگیرید. 

                          

8 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    نحوه پرداخت مهریه در طلاق را توضیح بدید لطفا
    همسرم دادخواست طلاق داده تکلیف مهریه من چی میشه؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      حق طلاق با مرد هست. مرد میتواند همسر خود را طلاق بدهد اما باید تمامی حق و حقوق مالی همسر خود را پرداخت کند.
      مهریه یکی از حقوقی مالی زن هست که طی حکم طلاق دادگاه مرد را ملزم به پرداخت مهریه می کند.
      اگر مرد توان پرداخت یکجای مهریه را نداشته باشد و اعسارش مورد پذیرش قرار بگیرد، مهریه اقساط می شود.

      پاسخ
  • مهریه کیفری است یا حقوقی ؟
    خانم من مهریه اش را به اجرا گذاشته آیا میتونه منو زندان بندازه؟

    پاسخ
    • سلام
      کلا مطالبه مهریه حقوقی محسوب می شود و مطالبه مهریه کیفری نداریم.
      اما اگر خانم مهریه را مطالبه کند و در دادگاه ابلاغ اجراییه به شما داده شود شما میتوانی اعسار بدهی اگر اقساط پرداخت نشود بعضی محاکم ممکن است حکم جلب بدهند.
      اما پس از پرداخت آزاد می شوید.

      پاسخ
  • آیا زن بعد از بخشیدن مهریه میتواند باز مطالبه کند ؟
    ممنون میشم اگر سریع جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      اگر بخشش و بزل مهریه در دفترخانه اسناد رسمی و یا در دادگاه و طی حکم قاضی باشد و حکم طلاق اجرا شده در عمل سخت و نا ممکن است.

      پاسخ
  • مطالب خوب بود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

از تلفن ثابت 9099071369